masz ochoty na mięso albo cierpisz na notoryczny brak czasu na jutrzejszy obiad zrób kotleciki z komosy ryżowej z dodatkiem cukinii, są bardzo zdrowe i są świetną alternatywą dla mięsa. Połączenie komosy z cukinią (na którą właśnie trwa sezon) daję zdrowego niskokalorycznego i nie suchego kotleta :) PS. W przepisie podałam mąkę pszenną, możesz użyć zamiennie kukurydzianej
Wylizany Rondelplacuszki, potrawki i inne. Ja dziś zapraszam Was na wspaniałe kotlety zrobione na bazie kaszy jaglanej i jajek ugotowanych na twardo. Są wspaniałe jako dodatek do obiadu, i są też zdrową alternatywą kotletów mielonych czy tym podobnych. Bardzo Wam je polecam, są wspaniałe same, jak również w sosem. Można je jeść na ciepło i na zimno, można odgrzewać
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPyszna i zdrowa sałatka łącząca różne smaki, idealna do obiadu i na drugie śniadanie. Przygotuj: Nieduża sałata lodowa Kilka liści cykorii Jeden granat Jedno mango 200g. sera halloumi Świeża kolendra Papryka: żółta, czerwona i zielona Sos: Musztarda, miód, ocet winny, oliwa czosnkowa, sól, pieprz. Warzywa myjemy, sałatę siekamy na dość drobne kawałki, paprykę kroimy w równą kostkę. Ser kroimy
MarcinChefPodsumowanie miesiąca, czyli o tym, co udało się ugotować, co smakowało Wam najbardziej, jakie były moje sukcesy i porażki oraz jakie są moje plany na październik
Cooking MonsterPodsumowanie miesiąca, czyli o tym, co udało się ugotować, co smakowało Wam najbardziej, jakie były moje sukcesy i porażki oraz jakie są moje plany na październik
Cooking Monsterpowie ryba? :) Powie, że jest bardzo zdrowa i poleca się na obiad :) Dzisiejsze wydanie pstrąga jest bardzo proste. W domu oprócz pstrąga, trzeba mieć naprawdę niewiele rzeczy, aby przygotować zdrowy i treściwy posiłek dla całej rodziny :) Składniki: 2 pstrągi cytryna garść koperku garść pietruszki ząbek czosnku masło sól i pieprz Przygotowanie: Rybę oprawić, umyć i dokładnie osuszyć. Cytrynę
ChilliJemyNajprostszy i najsmaczniejszy obiad świata, a z dodatkiem bezglutenowego makaronu - zdrowy. Jeżeli nie mamy zbyt wiele czasu na ugotowanie obiadu, to ten przepis jest jak znalazł. Polecam i smacznego! Składniki: 250 g makaronu bezglutenowego np. spaghetti (teraz dostępne w sklepach Biedronka poniżej 4 zł za 500 g) 6 pomidorów sparzonych bez skórki lub 2 puszki 1 cebula 2 ząbki czosnku
Kawa z mlekiemobiadek. Niestety w obecnym świecie jesteśmy trochę zmuszani do życia w coraz to szybszym tempie i nieraz wydaje Nam się, iż nie mamy czasu na zdrowe jedzenie. A tak naprawdę przygotowanie takiego obiadu zajmuje mniej czasu niż czekanie na zamówione jedzenie z pizzerii. Obiadek bazuje na kaszy kuskus, którą to uwielbiam i to nie tylko za jej smak
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiProsta, szybka i zdrowa surówka z dyni. Idealna do jesiennego obiadu. Polecam bo dynia to nie tylko pyszne ale zdrowe warzywo, dostępne przecież tak krotko w roku, wiec trzeba je wykorzystać maksymalnie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPożywna, zdrowa, aromatyczna zupa krem z pomidorów i soczewicy :) W dodatku zachęca do konsumpcji pięknym kolorem! SKŁADNIKI (DLA 4 OSÓB - 1 porcja 202 kcal) 1
Moje Kuchenne Rewelacjeważne, a myślę, że tak, przeczytaj, jakie soki są odpowiednie dla niemowląt, a jakie dla juniora i dla starszych dzieci. Skorzystasz też osobiście, bo nam dorosłym zmiana nawyku picia niezdrowych byle jakich napojów słodzonych na prawdziwe soki na pewno również wyjdzie na zdrowie. Sok, nektar czy napój Na początek wyjaśnię kilka terminów, które sama myliłam, będąc jeszcze w szkole(...)nawet swojego ulubionego posiłku. Ja staram się dawać sok codziennie po obiedzie, jest to forma zdrowego deseru lub uzupełnienie witamin, jeśli nie było zupy. Szczególnie, że z jedzeniem warzyw u córki kiepsko, więc przecierowym sokiem marchwiowo-owocowym staram się trochę dodać jej zdrowia. Traktujmy więc soczki jako zdrowy dodatek i uzupełnienie diety dziecka. Od kiedy soczek dla niemowląt Pierwszy soczek
Anioszek w kuchniPodsumowanie wakacji, czyli o tym, co działo się w lipcu i sierpniu. Co udało się ugotować, co smakowało Wam najbardziej, jakie były moje sukcesy i porażki
Cooking MonsterJesień to dla mnie czas zup i eksperymentowania z nowymi smakami. Tak powstała ta zupa o naprawdę niebanalnym smaku. Przypadnie do gustu fanom słodko-słono-wytrawnych
Cooking MonsterDla mnie weekend to nie czas na leniuchowanie, a pieczenie. W piątkowy wieczór zamiast imprezować wolę ugniatać ciasto drożdżowe i rozpieszczać się aromatem przypraw, które unoszą
Cooking MonsterPo raz kolejny wybrano mnie na ambasadora Restaurant Week Polska i nie mogłabym być bardziej wdzięczna za ten zaszczyt! Ogromne dziękuję organizatorom za zaufanie i tę
Cooking Monster