ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1469/2562)

Pieczony filet rybny na młodej kapuście 129

Pieczony filet rybny na młodej kapuście to pyszne i proste danie obiadowe. Świetna lekka i sezonowa potrawa. Zasmakuje wielbicielom ryb.Ja podałam je z ugotowanymi młodymi ziemniakami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3-4 filety rybne u mnie mintaj ale może być dorsz lub inna ulubiona ryba 1/2 główki młodej kapusty 1 marchewka 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula 1 pęczek świeżego

Blog kulinarny S9.PL
Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka 136

jest duży, obieramy go ze skórki. Mały bób ma delikatniejszą skórkę i można go nie obierać. Bób dodajemy do pozostałych składników. Posypujemy siekanym koperkiem. Danie podajemy na gorąco z ziemniakami, ale równie dobrze będzie smakowało podane z chlebem na kolację. Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA gdzie znajdziecie więcej regionalnych specjałów

Trzeci talerz
Schab zapiekany pod beszamelem – pomysł na pyszny obiad 147

Jego przygotowanie nie trwa długo, a jest bardzo smaczne i ładnie się prezentuje na stole. Danie można przygotować wcześniej i tylko zapiec tuż przed podaniem. Schab podałam z pieczonymi ziemniakami surówką z kapusty. Składniki na schab zapiekany pod beszamelem: 600 g schabu bez kości 150 g sera żółtego średniej wielkości por 2 łyżki smalcu (lub masła) czubata łyżka mąki pszennej

e-PrzepisyKulinarne
Nalewka agrestowa 141

dojrzałego agrestu, 400 ml zimnej przegotowanej wody, 500 ml spirytusu 95% 1 kg cukru Wykonanie: Do dużego słoja dajemy przebrany, opłukany i osuszony agrest, miażdżymy go nieco tłuczkiem do ziemniaków, dolewamy najpierw wodę a następnie spirytus, mieszamy słojem, zakręcamy szczelnie pokrywką. Słój przykrywamy ścierką i odstawiamy na 1 miesiąc w temperaturze pokojowej. Po tym czasie zlewamy płyn do słoików, zakręcamy

Bułka z Chlebem
4x inspiracje czerwca: dahl z grochu, tosty z patelni, pulpety wegańskie z Ikei, kolejny chleb na sodzie 199

smakuje oczywiście, gdy za oknem zimno (przepis publikuję z dużym opóźnieniem). Robiłam jak tutaj , ale zamiast czerwonej soczewicy dałam oddzielnie ugotowany żółty groch (może być cały albo połówki), pominęłam ziemniaki i dodałam 1/2 szklanki mleka kokosowego. Zróbcie od razu podwojoną porcję bo szybko schodzi 😊 .   2. Tosty z patelni   Kromki jasnego chleba maczane w jajku rozmąconym z mlekiem, smażone

Qlinarnie i Qlinarnie
Gry i zabawy dla dzieci, Małgorzata Cieślak - recenzja książki. 178

sprzęty. w końcu najlepsze zabawy to te, podczas których używamy wyobraźni. Przekonajcie się ile radości dają papierowy samolot, klocki z pudełek, instrumenty z misek i garnków, kukiełki z ziemniaka czy puzzle wyciete z kolorowego opakowania.  Autorka  w książce zebrała pomysły na zabawy które sprawdziły się z jej dziećmi. Podzieliła je na przedziały wiekowe, zaczynając od pierwszego miesiąca

Radość kipiąca uśmiechem.
Szybki schab z warzywami / Quick Pork Vegetable Skillet 124

sprawdzi się na przykład brokuł podzielony na różyczki. W tym przepisie wszystkie składniki smażymy na dość dużym ogniu, warzywa powinny zachować jędrność. Mięso z warzywami świetnie smakuje z ryżem, ziemniakami lub kaszą. Polecam, smacznego:) Jeśli szukacie przepisów na szybkie obiady , polecam też mój szybki gulasz z polędwiczki wieprzowej : Przepis na schab z warzywami z patelni, składniki: ok. 450 g kotletów

Lekcje w kuchni
Botwinka zasmażana na gęsto. Pyszny dodatek do obiadu. PRZEPIS 117

wyszło bardzo gęste, podlej odrobiną wody. Na koniec wszystko dopraw octem, solą oraz pieprzem. Rada: botwinkę na gęsto podaliśmy w naszym ulubionym zestawieniu – z jajkiem sadzonym i młodymi ziemniakami. Pychotka!     Artykuł Botwinka zasmażana na gęsto. Pyszny dodatek do obiadu. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Zupa jabłkowa – kuchnia podkarpacka 198

składniki łatwo było pozyskać we własnym ogrodzie, a przygotowanie dania zajmowało niewiele czasu. Aby zupa była treściwsza podawano ją z chlebem, makaronem, czasem z ryżem, a nawet z ugotowanymi ziemniakami. Zazwyczaj zupy owocowe gotowano ze śliwek lub z wiśni, ale też z jagód, jabłek, czereśni czy truskawek. Trzymano się jednak reguły, by był to jeden rodzaj owoców. Zupa jest wówczas

Trzeci talerz
Kurczak w limonkowej marynacie ze szparagami 180

idealna propozycja na obiad, kiedy jest ciepło. Świeże szparagi z sosem beszamelowym oraz kurczak o smaku cytrusów to idealne połączenie smaków. Do tego dania świetnie będą pasować młode ziemniaki posypane świeżym koperkiem, albo natką pietruszki. Kurczak będzie pieczony w piekarniku, więc jest to danie bardzo dietetyczne, no może poza beszamelem :) Warto wiedzieć: Łosoś z sojowej marynacie ze szparagami Składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz z piekarnika 163

Pyszny gulasz z piekarnika to super propozycja na treściwy i nie wymagający dużego nakładu pracy obiad :). Polecam podawać z ziemniakami z wody i ulubioną domową surówką. Mięciutkie, dobrze doprawione mięsko sprawia że obiad znika z talerza w mgnieniu oka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego, u mnie karkówka ale może być również mięso z łopatki lub golonki

Blog kulinarny S9.PL
Pulpeciki w sosie koperkowym 150

przyprawami. Gdy sos zgęstnieje dodajemy posiekany koperek oraz sok z cytryny. Mieszamy do ponownego zagotowania. Doprawiamy do smaku. Usmażone pulpety polewamy sosem koperkowym. Podajemy z mizerią/surówką oraz ziemniakami lub kaszą

Czarnawisienka
Lipiec 172

brzoskwinie, śliwki, agrest. Warzywa: botwinka, bób, brokuły, cukinia, fasolka szparagowa, groszek zielony, groszek cukrowy, kalafior, kalarepa, marchewka, natka pietruszki, ogórek, por, rukola, rzodkiewka, sałata, seler (liście), szczaw, szparagi, szpinak, ziemniaki, fenkuł, kukurydza, papryka, pomidory. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

Coś bym zjadła
Sos z leśnych grzybów-pychotka! 129

Pyszny sos,szczególnie teraz kiedy mamy mokre lato i jest wysyp prawdziwków ,robi się to błyskawicznie i jest idealny na obiad do ziemniaków lub jako dodatek do kotleta

Swojskie jedzonko