zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:967/1190)

Zupa z kapusty włoskiej na wędzonym kurczaku 157

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Kanapkowa pasta z cieciorką i soczewicą 225

Każdy roślinożerca wie, że rośliny strączkowe to doskonałe kulinarne tworzywa, z których można wyczarować mnóstwo smakowitych cudów: potrawek, zup, pasztetów, sałatek, ciast czy choćby past kanapkowych. Te ostatnie zazwyczaj przygotowuję z ugotowanych resztek pozostałych po gotowaniu poprzednich potraw.  Owszem, często kupuję pasty do smarowania pieczywa. Jedne smakują mi bardziej, inne mniej. Te pierwsze staram się potem odtworzyć we własnej(...)tarce o grubych oczkach 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 kopiasta łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki lubczyku  4 suszone pomidory w oliwie (lub 1 łyżka koncentratu pomidorowego) 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego sól i pieprz  Do dużej miski przełóż ugotowaną soczewicę i ciecierzycę. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę

Roślinna - blog wegański
Książka na niedzielę – nowe książki kulinarne i nie tylko 101

Sielskich Smakach znajdziemy 100 przepisów na dania kojarzące się z latem, beztroską i wakacjami. Wszystko to dzieje się na Ukrainie. Wśród przepisów znajdziemy przepisy na : kiszony przecier pomidorowy, tosty pomidorowe z masłem z palonego bakłażana, rosół z zakwasem z otrębów, makaronem, grzybami i lubczykiem. Chleb na zakwasie, wraz z przepisem na zakwas, Tatarski makaron kokardki z jogurtem czosnkowym(...)części z przepisami znajdziemy m.in. przepis na kiszony imbir, shoyu tare ( przyprawa na bazie sosu sojowego ) , gyoza ( pyszne pierożki smażone ), tonkatsu ( kotlet wieprzowy ), smażone kotleciki tofu, japoński majonez, zupa rybna i wiele innych. Link do książki TU Wydawnictwo Znak, cena z okładki 59.99, twarda oprawa, 302 strony   Fit desery z kilku składników – Agnieszka Stolarczyk To książka która pomaga

Kuchnia na wzgórzu
Surówka z pomidorów i cebuli 87

Surówka z pomidorów i cebuli Prosta sałatka do obiadu, śniadania i kolacji  Surówka z pomidorów i cebuli z koperkiem to specjalność mojego Taty. Ten prosty

Cztery Fajery
Algieria - Pomidorowa zupa z ciecierzycą i zieloną pszenicą (Chorba frik) 133

Zielona pszenica, czyli freekeh lub frik to gruboziarnista kasza z prażonej zielonej pszenicy. Freekeh jest szczególnie popularny w Afryce Północnej czy krajach arabskich, na przyk ład

Roślinożerni urlopowicze
Strogonow, gulasz z indyka z dynią i warzywami 200

Dzień dobry :-) Dzisiaj przepis na jesienny, pikantny i rozgrzewający gulasz z indyka z dynią, papryką, pieczarkami i ogórkiem kiszonym. Wyszedł pyszny, aromatyczny, a dynia dodaje mu

kruche babeczki
Kurczak tandoori w aromatycznym sosie 152

Kurczak tandoori czyli tandoori chicken to jedna z najbardziej charakterystycznych potraw kuchni indyjskiej.  Tradycyjnie kurczaka tandoori przygotowuje się w glinianych piecach tandoor, w których temperatura

Cztery Fajery
Fasolka po bretońsku z grzybami i wołowiną 227

Lubimy fasolkę po bretońsku i średnio dwa razy na kwartał gości  na naszym stole. Najczęściej gotuję ją na wędzonym żeberku i z myśliwską kiełbaską

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Śledzie po Kaszubsku z Przepisu Babci 107

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie po kaszubsku są bardzo popularne nie tylko w regionie, ale także w całej Polsce. Prościej mówiąc, śledzie po kaszubsku to śledzie w

Przepiski.pl
Kiełbasa po cygańsku – proste i smaczne danie na ciepło 3967

kolację na ciepło. Pyszny sos pomidorowy z papryką, pieczarkami i ogórkami korniszonymi w towarzystwie podsmażonej kiełbasy to bardzo smaczny zestaw. Danie można podać z ryżem, kaszą czy chrupiącym pieczywem. Jak zrobić kiełbasę po cygańsku? Kiełbasę podsmażamy na patelni i odkładamy. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę, pieczarki i paprykę. Wlewamy sos pomidorowy i całość dusimy jeszcze kilkanaście minut(...)kiełbasę po cygańsku: 500 g kiełbasy typy śląska 2 papryki (czerwona i zielona) 150 g minikorniszonów (normalnej wielkości ogórki też mogą być) 1 duża cebula 400 g passaty pomidorowej 300 g pieczarek pół łyżeczki cukru łyżka octu (ryżowy) 3 łyżki ketchupu pikantnego papryka słodka i ostra, sól, pieprz   Przygotowanie Kiełbasę nacinamy w poprzek w odstępach około

