zawijane schabowe - 153 przepisów (strona:6/11)

Roladki z serem i pieczarkami w sosie serowym! :) 164

Składniki: -3 piersi z kurczaka -250 g. pieczarek -50 g. margaryny do smażenia -cebula -ser żółty Do przygotowania sosu użyłam "pomysł na roladki schabowe w sosie serowym" firmy Winiary. -2x "pomysł na..." -300 ml. śmietanki 12% -200 ml. wody Sposób przygotowania: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki a następnie podsmażamy na margarynie. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i doprawiamy solą(...)będą miękkie. Piersi myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy na płaty w poprzek (mi z jednej piersi wychodził 3 płaty). Na piersi układamy kawałek sera, na ser pieczarki, zawijamy roladkę i kładziemy na blaszce. Żeby roladka się nie rozwinęła przykrywamy ją serem. Kiedy wszystkie roladki mamy już gotowe przyrządzamy w małym garnuszku sos według przepisu na opakowaniu i polewamy

Magia jedzenia.
Gołąbki z suszonymi grzybami 264

Gołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PRL od kuchni: Zraziki ze schabu 227

Przedstawiam Wam przepis na zraziki ze schabu nadziane ogórkiem kiszonym, cebulą i boczkiem. Przepis znalazłam na stronie mojegotowanie.pl Zapraszam do przygotowań! Składniki na 8 zrazików (4 porcje): 8 kotletów schabowych 8 plastrów boczku 16 plastrów ogórka kiszonego 8 plastrów cebuli 3-4 łyżki oleju 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 kostki rosołowe (wołowa i drobiowa) przyprawa do wieprzowiny(...)strony doprawiamy je przyprawą do wieprzowiny, z drugiej solą i pieprzem. Na stronę posypaną solą i pieprzem układamy po 2 plastry ogórka, 1 plaster cebuli i 1 plaster boczku. Zawijamy ściśle i sczepiamy wykałaczkami. 2. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej - garnek powinien pomieścić wszystkie roladki w jednej linii. Zraziki smażymy na brązowo z obu stron (możemy je usmażyć

My Culinary Art
Fasolka szparagowa zawinięta w filet drobiowy 138

wymyślony i tak też zrobiony . na szczęście w smaku idealny . Moja rodzinka już od dawna przyzwyczajona ze nie ma u nas zwykłego kotleta  cz to z kurczaka ,czy schabowego. Oczekują że coś tam w środku siedzi . Nie mogłam ich rozczarować. Skladniki  3 sztuki filetu z piersi kurczaka 3 plastry sera żółtego ( lub innego ale roztapialnego ) 20 dkg fasolki(...)wrzucam do osolonej ,gotującej się wody na 5 minut. Filety delikatnie rozbijam , oprószam solą i pieprzem . Na każdy drobiowy placek kladę plaster sera i po kolka strąków ugotowanej fasoli. Zawijam , obtaczam w bułce tartej i smażę , po 3 minuty z każdej strony( na okrągło

Eli Gotowanie
Schab w sosie śmietanowym 235

przystało na mięsożerną rodzinę proponuję dzisiaj przepis na pyszny schab, ale nie tradycyjnego kotleta schabowego, tylko schab w sosie śmietanowym. U nas w domu na to danie mówiło się sztuka mięsa. W stołówce do której chodziłam na obiady w dzieciństwie sztuką mięsa nazywano szynkę wieprzową w sosie. Sztuką mięsa nazywa się też duszoną wołowinę, ale my pozostańmy przy dzisiejszym schabie(...)jest bardzo delikatny, kruchy, rozpływa się w ustach, a sos do mięsa przygotowany jest na bazie wywaru z dodatkiem słodkiej śmietany. Uwielbiam duszone mięsa z sosami, np. zrazy wołowe zawijane, czy też wieprzowe , a tak przygotowany schab w sosie jest pyszny. Polecam Schab w sosie śmietanowym : 1 kg schabu 2 szklanki wrzącej wody włoszczyzna bez kapusty 1 cebula 2 liście

