Zapiekanka ziemniaczna z boczkiem i mozzarellą

Zapiekanka ziemniaczna z boczkiem i mozzarellą

Zapiekanka ziemniaczna z boczkiem i mozzarellą

Robi się wiosennie. Na kuchennym parapecie kwitną mi już prymule, pierwsze, miniaturowe żonkile i kolorowe hiacynty. Czytam w kobiecym czasopiśmie, jak Roma Ligocka pięknie pisze o damskiej torebce, o swojej, ważnej w życiu torebce. Niby prosty tytuł, ale artykuł wymowny. A w piekarniku zapiekanka. Prosta, wręcz banalna, a jakże przepyszna. Ważny jest dodatek tymianku i wina. Do tego miękka mozzarella i zapiekanka cieszy podniebienia.   Składniki: 8 średnich ziemniaków 200g boczku 100g sera mozzarella ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, ziemniaki, zapiekanka, zapiekanki, tarta, zapiekanka z ziemniakami, zapiekanka z serem, ser biały, ziemniaki zapiekane

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.