ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:221/497)

Musztardowo - miodowe kurczaki 191

godzinę do lodówki. Mięso wykładamy skórką do góry do naczynia żaroodpornego, polewamy pozostałą glazurą. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez 1 godzinę. Od czasu do czasu polewamy ich wierzch sosem, który powstanie podczas pieczenia. Podajemy z gotowanymi ziemniakami (można je polać powstałym podczas pieczenia sosem) oraz surówką

Qchnia po prostu
Kotlety rybno-ziemniaczane z sosem kaparowym 155

Magda Miłą i bardzo smaczną odmianą dla fileta w panierce lub ryby z piekarnika na pewno są te kotlety rybno-ziemniaczane. Delikatne i miękkie w środku, a na zewnątrz złociste i chrupiące. Ryba jest dobrze wyczuwalna, a ziemniaki nadają pulchności i oczywiście sprawiają, że kotlety są jeszcze bardziej pożywne. Do tego świetnie pasujący dodatek – kwaskowy sos z kaparami

Smaczna Strona
” Swojski garnek” z szynką wieprzową 149

obrane , pokrojone w ćwiartki ziemniaki. Zalewamy śmietaną kremówką . Delikatnie mieszamy i ponownie dusimy do momentu aż ziemniaki będą miękkie . Sos najczęściej sam się zagęszcza ale jeśli by się tak nie stało , można użyć mąki rozmieszanej z wodą . Na koniec wyciągamy z piekarnika , doprawiamy pieprzem , ewentualnie solą i obficie posypujemy świeżym majerankiem . Podajemy na gorąco . Jest to samodzielne danie , które

Ogrodnik w podróży
Poniedziałek: Wegetariańska zapiekanka pasterska ze słoika 141

dodaj 2 łyżki masła, szczyptę gałki muszkatołowej, 2 łyżki siekanej natki pietruszki i ubij warzywa tłuczkiem do ziemniaków, albo przepuść przez praskę. Masa nie musi być tak gładka jak na pure i może być lekko grudkowata. Posól do smaku. Krok 4 Nastaw piekarnik na 180 stopni. Nasmaruj od wewnątrz dwa słoiki (pojemność 0,4-0,5 l) niewielką ilością oleju

Niedzielny kucharz
Cukinia faszerowana mielonym mięsem i ryżem, zapiekana z pomidorami 133

dodać oliwę i wymieszać. Na pomidorach układać cukinie, przykryć częściowo pokrywką lub papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 40 minut. Podawać na gorąco lub na zimno z dowolnymi surówkami. W towarzystwie sosu pomidorowego pasują nawet ziemniaki, jak przy klasycznych gołąbkach. Jak wykorzystać środek wydrążony z cukinii? Zrób pyszną kremową zupę z cukinii

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cukinie z mięsnym farszem z dodatkiem sera wędzonego/ z soczewicą i pomidorowo- paprykowym akcentem 182

gotującej wody na 10 minut. Podsmażamy na patelni mięso mielone. Doprawiamy je, a następnie dodajemy wcześniej ugotowane ziemniaki, ser, śmietanę i koperek. Wyciągamy cukinie z wody i smarujemy masłem i czosnkiem. Potem przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie faszerujemy cukinie i wkładamy do piekarnika na 15 minut. nagrzanego do temp. ok. 180 stopni. Wersja 2: 2 cukinie ok. 150 g mięsa

Pyszny Duet
PULPECIKI ZAPIEKANE W SOSIE POMIDOROWYM z makaronem spaghetti 244

tartym serem. Przepis na pyszne mięsne pulpeciki, które można także podać z kaszą gryczaną, jęczmienną lub ziemniakami. Spaghetti z delikatnymi i puszystymi pulpetami z indyka (lub innego rodzaju mięsa), to pyszne danie idealne dla całej rodziny. Jak zrobić domowe pulpety z piekarnika - wypróbowany przepis krok po kroku. SKŁADNIKI: 50 dag mielonego mięsa z indyka  3 płaskie łyżki bułki tartej

