wstawić do pieca. Piec godzinę. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i dopiekać ok. 10-20 minut, aż najgrubsze kawałki mięsa będą miękkie przy kości. Gotowe danie podawać z ugotowanymi ziemniakami, które mieszamy przed wyłożeniem na talerze z kilkoma łyżkami sosu z pieczeni oraz z chrupiącą sałatą z dresingiem słodko-ostrym . Sosem z pieczeni polewać kawałki mięsa wyłożone na talerz. ( Pamiętać
Moja DelicjaŁososia posypać słonecznikiem i obłożyć szalotką pokrojoną w piórka i posypać ziołami Rybę szczelnie zamknąć w folię aluminiową i włożyć do naczynia żaroodpornego Piec 25 minut Ja podałam z ziemniakami i z miksem sałat. Na zdrowie :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comOstatnio moim wielkim odkryciem i zarazem wielką miłością są bataty, czyli tzw. słodkie ziemniaki. Głównie w postaci pieczonych talarków lub frytek podobnych do tych z pietruszki. Od kilku dni miałam ochotę na ciepłą, gęstą zupę, a że w lodówce miałam kilka batatów, wybór był prosty-krem z batatów! Szukając inspiracji w internecie znalazłam mnóstwo ciekawych przepisów, jednak żaden
Zawsze głodna!razem ryba na bogato ze szpinakiem i serem. Pomysł zaczerpnięty z książki "KUCHNIA POLSKA" z małymi zmianami. Można podawać z ziemniakami lub ryżem, zaś dobrym dodatkiem będzie tutaj surówka z marchewki lub, tak jak u mnie, z kiszonej kapusty, marchewki i cebuli. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 3 filety z soli 1/2 cytryny 450 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła
Passions hobbies lifeDzisiaj podaje przepis na sos mięsny który idealnie nadaje się do ziemniaków lub np klusek parowych ;] Składniki: 1kg mięsa wieprzowego 1litr wody 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1,5 łyżki mąki pieprz, sól do smaku. Wykonanie: Obsmażamy mięso na patelni na małej ilości tłuszczu. Do gotującej się wody wrzucić obsmażone mięso dodać sól, gotować 15min. Na tłuszczu który został
Tanio szybko zdrowonasz barszczyk będzie gotowy to dodajemy zioła prowansalskie i majeranek, sprawdzamy czy jest dobrze słone i pieprzne i odstawiamy, najlepszy jest gdy przed podaniem chwilkę postoi. Gotujemy makaron lub ziemniaki i możemy zajadać się barszczykiem. Smacznego
Tanio szybko zdrowoprzykryciem. Gdy mięso będzie miękkie oprószamy mąką i jednocześnie lekko mieszając. dodajemy zioła prowansalskie, jak ktoś chce może dodać inne które lubi. Gdy się zagotuje odstawiamy i podajemy z ziemniakami lub kaszą. Smacznego
Tanio szybko zdrowoLubicie nadziewane skrzydełka? oto mój dzisiejszy obiad, podany z ziemniakami i bigosem. Składniki: - 7 skrzydełek - 400g chudego gotowanego mięso, może być z rosołu - natka pietruszki według uznania - sól, pieprz, zioła prowansalskie, majeranek - do smaku - 1/2 łyżeczki cukru - 1/2 łyżki bułki tartej - 3 jajka - 1 łyżeczka masła - 1/2 cebula - garstka suszonych grzybków- niekoniecznie Wykonanie: Ze skrzydełek ostrym nożykiem wycinamy kostki
Tanio szybko zdroworozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. Gotowe, po usmażeniu oprószamy solą. Cebulę podgrzewamy i kładziemy na befsztykach. Befsztyk wołowy z cebulką podajemy, jako danie obiadowe z dodatkiem ziemniaków i surówki. Chociaż w mojej kuchni najczęściej jednak gości drób to, aby nie obrastać zbytnio w pióra , czasem przewija się też mięso wołowe i wieprzowe. Podane w formie befsztyków
mojewypiekiinietylkoNaszło mnie na ziołowe masełko. Przepis wypatrzony w gazecie, ale lekko zmodyfikowany. Dziś jako dodatek do świeżej i chrupiącej bagietki. Ale następnym razem, doda aromatu pieczonej rybie, albo ziemniakom. Zapewne dobrze będzie smakować, z grillowanym mięsem. SKŁADNIKI: 200 g masła o zawartości tłuszczu 82 % pęczek szczypiorku kilka gałązek świeżego tymianku 1 mały ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny sól
Kuchnia w opałachZaczęłam od krabów - zawsze to coś innego. Dodatki możecie sobie układać indywidualnie ale z moimi wyszła przesympatyczna :-) Składniki: opakowanie paluszków krabowych 6 ugotowanych ziemniaków 4 ogórki konserwowe pęczek rzodkiewek sól, pieprz 4 jajka ugotowane na twardo mała puszka groszku zielonego ząbek czosnku 2 łyżki majonezu pęczek świeżego kopru
pieprzny smaczekMamy w domu tydzień pod znakiem ziemniaków a co za tym idzie jedliśmy przez dwa dni kopytka. Uwielbiamy je wszyscy zarówno na słodko, z masełkiem i cukrem, jak i na wytrawnie, jako komplet z gulaszem czy sosem. Tym razem w sklepie nie było pieczarek więc poszły w ruch grzyby leśne, naszymi rękoma zbierane i suszone. Zapraszam nie tylko kopytko
Dzieje kuchennej Wiewiórywielu sklepach z akcesoriami kuchennymi). Po 20-stu minutach zwiększyć temperaturę do 180 stopni i grillować jeszcze ryby przez około 10 minut. Tak przygotowana ryba smakuje rewelacyjnie z grillowanymi ziemniakami i brukselką. Aromatyczna dorada z grilla is a post from: naRuszcie.pl The post Aromatyczna dorada z grilla appeared first on naRuszcie.pl
naRuszcieśrodka każdej z ryb wkładam plasterki cytryny oraz kawałki masła. 3. Ryby układam na blaszce wyłożonej pergaminem. Smaruję olejem. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podaję z ziemniakami i surówką
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki: ½ kg karkówki lub łopatki 30g margaryny 1 łyżeczka soli 1 ½ łyżki musztardy (np. stołowej) 3 ogórki konserwowe 1 cebula Pieprz 1 łyżka mąki ½ szklanki wody Podawać z kluseczkami, ziemniakami lub kaszą. Mięso kroimy w kosteczki, wrzucamy na gorący tłuszcz i solimy. Dusimy, co pewien czas mieszając, do chwili, gdy mięso będzie miękkie. Wtedy dodajemy pokrojoną cebulę, musztardę i pieprz
Smakowy Raj