Drugie śniadanie do szkoły? Lunch do pracy? Piknik? A może kolacja ze znajomymi? W każdej z tych sytuacji burrito z mięsem mielonym i fasolą będzie jak
Bardzo Gruby Smoksłodkiej wędzonej 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego ( kuminu ) 2 łyżeczki kurkumy 3-4 łyżki oliwy + 4łyżki masła do smażenia około 2-3 łyżek koncentratu pomidorowego pęczek natki, świeży lubczyk sól lub maggi do smaku Wykonanie: Filet pokroić w kostkę lub paski, cebulę w piórka, a czosnek drobno posiekać. W wyższym garnku rozgrzać oliwę(...)wrzucić do wywaru dodać również koncentrat oraz poszatkowany świeży lubczyk. Całość gotować do miękkości na małym ogniu. Pod koniec gotowania doprawić jeśli istnieje taka potrzeba, dodać poszatkowaną natkę pietruszki. Zupa powinna mieć wyrazisty smak, lekko pikantny. 16.00 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
W garach u GosiPizza z boczkiem i cebulą poleca się na obiad, kolację lub na imprezę. Smak, który polubi każdy. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content
Bardzo Gruby Smok(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy paprykarz Paprykarz jest bardzo lubiany i dosyć często kupowany przez Polaków. Idealnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa, serwowany na śniadanie czy kolację
Przepiski.plSzybki gulasz warzywny Pyszny obiad nie tylko dla wegetarian Szybki gulasz warzywny - przepis dla całej rodziny, bardzo uniwersalny i łatwy do modyfikacji, aby był taki, jak
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPoczątek lata to oczywiście czas chłodników! Uwielbiam te podawane na zimno warzywne zupy. W naszym domu podajemy różnego rodzaju chłodniki, począwszy od tego klasycznego litewskiego, a na hiszpańskim gazpacho kończąc. Natomiast dziś zapraszam Was po przepis na podstawowy składnik naszego ulubionego chłodnika. Jest nim właśnie botwinka kiszona w maślance. Oczywiście do przygotowania chłodnika możecie wykorzystać zwykłą botwinkę, ale ta kiszona(...)aromatu. Botwinkę możecie ukisić także w kefirze. Ważne jest tylko, aby produkty mleczne nie miały w swoim składzie żadnych dodatkowych składników. Na blogu znajdziecie także przepisy na chłodniki: Pomidorowy chłodnik z chrupiącym boczkiem Chłodnik z jarmużem Chłodnik z cieleciną Chłodnik Gazpacho z pieczoną papryką Chłodnik z pieczonych buraków z fetą Chłodnik z pieczonych buraków Botwinka na zakwasie buraczanym Szpinakowy chłodnik
Kulinarne przygody GatityŚwietny sposób na tzw. czyszczenie lodówki. Zawsze po weekendzie nam coś zostaje. Zgodnie z maksymą gotuję, nie marnuję, obmyślamy nowe propozycje na zagospodarowanie produktów. Składniki 150
R'n'G KitchenPyszne i sycące danie jednogarnkowe w wersji ekspresowej. Wystarczy kawałek boczku, kiełbasa, fasolka z puszki i w kilka minut obiad mamy gotowy :) Składniki: 2
magiczna kuchnia KasiPyszna, wyraźna w smaku zupa, a w zasadzie gulasz na mięsie wołowym z dodatkiem papryki i pomidorów. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki: 600 g mięsa wołowego na gulasz, pokrojonego w kostkę 100 g wędzonej słoniny, pokrojonej w kostkę* 2 cebule, drobno posiekane 1 marchewka, pokrojona w plastry 1 korzeń pietruszki, pokrojona w plastry 1 czubata(...)papryki 1 łyżeczka kminku 2 słodkie papryki szpiczaste oczyszczone, pokrojone w paski 1 pomidor, sparzony, obrany, pokrojony w ósemki 1 litr ciepłej wody 2-4 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki cukru 3 duże ziemniaki, obrane, pokrojone w kostkę sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: śmietana 18% do podania natka pietruszki pieczywo do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 150 MIN POZIOM TRUDNOŚCI