Moja Książka Kucharska
Pieczeń mięsna 185

Pieczeń wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na półtorej godziny. Po godzinie, wyjmujemy pieczeń z piekarnika, bardzo ostrożnie wykładamy z formy do pieczenia na blachę i kontynuujemy pieczenie przez kolejne pół godziny. Podajemy ciepłą z sosem pomidorowym jako dodatek do ziemniaków, ryżu czy pieczywa. Przygotowanie sosu pomidorowego zaczynamy od pokrojenia cebuli w małą kostkę. Cebulę wkładamy do garnka

mecooks
Ziemniaki zapiekane z gruszką i serem pleśniowym 226

Bywają takie dni gdy mój piekarnik działa prawie cały dzień. Tak zdarzyło się miedzy innymi w ubiegłą niedzielę. Oprócz łakoci i chleba powstała wytrawna tarta oraz te, prezentowane tutaj, zapiekane ziemniaki. Przepis pochodzi z książki Rachel Khoo "moja mała paryska kuchnia". Danie jest łatwe w przygotowaniu i szybko się robi a smak jest wprost niesamowity! Ziemniaki zapiekane z gruszką

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pieczeń mięsna 152

Pieczeń wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na półtorej godziny. Po godzinie, wyjmujemy pieczeń z piekarnika, bardzo ostrożnie wykładamy z formy do pieczenia na blachę i kontynuujemy pieczenie przez kolejne pół godziny. Podajemy ciepłą z sosem pomidorowym jako dodatek do ziemniaków, ryżu czy pieczywa. Przygotowanie sosu pomidorowego zaczynamy od pokrojenia cebuli w małą kostkę. Cebulę wkładamy do garnka

mecooks
Zupa krem z pieczonego brokuła :) 165

pieprz do smaku  3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia (Propharma) Przygotowanie: Brokuła podziel na różyczki, ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki, czosnek obierz ze skórki. Warzywa wymieszaj z dwiema łyżkami oleju oraz odrobiną soli. Piecz w nagrzanym na 200*C piekarniku przez 30 minut (po tym czasie brokuł powinien lekko się przypiec).  W międzyczasie rozgrzej pozostałą łyżkę oleju

Zdrowie na języku :P
Schab z fioletową marchewką i frytkami truflowymi 218

solą. Roladki smażę na oleju rzepakowym i odwracam od czasu do czasu, i podlewam wodą. Batata, ziemniaki truflowe obieram i kroję w paski jak na frytki. Układam na papierze na blaszce, polewam olejem, posypuję solą, bazylią, oregano. Warzywa wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni i piekę około 20 minut aż będą miękkie. Roladki podaję z frytkami posypuję natką. #OlejKonwenanse

wesoła kuchnia
Klasyczny grecki gyros 220

przekładamy do naczynia do zapiekania, zalewamy sosem, dodajemy pokrojoną w kostkę fetę i posiekaną pietruszkę. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 8-10 minut. Gotową zapiekankę przekładamy na talerze i dodajemy pokrojone oliwki. Podajemy z ulubionymi dodatkami - np. pieczonymi ziemniakami lub batatami i tzatzikami (jogurt+czosnek+starty zielony ogórek i przyprawy). Smacznego! 1 porcja gyrosa - 430 kcal

Moje Kuchenne Rewelacje
Ziemniaczki pieczone w folii. 170

grube plastry. Przełożyć do torebki foliowej do pieczenia.Wsypać przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przemieszać ziemniaki ręką żeby przyprawy równomiernie się rozeszły. Na wierzch wrzucić masło i zamknąć torebkę. Całość włożyć do naczynia żaroodpornego lub blaszki do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 1 godzinę

Agusiowe smakołyki
Zapiekanka ziemniaczna z boczkiem i mozzarellą 129

damskiej torebce, o swojej, ważnej w życiu torebce. Niby prosty tytuł, ale artykuł wymowny. A w piekarniku zapiekanka. Prosta, wręcz banalna, a jakże przepyszna. Ważny jest dodatek tymianku i wina. Do tego miękka mozzarella i zapiekanka cieszy podniebienia.   Składniki: 8 średnich ziemniaków 200g boczku 100g sera mozzarella 100g tartego sera 200g śmietany 22% 50-60ml białego wina

Raj dla Podniebienia