Naszła nas ochota na pizzę bo dawno już jej nie było. Miałam akurat brokuła więc wylądował na pizzy w towarzystwie serów. Ciasto zrobiłam wyjątkowo z mąki
Monia miesza i gotujePyszne pieczarki z klasycznym farszem-ale za to pysznym.Sprawdzą się idealnie na kolację,przystawkę lub przekąskę na imprezę-ja kupiłam duże pieczarki,ale spokojnie można
Swojskie jedzonkoPiersi z kurczaka zapiekane z pieczarkami pod sosem beszamelowym to pyszny przepis na obiad. Danie jest bardzo uniwersalne, można podać z ziemniakami, ryżem czy makaronem i
e-PrzepisyKulinarneNic nowego, nic wymyślnego. Smak mojego dzieciństwa. Gdy zapiekany w prodiżu pachniał na całe mieszkanie, nie mogłam się doczekać i często parzyłam język gorącymi śliwkami. Taka
KucharzycaCzasami gdy nie wiemy na co mamy ochotę najlepiej skorzystać z najprostszego pomysłu, który przychodzi do głowy. A że bagietki w domu były to taka chrupiąca
Gotowanie z pasją"Mniam, mniam, mniam..." - powiedziała żona po pierwszym kęsie. I powtórzyła to jeszcze kilka razy, aż talerz został wyczyszczony do ostatniego okruszka. Co by tu więcej napisać
zadanie-gotowanieIlość: 7 kokilek Czas przygotowania: 40 minut Składniki: – 200 g makaron Barilla Bavette n.13 – 2 jajka – 100 ml śmietany 30% – 100 g
PodwójnaporcjaPlacek ziemniaczano-serowy , czy babka ziemniaczana (jak kto woli) to świetny pomysł na obiad czy kolację. Do przygotowania szybki, szczególnie, że wykorzystać można ziemniaki z obiadu
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: Czaniecki makaron rurka z błonnkikiem owsianym 100 gram, ugotowana pierś podwójna z rosołu, olej rzepakowy 4 łyżki, cebula 1 sztuka, papryka kolorowa:zielona,żółta,czerwona
W Mojej Kuchni Lubięciasto 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 125 g masła sól pieprz szczypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru nadzienie 500 ml mleka
Gotowanie jest łatweSól i tłuszcz. To na pewno nie jest jedzenie, za które będzie Wam wdzięczna Wasza wątroba! Ale jaka pyszka… Tydzień wcześniej kończycie zatem z masłem
GRUBY WAŁEKPodczas ostatnich zakupów w moim koszyku wylądowała dynia piżmowa. Akurat ten gatunek dyni jadłam podczas wakacyjnego pobyty w Czechach. W Polsce dynia uważana jest za warzywo
Kasia i jej kobiecy światOkrągła cukinia króluje u nas tego lata. Rośnie jak szalona, także małych cukiniek u mnie w bród. Do faszerowania najlepiej nadają się małe cukinie o przekroju
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Do tej pory wypróbowałam kilka przepisów na ciasto do pizzy. Nie wszystkie próby były zadowalające. Od kilku lat niezmiennie korzystałam więc z jednego, sprawdzonego przepisu ( tego
Smaki Na TalerzuZnakomita alternatywa dla zwykłych kanapek, tym bardziej że te są na ciepło. Idealnie sycą na długie godziny i nadają energii. Polecam na śniadanie albo na popołudniową
Moje Małe Czarowanie