domowych wędlin nie muszę chyba nikogo przekonywać - w dobie szerokiej oferty sklepowych smakołyków nafaszerowanych ulepszaczami nie ma to jak domowe, 100% pewne i zdrowe wędlinki.Schab dotychczas piekłam w piekarniku, tudzież suszyłam w skarpecie (polecam!). Tym razem wzięłam się za wersję gotowaną i przyznam, że to chyba najlepsze rozdanie! Mięso wyszło mięciutkie i soczyste nie tracąc jednocześnie
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaZapraszam na czonkowe tosty, które bardzo często robimy w sezonie jesienno-zimowym. Na śniadanko czy na kolację bardzo smaczne i zdrowe:)składniki:1 chleb tostowy (22 kromki)mało lub margaryna do smarowania11 plasterków szynki11 plasterków żółtego sera6-7 ząbków czosnkuCzosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki. Jedną kromkę posmarować masłem lub margaryną. Na posmarowaną kromkę położyć plaster wędliny
Monia miesza i gotujeKilka prostych składników, dressing i już mamy pyszne i zdrowe jedzonko. W sam raz na lekki obiad lub też kolację. Jak ja lubię takie sałatki :)składniki:4 garście porwanej sałaty125 g wędzonego łososia w kawałku4 pomidorki cherry1 łyżeczka octu balsamicznego Jamar4 łyżki oleju słonecznikowegosól z pieprzem KamisNa talerzach ułożyć porwaną sałatę, ja używam zawsze mieszanki różnych sałat
Monia miesza i gotujewchodzą w reakcję z żywnością i nie przyjmują ich zapachów- potrawy nie przywierają a naczynia są łatwe do mycia- naczynia posiadają 10-letnią gwarancję- naczynia są bezpieczne i zdrowe, posiadają świadectwo jakości zdrowotnej PZH- naczynia są dostępne w różnych kształtach i wielkościachSama posiadam w sumie 4 szklane naczynia i jestem bardzo zadowolona z ich użytkowania. Używam ich głównie
Monia miesza i gotujedrobiem. Postaram się to trochę zmienić, ale nic na to nie poradzę, że jestem fanką głównie kurczaka. Dzisiejsze danie również go w sobie zawiera. Jest proste, smaczne i zdrowe. Dodatkowo, świetnie sprawdzi się dla osób zabieganych. Na początku miałam przyprawić je bazylią i oregano, finalnie zostało zastąpione przyprawą meksykańską (wykorzystałam saszetkę z mrożonki oraz przyprawę Kamis) Składniki: Opakowanie
Fabryka pomysłówŚniadanie to najważniejszy posiłek dnia daje nam energię na całe popołudnie. Dlatego powinniśmy zadbać o to by ono było zdrowe, lekkie i pożywne . Jedno z takich śniadań chce wam przedstawić dziśSkładniki: 4 jajka , Masło, Szczypiorek, Łosoś wędzony, Sól pieprz, Odrobina mleka, Pomidorki koktajlowe. PrzygotowanieJajka rozbijamy do miski, dodajemy odrobinę mleka i przyprawy. Na patelni roztapiamy odrobinę masła
cookplDzisiaj coś słodkiego,tym razem jeden z moich ulubionych deserów, czyli „owsianka” paleo z nasion chia i quinoa z malinami. Prosty i pyszny deser
PaleoLifeDziś mam do zaoferowania pyszną sałatkę. Jest aromatyczna, smakowita, pasuje do obiadu i nie tylko. Zajadajcie na śniadanie i kolację i bądźcie zdrowi bo taka ona jest. Oliwki dodałam zielone ale można i czarne. Sałatka z kapusty pekińskiej, awokado i oliwek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanienajtańsze dostępne wędliny, z podłych gatunków mięsa lub po prostu z odpadów pozostałych po jego rozbiorze, smakiem i konsystencją przypominają konserwy dla psów. A da się je zrobić prosto, zdrowo, naprawdę smacznie i bez żadnych niepotrzebnych dodatków. Jedyne, co potrzebne do zrobienia mielonki to osłonki (poliamidowe jak moje lub barierowe, albo termokurczliwe – te ostatnie przy stygnięciu się kurczą
Karo in the KitchenPulpety z indyka w sosie pomidorowym podane z kaszą jaglaną to sycący i zdrowy posiłek. Pulpety aromatyzowane są świeżym tymiankiem oraz słodką wędzoną papryką. Z poniższego przepisu otrzymamy, aż 16 sporych pulpetów, co daje nam 6-8 porcji (po 2-3 klopsy na osobę). Odgrzewając danie w kolejnych dniach proponuje podzielić pulpety na mniejsze kawałki. Dzięki temu szybciej się zagrzeją
Moja Delicjapianką. Smaczne, pod warunkiem, że lubicie smak mąki gryczanej :-) Jeżeli nie przepadacie, to można wykorzystać w całości mąkę pszenną. U mnie coraz częściej pojawia się mąką gryczana, ponieważ jest zdrowa, a do jej smaku łatwo można się przyzwyczaić. SKŁADNIKI 5 jajek szczypta soli 100 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego 150 g masła 100 g jogurtu naturalnego
Passions hobbies lifeJednym z moich założeń przy dodawaniu przepisów było używanie jak najczęściej i jak najwięcej sezonowych warzyw i owoców. Właśnie zaczęły się pojawiać pierwsze szparagi (uwielbiam je
PaleoLifeDzisiaj dzielę się z Wami pysznych i zdrowym przepisem na śniadanie. Orzechowy pudding jaglany z chia, to propozycja skierowana dla każdego. W szczególności powinien smakować wielbicielom jaglanki, nasion chia i masła orzechowego. Taki pudding przygotowuje się naprawdę prosto. Spróbujcie. Ten piękny zestaw, w którym podałam mój pudding możecie nabyć tutaj. Zapraszam również na fanpag „Graciarni” Orzechowy
Słodkie okruszkićwiczycie, staracie się ograniczyć węglowodany, macie wśród bliskich kogoś, kto próbuje zgubić parę kilogramów – to deser dla Was. Mało cukru, naturalne tłuszcze bez tłuszczów trans, sporo białka – zupełnie zdrowo, prawda? Porcja sernika japońskiego o wadze 65g ma tylko 200kcal, 15g tłuszczu (przy serku Philadelphia) i 6g łatwo przyswajalnego białka. Żadnych węglowodanów! To naprawdę sernik idealny– prosty i przepyszny, upieczony
Karo in the Kitchen