ze slonecznikiem - 4999 przepisów (strona:206/334)

Krakersy wieloziarniste 100

Krakersy wieloziarniste Danie Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Porcje 10 porcji Porcje 10 porcji Składniki 1/2 szklanki pestki słonecznika 1/2 szklanki nasiona siemienia lnianego 1/2 szklanki płatki orkiszowe 1/2 szklanki mąka gryczana 3 łyżki olej rzepakowy 3 łyżki sezam 1 łyżeczka kminek 1 łyżeczka tymianek 1/2 łyżeczki mielony kmin rzymski 1/2 łyżeczki kolendra mielona 1/2 łyżeczki sól 200 ml woda

Kucharzyca
Krakersy sezamowe 78

Krakersy sezamowe Danie Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Porcje 10 porcji Porcje 10 porcji Składniki 6 łyżek sezam 5 łyżek pestki słonecznika 5 łyżek pestki dyni 3 łyżki siemię lniane mielone 1 łyżka nasiona siemienia lnianego 30 ml olej rzepakowy 100 g mąka gryczana 1 łyżeczka papryka wędzona 1 łyżeczka sól 200 ml woda Sposób przygotowania Wszystkie suche składniki mieszamy

Kucharzyca
Krakersy owocowe 126

Krakersy owocowe Danie Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości , Wege Porcje 10 porcji Porcje 10 porcji Składniki 1/2 szklanki pestki słonecznika 1/2 szklanki nasiona siemienia lnianego 1/2 szklanki płatki owsiane 1/2 szklanki mąki orkiszowej 3 łyżki olej rzepakowy 3 łyżki sezam skórka otarta z cytryny skórka otarta z pomarańczy 1 łyżeczka cynamon 2 łyżki erytrol lub inne słodziwo 200 ml woda opcjonalnie

Kucharzyca
Chleb razowy żytnio-orkiszowy z ziarnami 127

zakwasu żytniego 300 g mąki orkiszowej graham typ 1850 100 g mąki orkiszowej jasnej typ 650 500 g mąki żytniej typ 720 100 g mieszanych ziaren (u mnie słonecznik, siemię lniane, dynia) 800 ml wody (przegotowanej) 20 g soli płatki owsiane do posypania wierzchu chlebów WYKONANIE Zakwas wyciągnąć z lodówki i ogrzać (około 2 godz.). W dużej misce wymieszać wszystkie

Passions hobbies life
Chleb 3w1 169

cukru -3 czubate łyżeczki soli -3 duże łyżki oleju -70 dkg mąki 650 -40 dkg mąki 750 -6 dkg mąki żytniej razowej -10 dkg nasion (sezam biały i czarny, słonecznik, dynia, siemię lniane) Przygotowujemy 3 miski. Do każdej dajemy po 4 dkg drożdży, łyżeczce cukru, 100 ml wody, mieszamy, do dwóch misek dodajemy po 2 czubate łyżki mąki

Maminek kulinarny
Bakaliowe trufle HELIO 168

firmy HELIO 100% NATURY BEZ konserwantów :) Składniki (15 sztuk): 50g suszonych śliwek firmy HELIO 60g suszonych moreli firmy HELIO 40g rodzynek sułtańskich firmy HELIO 20g żurawiny firmy HELIO 50g słonecznika 40g wiórek kokosa + wiórki do obtoczenia kulek 10g ciemnego kakao Cynamon  Sposób przygotowania: Suszone owoce zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 15-30 minut odsądzamy owoce (na wszelki wypadek

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pasta rukolowa z groszkiem, oliwkami i fetą 136

dodając nieco oliwy, posmarować nią kanapki lub nafaszerować jajka. Wszystkie sposoby wypróbowałam i wszystkie polecam... Składniki: ok. 80 g rukoli 150 g fety szklanka mrożonego groszku 3 łyżki pestek słonecznika (można podprażyć) 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki zielonych oliwek 1 łyżeczka oregano sól i świeżo mielony pieprz 1/2 szklanki dressingu pomarańczowego (można zastąpić 1/4 szklanki oliwy i 1/4 szklanki świeżego