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faszerowane sakiewki schabowe 375

contact-form] Faszerowane sakiewki schabowe Ciekawy pomysł na inny niż zwykle obiad, który nie tylko wspaniale smakuje ale i efektownie wygląda. Mięso ze schabu, które z natury jest dość suche, nabiera soczystości i kruchości dzięki duszeniu w sosie i nafaszerowaniu go wędzonym boczkiem, pieczarkami i cebulką. Polecam!     Składniki: 6 plastrów schabu 20dkg pieczarek 20dkg boczku wędzonego 1 duża(...)Cebulę i boczek wędzony kroimy w kosteczkę *** *** Pieczarki, cebulę oraz boczek mieszamy razem tworząc farsz do sakiewek. Na środku każdego plastra mięsa układamy „pełną” łyżkę farszu *** *** Mięso zawijamy ku górze i zawiązujemy mocno sznurkiem tworząc sakiewkę. Sznurek zawiązujemy na kokardkę, wówczas łatwiej jest go później rozwiązać. Pozostały farsz odkładamy na później, do sosu *** *** Na patelni podgrzewamy niewielką ilość

Blog z Apetytem
Roladki z indyka z mozzarellą i suszonymi pomidorami 123

garść moich ulubionych przepisów: – kotlety z cukinii – kotlety mielone – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – surówka z czerwonej kapusty – przepis na kotlet schabowy inaczej – kotlet schabowy – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta ROLADKI Z INDYKA Z MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDRAMI PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI(...)smażenia: olej słonecznikowy, klarowane masło PRZYGOTOWANIE: Indyka rozbij za pomocą tłuczka na 1 cm kotlety. Saraj się rozbijać tak aby uzyskać kształt kwadratu lub prostokąta. Jeśli wyjdzie Ci prostokąt zawijaj wzdłuż dłuższego z boków. Przygotuj składniki nadzienia, pokrój drobniej pomidory, mozzarellę i przygotuj listki świeżej bazylii. Rozbite mięso dopraw solą i pieprzem, nadziewaj mozzarellą, pomidorami i listkami bazylii. Zawijaj roladki

nietylkopasta.pl
Zapiekane roladki schabowe FIT 821

papryką słodką oraz ostrą. Odwracamy na drugą stronę (wewnętrzną przy zawijaniu) i smarujemy musztardą, posypujemy paprykami, solą i pieprzem. Przy dłuższej krawędzi układamy plaster szynki, słupek sera i ogórka. Zawijamy chowając krótsze krawędzie do środka (tak, by roztopiony ser nie wypłynął nam z roladki) i dalej zawijamy ciasno wzdłuż dłuższej krawędzi, tak jak był ułożony ser i ogórek. W razie(...)kąpać”). Z wierzchu delikatnie pryskamy je olejem i pieczemy pod przykrywką w 180 stopniach przez 40 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Artykuł Zapiekane roladki schabowe FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Roladki schabowe z nadzieniem ogórkowym 338

Dzisiaj prezentuję Wam przepis na roladki schabowe z nadzieniem ogórkowym. Roladki to ciekawa alternatywa dla powszechnego i bardzo lubionego kotleta schabowego. Spróbujcie koniecznie i napiszcie czy smakowało! Roladki schabowe z nadzieniem ogórkowym Składniki: 1/2 kg schabu, 4 ogórki korniszony, 2 papryki konserwowe, sól, pieprz, papryka ostra, olej, woda, kostka bulionowa, łyżka mąki pszennej, łyżka śmietany 18%, musztarda stołowa. Wykonanie: Schab(...)posypujemy z obu stron solą, pieprzem i papryką ostrą. Jedną ze stron kotleta smarujemy cienką warstwą musztardy stołowej. Na musztardę kładziemy pokrojone w cienkie plasterki ogórki oraz paprykę i zawijamy roladki. Roladki podsmażamy z obu stron i przekładamy do garnka z gorącym wywarem z kostki bulionowej (wywaru powinno być tyle, aby przykrył roladki). Gotujemy około 40 minut (do miękkości

paapilotkaa
Przekąski i przystawki na różne okazje 287

caprese Pieczarki faszerowane w sezamowej panierce Parówki w cieście francuskim Pizza caprese Roladki z ogórka z twarogiem i rzodkiewką Gruszka z szynką na liściach sałaty z sosem balsamicznym Roladki schabowe panierowane Roladki z tortilli z szynką i warzywami naleśnikowe roladki i klops drobiowy faszerowany papryką , Naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami Sylwestrowe kanapeczki. Mini kanapeczki Tartinki z łososiem i serkiem(...)fetą Przepis na ogórki faszerowane Sałatka z melonem, szynką i rukolą Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Szynka faszerowana sałątką jarzynową. wytrawne drożdżowe muffiny Szynka w galarecie Wielkanocna szynka zawijana Tapenada z czarnych oliwek kanapki z pastą z suszonych pomidorów The post Przekąski i przystawki na różne okazje appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Nadziewane roladki schabowe 210