My Culinary ArtLekko zmodyfikowana gulaszowa, dzięki sezonowym pomidorom (są obłędne o tej porze). Pełnia aromatu i smaku,lekko pikantna, bardzo syta. Składniki 200 g łopatki wieprzowej 200 g
R'n'G Kitchenkolejny będzie przeznaczony na moje pasje i rozrywki :). Przynajmniej wpadnie trochę czasu na nadrobienie bloga. Maseczka na twarz, RMF CLASSIC w tle (uwielbiam!!!!), pełen relaks. Dzisiaj zapraszam Was na pomidorowy krem z soczewicy z mozarellą. Pierwszy raz robiłam coś z soczewicy i się zakochałam w niej :). Smakowało nawet Mężowi! ZAPRASZAM... Składniki: 1 szkl czerwonej soczewicy 2 duże pomidory 1 puszka(...)ognia dodać ketchup, przyprawy, cytrynę i koperek, wszystko zmiksować blenderem na gładką masę. Wrzucić groszek i podgrzać jeszcze 3-4 minuty. Mozarellę pokroić w kostkę. Do miseczki wlać zupę, dodać ser i posypać koperkiem. Smacznego! Do zupy użyłam ketchup firmy Develey, który naprawdę mogę z całego serca polecić. Odkąd pierwszy raz go spróbowałam, stał się on moim ulubionym, serio, już
Trufelkowokapusty 0,5 kg świeżej kapusty 2 śliwki wędzone 2 średnie cebule liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny, jałowiec, majeranek, kolendra, rozmaryn olej smalec miód rzepakowy lub gryczany koncentrat pomidorowy Połam grzyby na niewielkie kawałeczki, zalej wrzątkiem i odstaw do wystygnięcia. Ugotuj je później, odcedź i odstaw wywar do ostudzenia. Pokrój boczek w kostkę. Karkówkę wołową i wieprzową pokrój(...)mięsem. Dodaj przyprawy do smaku, poza majerankiem. Pokrój w paski świeżą kapustę. Kiszoną kapustę opłucz, pokrój i włóż razem ze świeżą do garnka. Następnie zmieszaj ze sobą koncentrat pomidorowy, miód i wywar grzybowy. Wlej do garnka. Przykryj go i odstaw na ogień. Podgrzewaj do momentu, aż całość zacznie bulgotać. Następnie zmniejsz ogień i gotuj przez ok. 3 godziny. Co jakiś
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kaszą to sycąca propozycja na ciepły posiłek w chłodne jesienne i zimowe dni. Gulasz po węgiersku z całą pewnością zastąpi Wam posiłek składający się z dwóch dań – zupy i drugiego dania, ale może być również świetną propozycją na obiadokolację. Swój gulasz przygotuję na bazie szynki wieprzowej, ale jeśli wolicie wykorzystajcie do niego wołowinę. Przepisów na to danie jest bardzo(...)będą suszona słodka i ostra papryka. Danie podamy z kaszą i makaronem połączonymi w jedno. Będzie to bardzo oryginalne. Sprawdźcie koniecznie. Składniki 600 g szynki wieprzowej 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżki ostrej papryki 2 ząbki czosnku 1 duży pomidor 4 łyżki oleju do smażenia sól pieprz 100g pasaty pomidorowej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!piórka. Cukinię w plastry, które następnie przekrawamy na pół. Passatę mieszamy z cukrem i przyprawami. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy kotlety, na nie wysypujemy warzywa, a całość zalewamy passatą pomidorową. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez pół godziny pod przykryciem. Następnie zdejmujemy przykrycie, warzywa z kotletami można przemieszać i pieczemy jeszcze około 25 minut(...)