zdrowe przepisy - 11000 przepisów (strona:337/734)

Pieczony camembert na sałacie 247

Jakie to zdrowe! Jakie to proste! Jakie to pyszne! Nie żartuję, w niecałą godzinę przygotowałem pyszne danie, którego głównym składnikiem jest aksamitny, miękki ciepły i ciągnący się ser camembert, a dodatkami prosta sałatka z pysznym sosem i bagietka z masłem ziołowo-czosnkowym. Do przygotowania dania użyłem: 2 krążków sera camembert (po 120 gram), 300 gram pomidorów koktajlowych

Wyprawy kulinarne
Domowe batoniki 240

domu remont, a co za tym idzie została mi tylko do użytku lodówka, mikrofalówka i multicooker. Jak na złość miałam ochotę na ciasteczka, domowe, zdrowe. W zeszłą sobotę zabrałam manatki poszłam do mamy, żeby użyczyła mi piekarnika.  Jako, że jestem na etapie poszukiwań nowego sprzętu mogłam przetestować sprzęt mojej mamy :) SKŁADNIKI: szklanka miodu (miałam do dyspozycji wielokwiatowy

ClauditteMissCooking
Pieczony pstrąg łososiowy z cukinią i pomidorem 189

zawsze stawiam na zdrowe i szybkie posiłki, które robi się w nie całe 30 minut. Tym razem pieczona ryba z świeżymi warzywami. Smacznie i prosto - to ja lubię! Składniki: 120g filetu z pstrąga łososiowego pieprz cytrynowy przyprawa do ryb 1 średni pomidor szczypiorek garść  dowolnych kiełków 1/2 średniej cukinii zioła prowansalskie sól 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Truskawkowa Fiesta
Budyń jaglany z żurawinowym musem 163

kaszy jaglanej pisałam wczoraj   tutaj ,  a dziś na blogu przepis z wykorzystaniem tych zdrowych ziarenek. Budyń możemy  jeść na ciepło lub na zimno, jak kto lubi. W słodkościach znajdziecie również przepis na  rewelacyjny jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym. Budyń jaglany z żurawinowym musem Czas przygotowania: 25 minut Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

Kulinarne przygody Gatity
Kanapka z tuńczykiem, sałatą i pomidorkami 206

Kanapka utrzymana w duchu poprzedniego posta :) Ot co, zwykłe drugie śniadanie, ale za to jakie zdrowe! Wybierzcie koniecznie świeże, pełnoziarniste pieczywo i chrupiącą sałatkę, a efekt naprawdę Was zaskoczy. Pomidory w nazwie przepisu to małe przekłamanie, ponieważ użyłam dobrego jakościowo ketchupu (przecież to pomidory!), ale dzięki niemu kanapka nie jest sucha, a przyjemnie soczysta :)  Zdjęcie robione

Chocolate Muffin Blog
Koktajl Zielono Mi... 522

owocami jako pyszny koktajl nie będzie wcale takie trudne. Co więcej urozmaici naszą dietę o nowe smaki i składniki odżywcze, a w ciepłe dni będzie świetnym sposobem na zdrowe orzeźwienie. Składniki: 1 szklanka liści szpinaku pęczek natki pietruszki 1 banan 1 kiwi 1 szklanka soku jabłkowego 1/2 szklanki mleka kokosowego sok z 1/2 pomarańczy sok z 1/2 limonki

Smakowity Blog Kulinarny
Koktajl Jagodowy z Chia Dwuwarstwowy 182

mnóstwo zamrożonych witamin :) Dziś padło na jagody. Ot taki zwykłe koktajl jagodowy. Znowu nie posłodziłam kielicha :) Dla mnie był ok. Wiem, że Wy lubicie słodko, więc znowu proponuję zdrowe słodziki syrop z agawy lub ksylitol lub erytrol. UWAGA! Nadal pamiętamy, że maksymalna dawka dzienna Chia to 3 łyżeczki, a jeśli chodzi o codzienne używanie, nie wolno tego robić