dniem, gdzie na stole pojawiał się obiad typowo mięsny- tuż przed zbliżającym się postnym piątkiem.  Dlatego dziś serwuję Wam takie oto schabowe roladki nadziewane serem, pieczarką i papryką. Duszone w warzywach są zdecydowanie zdrowszą wersją popularnego schabowego.  Może zagoszczą na Waszym stole w najbliższym czasie? Składniki: 4 plastry schabu 4 łyżki pasty z suszonych pomidorów 10 pieczarek ¼ papryki(...)pastą z suszonych pomidorów. Pieczarki kroimy w talarki, lekko solimy i delikatnie podduszamy. Układamy je na każdym kotlecie, a następnie na jednym boku kładziemy pasek papryki oraz paluch serowy. Zawijamy boki do środka, a następnie zwijamy na kształt roladki. Oplatamy nicią i mocno wiążemy. Każdą roladkę obtaczamy w mące i obsmażamy bez dodatku tłuszczu na rozgrzanej głębokiej patelni

Kuchnia w czekoladzie
Tarta ze schabem i warzywami 197

Dzisiejsza nasza propozycja to wytrawna tarta w polskim stylu czyli schabowy w panierce i zestaw warzyw Składniki na ciasto: - 150 g mąki - 75 g masła - 1 żółtko - 1,5 łyżki śmietany 18% - szczypta soli Składniki na nadzienie: - 1 opakowanie warzyw na patelnię po staropolsku Iglotex - 120 g schabu - 50 g śmietanki 18% - 1 jajko - 1 białko (pozostałe z ciasta) - pieprz(...)bułka tarta Dodatkowo olej do smażenia. Forma do tarty 20 cm.   Najpierw wyrabiamy ciasto na tarte. Wszystkie składniki wrzucamy do robota i wyrabiamy na jednolitą masę. Gotowe ciasto zawijamy w folię wkładamy do lodówki na ok. 30 min. Schłodzone ciasto wyciągamy, wałkujemy i wykładamy nim formę do tarty. Ciasto nakłuwamy widelcem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni

Kuchenne Wariacje
Roladki z szynki 231

Jeśli komuś znudziły się schabowe a nie może się obejść bez smażonego mięsa to polecam roladki z szynki. Nadziewane pieczarkami i cukinią, podajemy na obiad lub do chleba. Składniki:500 g szynki wieprzowej2 cebule2-3 ząbki czosnkumała cukiniakilka pieczarekmąka bułka tartajajkoolej sól, pieprz, majeranek, rozmarynCebule, czosnek i cukinie obieramy, szatkujemy i podsmażamy na odrobinie oleju. Doprawiamy do smaku(...)kotlety. Z pół kilograma szynki wykroimy 4 spore płaty, które rozbijamy tłuczkiem tak by były jak największe i cienkie. Każdy kotlet solimy, nakładamy po łyżce podsmażonych warzyw i zawijamy. Panierujemy jak kotlety, czyli obtaczamy w mące, następnie w rozmieszanym jajku i posypujemy bułką tartą. Wkładamy na rozgrzany olej, smażymy przez chwilę na średnim ogniu i delikatnie przekręcamy. Roladki mają być

prawdziwe jedzenie
Pieczone żeberka w miodzie 95

przyprawy, całość dokładnie mieszamy. Mięso przekładamy do miski, wlewamy marynatę i dokładnie pokrywamy żeberka sosem, po czym mięso wkładamy do lodówki na 3-4 godziny do zamarynowania. Zamarynowane żeberka zawijamy w folię aluminiową, układamy na blasze do pieczenia, i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 0 C na środkowej półce przez 2godz 15min. (Dzięki temu, że pieczemy w nieco niższej(...)razem na 15min. w tym czasie żeberka powinny się ładnie zapiec, skarmelizować z wierzchu i zarumienić. Pieczone żeberka w miodzie Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami Karkówka po cygańsku Karczek pieczony w rękawie foliowym Pasztet z królika Artykuł Pieczone żeberka w miodzie pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Roladki schabowe z oscypkiem i z suszonymi płatkami papryki 254

Ostatnio stałam się szczęśliwą posiadaczką oscypków.  Uwielbiam je za ich niepowtarzalny, wyrazisty smak. Oscypki to sery niezwykłe, oryginalnie wyrabiane z mleka owczego są naszą dumą

Zofiana