e-PrzepisyKulinarne
Warkocz drożdżowy z nadzieniem mięsnym i jarmużem 179

porcji wyjdą dwie rolady lub jedna duża. Idealne jako dodatek do zupy krem lub jako danie na kolację. Jeśli podacie na kolację to idealnie pasuje sosik czosnkowy. Przygotowanie ciasta drożdżowego – drożdże pokruszyć do kubka, posypać łyżką mąki, dodać cukier, sól i jedną łyżkę mąki. Wlać 1/2 szklankę ciepłej wody. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Na stolnicę wysypać pozostałą mąkę(...)zmięknąć. Zdjąć wszystko z patelni i ostudzić. Formowanie – rozwałkowane ciasta na kształt prostokąta ponacinać boki formując ukośne pasy. Tak jak na zdjęciu wyżej. Na środku rozsmarować dowolnym sosem pomidorowym, rozłożyć masę z jarmużem. Następnie ułożyć kawałki kurczaka i plasterki mozzarelli. Zawinąć ciasto formując warkocz. Delikatnie przenieść roladę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować roladki wodą i obsypać

Kuchnia Pokoleń
"Róbmy przetwory! 2." - podsumowanie akcji 227

sammakko | blog: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty  ogórki kiszone autorka: babka w formie | blog: babka w formie Kiszone ogórki na zimę – najlepsze! autorka: Hajduczek | blog: Hajduczek naturalnie ogórki kiszone na zupę autorka: babka w formie | blog: babka w formie Przecier ogórkowy na zimę autorka: roksinia | blog: talerzprzyjemności.blogspot.com Przecier ogórkowy autorka: goga0908 | blog: Marcepanowy Kącik Przecier ogórkowy autorka: migotka28 | blog: Monia(...)Domowy ketchup autorka: kamciss | blog: kamciss-zyciezesmakiem przetwory na zimę - bardzo łatwe pomidory autorka: babka w formie | blog: babka w formie   Przepis na domowy przecier pomidorowy autorka: paulina.dietfit | blog: Mint Taste Passata pomidorowa autorka: czarrna | blog: czarrna od kuchni Sos przecierowy z pomidorów autorka: goga0908 | blog: Marcepanowy Kącik Pomidory autorka: jaimojprywatnyswiat | blog: ja i mój prywatny świat CUKINIA

Weekendy w domu i ogrodzie
Pomidor Historia i Pochodzenie 70

kolorem, smakiem i zastosowaniem kulinarnym. Oto niektóre z najpopularniejszych rodzajów pomidorów: 1. Pomidor Czerwony (Classic Tomato) – Najbardziej znany i powszechnie stosowany. Jest wszechstronny i idealny do sałatek, sosów, zup i przetworów. 2. Pomidor Cherry (Cherry Tomato) – Małe, słodkie pomidory idealne do sałatek i przekąsek. Są często używane ze względu na swój intensywny smak i atrakcyjny wygląd. 3. Pomidor(...)popularnością na całym świecie. Jego bogata historia i różnorodność odmian sprawiają, że każdy miłośnik kulinariów znajdzie coś dla siebie. Niezależnie od tego, czy używasz pomidorów do przygotowania klasycznego sosu pomidorowego, sałatki, czy też po prostu jako zdrową przekąskę, pomidory z pewnością wzbogacą twoją kuchnię

RafalCook
20 przepisów na obiad jesienią! 177

pałaszowaliśmy z cukrem bądź z cukrem i  śmietaną- taka wersja niskokaloryczna heheheh.  WIĘCEJ 3.  MAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU!  Przepyszny makaron z kurczakiem z mocno pomidorowym sosem, z cukinią, pomidorkami papryczkowymi, sporą ilością parmezanu, świeżą bazylią i rukolą. Bardzo lubię takie obiady, które nie wymagają od nas zbyt dużo czasu i wysiłku, które robi się(...)domu wszyscy głodni! WIĘCEJ 6.  ROZGRZEWAJĄCY KREM Z PIECZONEJ DYNI I SŁODKIEJ PAPRYKI! Dzisiaj trochę takiej prostej magii w kuchni, aby wyczarować obłędnie kremową, gęstą i aromatyczną zupę krem z pieczonej dyni Hokkaido. Najważniejsze są dwie rzeczy sposób pieczenia dyni i wybór dobrego gatunku o dużej zawartości suchej masy.  WIĘCEJ  7.  SPAGHETTI IDEALNE ;-)  Wyrazisty

SMYKWKUCHNI
Klopsy z ziołami. 154

Lubczyk od zawsze rósł w naszym ogrodzie. Zazwyczaj dodajemy go do rosołu lub innych zup jarzynowych, ale w naszej kuchni ma on szersze zastosowanie. Dodaję go do sałatki z pomidorów lub z papryki, do mięsa duszonego w warzywnym sosie, do wiosennych, ziołowych sosów i oczywiście do klopsów. Lubię zapach świeżego lubczyku, ale teraz w środku zimy z powodzeniem zastępuję(...)musztardę, sól, pieprz, lubczyk, majeranek, rozmaryn i dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy małe klopsy, które obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podajemy z sosem pomidorowym i ryżem. Pycha!!!      Polecam też przepis na  pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym , które są niesamowicie soczyste

Rozpustne gotowanie