równie zdrowe i idealne w sezonie jesienno-zimowym,dzięki swym właściwościom baktriobójczym.Biała rzodkiew jest jednak dużo delikatniejsza w smaku i łatwiejsza do przygotowania,bo jest miękka.Zdrowo,expresowo i bardzo smacznie.Przepis pochodzi z "Kuchni pięciu przemian"Anny Czelej.Pomimo,że biała rzodkiew należy do produków wychładzających to w połączeniu z suszonymi owocami stanowi bardzo zrównoważony i harmonijną przystawkę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Racuchy robiłam po raz pierwszy w życiu dopiero w tym roku, latem. Wczoraj był drugi raz, tym razem z jednej mąki (a nie mieszanek, jak to
Zdrowa Kuchnia SowySezon na szarlotkę u mnie trwa i nie zamierza się skończyć. Po kilku ostatnich szarlotkach przyszła mi ochota na odmianę, czyli ciasto z kawałkami jabłek, a
Zdrowa Kuchnia SowyRobiłam te szaszłyki już kilka razy, na grillu i na patelni. Z mięsa kurczaka i indyka, ale może być też mięso wołowe.Przepis pochodzi z książki
Zdrowa Kuchnia Sowybiałko w czystej postaci i nowy produkt na rynku. Bardzo uniwersalne zastosowanie w kuchni, do sałatek, zup, dań głównych i deserów. Jeśli interesuje cię zdrowe odżywanie, uprawiasz sport lub jesteś(...)diecie newella powinna się znaleźć w Twoim codziennym menu. Więcej informacji o tym ciekawym, zdrowym i smacznym produkcie, (oraz przepisy kulinarne z jego zastosowaniem) znajdziecie tutaj...Aromatyczne kieszonki z Newelli i prosciutto w towarzystwie chrupiących warzyw i sezamowy dresing to pyszne, zdrowe i szybkie danie. Zrobiło furorę podczas towarzyskiego spotkania. Koniecznie spróbujcie :) Czas przygotowania
SzczyptaSmaQOmlety z bananem już robiłam, ale prezentowane dzisiaj są, mimo tych samych głównych składników, zupełnie inne, i w smaku i wyglądzie.Zrobiłam dwie wersje, różnią się
Zdrowa Kuchnia SowySlajd z filmu "Witamina B12 - fakty i mity"I znów minął kolejny miesiąc, a ja mam dla Was kilka rekomendacji (w tym 2 polskich
Zdrowa Kuchnia SowyChyba nic nie robiłam do tej pory z czerwonej kapusty. Zwykłą też rzadko używam, najczęściej to jeszcze włoską do zup. Ale jak zobaczyłam na straganie taką
Zdrowa Kuchnia SowyOstatnia szarlotka była tak pyszna i tak szybko zniknęła, że nie trzeba było długo czekać, aż znów przyjdzie mi smak na tego typu ciasto. A że
Zdrowa Kuchnia SowySuszone pomidory, odkąd odkryłam, że takie są, uwielbiam. Najczęściej jadam jesienną i zimową porą, kiedy to nie ma świeżych.Robię czasem z nimi jajecznicę, ale pasty
Zdrowa Kuchnia SowyTen przepis czekał na realizację bez mała 3 lata. Ale się doczekał:)Znalazłam go na Palecie Smaku i od razu wzbudził moje zainteresowanie, mimo, że to
Zdrowa Kuchnia SowyMąka z ciecierzycy stała się ostatnio numerem jeden w mojej kuchni. Wcześniej używałam jej jako jednej z mąk bezglutenowych w moich mixach do wypieku placków, naleśników
Zdrowa Kuchnia SowyTo kolejny post z mojego pierwszego "rozwojowego" bloga (pisałam o tym tutaj), którym chciałam się z Wami podzielić, z tym, że tego wpisu nigdy
Zdrowa Kuchnia SowyPodczas ostatniej wizyty w restauracji indyjskiej zamówiłam placki/chipsy z mąki z soczewicy (pappadums). Tego jeszcze nie jadłam, a za każdym razem staram się spróbować czegoś nowego.Chipsy
Zdrowa Kuchnia SowyPrzyszedł czas na szarlotkę, jeszcze w tym roku nie robiłam, a przynajmniej nie robiłam żadnej nowej jej wersji. Moje najlepsze szarlotki to ta z bezą (ta
Zdrowa Kuchnia Sowy