miękkości mięsa na mniejszym ogniu na koniec dodać śmietanę słodką i zagotować na większym ogniu z 2-3 minuty, dodać natkę pietruszki mrożoną lub świeżą gulasz podać z ziemniakami, kaszą lub z czym się lubi..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsosu dodać musztardę. Przyprawić do smaku. 3. Ugotowane jajka obrać, podzielić na połówki. 4. Połówki jajek ułożyć na talerzu, polać sosem musztardowym i posypać posiekanym szczypiorkiem. Najlepiej podawać z ziemniakami
Ugotowaćkulki wieprzowe. Gotować na małym ogniu. Gdy mięso zmieni kolor, do garnka wlać rozmieszane mleko i śmietanę 30%. Gotować jeszcze parę minut. Posmakować i ewentualnie doprawić. 6. Podawać z ziemniakami, makaronem bądź ryżem
Ugotowaćgotującego wywaru wlać masę z kubka. Zamieszać i gotować na małych ogniu,tak długo aż sos zgęstnieje. Na sam koniec do sosu dodać posiekany koperek. Pulpety podawać z ziemniakami lub kaszą
UgotowaćSchab w sosie własnym to świetny pomysł na niedzielny obiad. Pyszne, miękkie kawałki mięsa w aromatycznym sosie. Poniższe danie idealnie pasuje do młodych ziemniaków. Składniki na 4 porcje: 6 mniejszych kawałków schabu (już w plasterkach) 1 cebula sól, pieprz papryka ostra mąka do zagęszczenia sosu olej Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić i przyprawić (solą, pieprzem, ostrą
Ugotowaćszklanki śmietany i odrobiną sosu z garnka. Przygotowaną zawiesiną zaciągnąć sos. Na sam koniec ponownie włożyć kawałki mięsa z karkówki i dusić jeszcze około 15-20 minut. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką
UgotowaćMintaj zapiekany z piekarnika, polany sosem śmietanowo-serowym - miękki, lekko słodki i aromatyczny. Polecam przygotować go na obiad bądź kolację. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami lub kromką pieczywa. Składniki: 1/2 kg rozmrożonych filetów z mintaja 1 obrana marchewka 1 por (biała część) połowa soku z cytryny 125 g śmietany 30% (połowa małego opakowania) sól, pieprz przyprawa do ryb oliwa
Ugotowaćzmieni kolor, dodać szpinak. Gdy zmniejszy swą objętość przyprawić solą oraz pieprzem, a także zalać go śmietaną 30%. Chwilę gotować, aby lekko zredukować sos. Powyższe danie najlepiej smakuje z ziemniakami. Gdy łosoś będzie gotowy to położyć go na przesmażonym szpinaku
Ugotowaćsól, pieprz i sok z cytryny (wszystko wymieszać). Przygotowanym sosem polać sałatę masłową, a na sam wierzch ułożyć pokrojone pomidory i posypać posiekany szczypiorek. Upieczone mięso podawać z młodymi ziemniakami i przygotowaną sałatką
Ugotowaćpomidora i sera. Przygotowane udka wstawić do piekarnika. Piec pod przykryciem około 15-20 minut w 180 °C, tj. tak długo aż ser lekko się roztopi. Podawać z ziemniakami, sałatą lub szpinakiem
UgotowaćDanie idealne na piątkowy obiad - smażony dorsz z ziemniakami i fasolką szparagową. Taka rybka jest szybka do przygotowania i bardzo smaczna. Składniki dla 4 osób: 1 duży płat filetowanego dorsza (co najmniej 0,5 kg) sól, pieprz koperek suszony sok z cytryny olej do smażenia mąka do obtaczania Płat wyfiletowanego dorsza umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Posolić
Ugotowaćwlać odrobinę wody; całość ze sobą wymieszać i wlać do gotującego się sosu; ponownie całość zagotować). Przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką. Powyższe klopsy najlepiej smakują z ziemniakami lub z makaronem
UgotowaćMiękkie, rozpływające się w ustach kawałki mięsa wieprzowego polane ciemnym, pieczeniowym sosem. Danie idealne do podania z kaszą gryczaną lub ziemniakami. Dzisiaj zapraszam Was na kolejny przepis z wykorzystaniem szybkowara. Poniższy gulasz przygotowałam w 30 minut i uwierzcie mi – jego smak był rewelacyjny! Składniki: co najmniej 0,5 kg karkówki 2 szklanki wody pół papryczki chili 2 małe cebule garść
Ugotowaćpolany sosem koperkowym. Lubię takie proste połączenie smaków. Oczywiście filety z dorsza możecie dodatkowo skropić sokiem z cytryny, aby ryba nabrała kwaskowatego smaku. Poniższe danie najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami i sałatką z pomidorami. Składniki dla 4 osób: co najmniej 0,5 kg filetów z dorsza 1 jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia sos koperkowy koperek posiekany
Ugotowaćochotę na piersi z kurczaka? To świetnie :) Zachęcam do wypróbowania przepisu na piersi kurczaka w sezamowej panierce. Danie szybkie do przygotowania i bardzo smaczne. Piersi kurczaka podałam z młodymi ziemniakami i mini marchewkami. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżka sosu sojowego jasnego sól, pieprz 1 jajko sezam olej do smażenia Mięso umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze
Ugotować