Czerwień i błękit
Sojonez 142

Istnieje wiele wersji wegańskiego majonezu: z mleka roślinnego, tofu, ziemniaka, fasoli, ryżu, awokado, słonecznika... Bez problemu można go też kupić w wegańskich sklepach. Dla mnie ta wersja sojonezu jest najbliższa oryginału, a istnieją nawet wszystkożercy, którzy ją preferują :). Za posmak jajeczny odpowiada czarna sól Kala Namak. Tajemnicą, żeby sojonez podczas miksowania się nie zważył i uzyskał piękną gęstą konsystencję, jest

Tani Weganizm
Batony musli bez dodatku mąki i cukru, czyli pomysł na drugie śniadanie 133

siemienia lnianego 50 g nasion chia 60 g miechunki suszonej + 40 g suszonej morwy białej (można zastąpić 100 g suszonej żurawiny, jagodami goji lub innymi bakaliami) 100 g pestek słonecznika 50 g pestek dyni 50 g nasion amarantusa bio 50 g posiekanych orzechów nerkowca lub orzechów włoskich 50 g posiekanych 3 białka jaja 1 całe jajo 5 łyżek syropu

Smiling Shrimp
Sałatka z selera naciowego z koperkiem i prażonymi migdałami w jogurcie 2277

inne przepisy z selerem naciowym w roli glównej na moim blogu:  seler na ostro; Sałatka z selera naciowego z pomarańczą ; Sałatka z selera naciowego z jabłkiem i prażonym słonecznikiem; Surówka z białej kapusty i selera naciowego .     Miłego tygodnia kochani. Składniki:   5 łodyg selera naciowego 1 łyżka posiekanego swieżego koperku 1 garść prażonych płatków migdałów 4 łyżki

Wino Francja Kuchnia
Chleb żytni razowy na zakwasie z siemieniem, słonecznikiem i młodym jęczmieniem 132

szkl. mąki żytniej razowej (typ 2000) 1/2 łyżeczki cukru 1,5 szkl. letniej wody + 2 łyżki 1 łyżeczka soli 3 łyżki siemienia lnianego (+ do posypania) 3 łyżki ziaren słonecznika (+ do posypania) 1 łyżeczka młodego jęczmienia Sposób przygotowania: Do małej miseczki wkruszamy drożdże (w temp. pokojowej), dodajemy cukier i łyżkę letniej wody, rozcieramy i odstawiamy na 5 minut. Do miski wsypujemy

Kolorowy Przepisownik
Chleb z dużą ilością ziaren 166

mąki razowej żytniej typ 2000 Młynomag 150g mąki graham pszennej typ 1850 Młynomag 4 łyżki płatków owsianych 1 płaska łyżka soli 25g drożdży świeżych 50g pestek dyni 100g pestek słonecznika 400ml przegotowanej, ciepłej wody 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka syropu klonowego Dodatkowo (jeśli chcemy) ziarna do posypania po wierzchu  Sposób przygotowania: 1. Drożdże rozmieszać z cukrem i odrobiną

Kuchnia w czekoladzie
EKSPRESOWY PUSZYSTY "SEREK TWAROGOWY" Z TOFU 195

serek twarogowy na "A" pewnej firmy na "H", który kiedyś bardzo lubiłam smarować sobie na bułce... Na zdjęciu chleb z takim "serkiem" + czarna komosa ryżowa, trochę liści i słonecznika ;) Polecam Wam bardzo

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Razowy chleb wieloziarnisty na zakwasie 145

Zobaczcie jak łatwo jest go upiec. Razowy chleb wieloziarnisty na zakwasie Proporcje na keksówkę o wymiarach 27 x 12 cm Czas przygotowania: 12 godzin Składniki: 1/2 szklanki słonecznika 1/2 szklanki płatków owsianych (NIE błyskawicznych) 1/2 szklanki siemienia lnianego 1/2 szklanki otrębów żytnich 1 łyżka soli 1 łyżka miodu rozpuszczona w odrobinie wody 250 g mąki żytniej razowej

Kulinarne przygody Gatity