/caption] Zobacz inne przepisy na dania inspirowane kuchnią węgierską: Leczo Z Cukinią – Najprostszy Przepis Leczo Z Kiełbasą I Papryką Langosz – Drożdżowy Placek Węgierski Śledzie Po Węgiersku Z Papryką Rozgrzewająca Zupa Gulaszowa Artykuł Zapiekane kotlety mielone po węgiersku pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneZupa węgierska przygotowana na wzór lecza - z papryką, cebulą, pomidorami i kiełbasą oraz dodatkowo z ziemniakami, doprawiona papryką w proszku. Aromatyczne i sycące danie jednogarnkowe. Podana z pieczywem może zastąpić dwudaniowy obiad. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu - wystarczy pół godzinki i obiad gotowy! Idealna propozycja, gdy nie mamy czasu na długie stanie w kuchni... Składniki: 2 cebule(...)ząbki czosnku 3 papryki (u mnie: czerwona i żółta) 400 g kiełbasy 4-5 ziemniaków 1 puszka pomidorów krojonych 1 szklanka soku pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego ok. 1 i 1/2 litra wody/bulionu papryka słodka mielona papryka chili sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Cebule i czosnek obieramy. Cebule kroimy w kostkę, a czosnek drobno siekamy. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy
Kuchnia MagdaLenyZupa węgierska przygotowana na wzór lecza - z papryką, cebulą, pomidorami i kiełbasą oraz dodatkowo z ziemniakami, doprawiona papryką w proszku. Aromatyczne i sycące danie jednogarnkowe. Podana z pieczywem może zastąpić dwudaniowy obiad. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu - wystarczy pół godzinki i obiad gotowy! Idealna propozycja, gdy nie mamy czasu na długie stanie w kuchni... Składniki: 2 cebule(...)ząbki czosnku 3 papryki (u mnie: czerwona i żółta) 400 g kiełbasy 4-5 ziemniaków 1 puszka pomidorów krojonych 1 szklanka soku pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego ok. 1 i 1/2 litra wody/bulionu papryka słodka mielona papryka chili sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Cebule i czosnek obieramy. Cebule kroimy w kostkę, a czosnek drobno siekamy. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy
Kuchnia MagdaLenypochodzą z przyjaznych naturze terenów południowo-wschodniej Polski. Wśród sprzedawanych przez Poltino produktów znajdziecie między innymi mrożone owoce, warzywa, mieszanki warzywne, zupy, warzywa na patelnie, dania gotowe i zupy krem. Tutaj - klik możecie zobaczyć relację w wizyty w zakładzie przetwórstwa, który znajduje się w Leżajsku. Marka co jakiś czas wprowadza na rynek nowe produkty(...)właśnie leczo. Zapraszam Was serdecznie do oglądania 😍. Pisto manchego Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 opakowanie leczo Poltino 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego oliwa z oliwek do smażenia 1/2 łyżeczki kuminu sól czarny pieprz
Kulinarne przygody Gatitynaprawdę smakowite desery, na wytrawnie najczęściej przygotowuje z niej kotlety do obiadu z różnymi dodatkami, ale to nie koniec możliwości, możemy zrobić z niej również pyszny pasztet, dania jednogarnkowe, zupy oraz pasty do kanapek. Dla wszystkich mam polecam ugotować dla Waszych pociech domową kaszkę, w zamian gotowych kupnych kaszek, które niestety są naszpikowane chemią. Do domowej kaszki wystarczy zmiksować banana(...)wykorzystaniem kaszy jaglanej: 1. Kotlety z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami i oliwkami 2. Mini kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej 3. Pulpety z kaszy jaglanej w sosie paprykowo-pomidorowym 4. Wegański pasztet z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej 5. Bezglutenowe placuszki jaglane z nutą pomarańczy i dżemem z rokitnika 6. Placuszki jaglane z bananem i musem
kulinarne odsłony pati