Blondynka Gotuje
Sernik na kruchym spodzie z rodzynkami 195

czasu wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik na około 10 minut.  Po upieczeniu serniczek wygląda mniej więcej tak: Oczywiście musiałam jeszcze ciepłe spróbować- taka tradycja- podobno zdrowe to to nie jest, ale jak dla mnie smakuje wtedy najlepiej :) Pozdrawiam i życzę udanego pieczenia :) R E K L A M A google_ad_client

Smakowy Raj
Babka Panettone, czyli włoska babka drożdżowa 281

okrągła. Dla moich potrzeb stwierdziłam że najlepsza będzie podłużna. Babka Panettone najlepiej smakuje po lekkim przestygnięciu, czyli jak większość ciast drożdżowych, które podobno świeże nie są zbyt zdrowe. Polecam :) Ciasto drożdżowe: 50 dkg mąki (+ ok. 2 łyżki do posypania) 12 dkg margaryny 250 ml mleka 5 dkg drożdży (+ 1 łyżeczka soli + 1 łyżeczka cukru) ¾ szklanki cukru 6 żółtek

Smakowy Raj
Babeczki waniliowe z bogatym budyniowym wnętrzem 137

komponuje się z budyniem, który dodaje mu lekkiej wilgoci. Połączenie smaków jak dla mnie jest idealne. Najbardziej smakują mi takie ciasteczka jeszcze lekko ciepłe. Podobno to nie jest zdrowe, no cóż każda osoba ma swoje ulubione smaki, a ja uwielbiam jeść świeże ciasto :) Polecam moje kruche babeczki z budyniem waniliowym :)  Ciasto kruche na babeczki: 60g margaryny ½ szklanki

Smakowy Raj
Gulasz z serc drobiowych 174

Gulasz z serc jest, czymś akurat dla amatorów tzw. „podrobów”, ja szczerze mówiąc takim amatorem nie jestem (przyznaję bez bicia :) ale wiem, dwie rzeczy: 1. podroby są zdrowe, 2. wszystko da się zjeść, byle było dobrze przyrządzone i przyprawione (takie moje motto życiowe :) No w każdym razie, przepis na serca pochodzi od mojej Teściowej i gdy je zrobiłam

Smakowy Raj
Wege burgery z czerwonej fasoli i batatów 191

szczytu ich rozkwitu. Ciekawą propozycją są warzywa już przygotowane na parze. Zachowują swoje cenne składniki, nie tracą żywych kolorów, znakomicie prezentują się na talerzu i pozwalają szybko przygotować zdrowe posiłki dla całej rodzin.    Aromatyczne burgery z czerwonej fasoli gotowanej na parze i  batatów to dietetyczna bomba białkowa, naszpikowana witaminami i składnikami odżywczymi dbającymi o nasze

SzczyptaSmaQ
Pulpety z indyka z kaszą jęczmienną 273

papryką, a do samych pulpetów dodać coś co lubimy np: suszone pomidory, oliwki, pieczarki czy suszone owoce. Podaję przepis podstawowy – pulpety z indyka w takim wydaniu są zdrowe i smaczne nawet bez dodatków, ale możemy je podać np. z ryżem (ja tak lubię najbardziej), pełnoziarnistym makaronem lub komosą ryżową. Pulpety z indyka z kaszą jęczmienną

Poezja smaku
Sałatka z cukinią i dresingiem z kefiru 253

piec z niej ciasta. Wiosna się zbliżam, organizm potrzebuje odbudowy po zimie, więc jedzmy jak najwięcej cukinii i zdrowych sałatek i dań z nią w roli głównej. Szybko, zdrowo, zielono i smacznie. Składniki: mix sałat z rukolą 1/2 szklanki kefiru sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka bazylii 1/3 zielonej cukinii (200g) Przygotowanie: W szklance przygotowujemy dresing do sałatki

Słodkie okruszki
Chleb 1493

dopełniłam do kilograma mąką pszenną ECO typ 500  Młyn Kopytowa Pozostawiłam do wyrośnięcia Chleb posypałam tym razem siemieniem lnianym i pestkami dyni. Wyszedł bez zarzutu. Pyszny, zdrowy, ekologiczny. Polecam ten przepis, gdyż jest po prostu niezawodny i pyszny, a to najwazniejsze ! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania