zapiekanka - 10615 przepisów (strona:334/708)

Imam bayildi (nadziewane bakłazany) 46

koniec pieczenia dodałam mozzarellę. I chyba już wiem, skąd ta nazwa, bo jedząc to danie można omdleć z kulinarnej rozkoszy;)    Polecam również inne przepisy z bakłażanami: Zapiekanka z bakłażana Faszerowane bakłażany Ajvar Bakłażan w roladkach z serkiem i kabanosami Kawior z bakłażana Bakłażan z pomidorami i jajkiem   Imam bayildi (nadziewane bakłazany) Składniki: 3-4 nieduże bakłażany

Obiad gotowy
Brokuły – dlaczego warto je jeść? Wartości odżywcze, przepisy, właściwości 80

zrobienia wcześniej wspomnianego kremu. Pamiętajmy też, że brokuły lubią sól, dlatego zawsze dodawajmy ją do gotującej wody.  Jednymi z najsmaczniejszych dań z brokułem w roli głównej są wszelkie zapiekanki. Takie dania skradną serca nawet najbardziej uprzedzonych osób. Możemy zapiec je z makaronem lub samodzielnie, na przykład z czosnkiem i beszamelem. Coś pysznego! Gdzie kupować brokuły?  Brokuły dostępne

Via Gusto
Skarby natury. Szpinak i jego właściwości 73

cukrzycy). Wchodzące w skład szpinaku witaminy z grupy B, cynk i selen mają korzystny wpływ na pracę tarczycy. Szpinak wzbogaca smak potraw. To doskonały dodatek do drugiego dania, do zapiekanek, makaronów, naleśników, pierogów, sałatek, rolad, potraw ryżowych, koktajli, a także produkt do smacznej zupy szpinakowej z ziemniakami i jajkiem. Smakuje z owocami i różnymi rodzajami sera. Szpinak to warzywo bardzo

ProstePesto.pl
Kiełbasa pieczona w piekarniku z ziemniakami, cukinią i papryką 72

zapiekłam ją z cukinią, młodymi ziemniaczkami i czerwoną papryką. Ja osobiście za kiełbasą średnio przepadam, taka pieczoną i z grilla czasem zjem ze smakiem. Bardziej fanami są moi Panowie. Zapiekanka wyszła pyszna, a to najważniejsze. Miłego dnia :-) Składniki: 5 - 6  kiełbasek u mnie z szynki 10 młodych średnich ziemniaków 2 czerwone papryki 2 mniejsze cukinie oregano tymianek słodka papryka

kruche babeczki
Przekąski na weekend – Najlepsze przepisy na imprezowe przystawki 97

porcję, bo sami się przekonacie, że takie przekąski znikną ze stołu, zanim się obejrzycie. Który przepis najbardziej Wam się spodobał? 1. Przekąski piwosza Przepis na: Przepiski.pl 2. Zapiekanki na cieście francuskim Przepis na: Alledobre.pl 3. Mini bagietki z grzybami Przepis na: ProstaKuchnia.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Paszteciki Przepis na: wasze-przepisy.pl 5. Surimi w panierce Przepis na: KulinarnePrzeboje.pl (adsbygoogle

Damusia.pl
Papryka konserwowa na zimę 185

paprykę konserwową w słoikach. Papryka marynowana na zimę, to idealny sposób na przygotowanie pysznego dodatku do kanapek, sałatek, a także obiadu. Taką paprykę można również dodać do domowej pizzy, zapiekanki oraz cygańskiej zupy gulaszowej. Do wszystkich tych dań sprawdzi się właśnie nasza kolorowa papryka marynowana w occie. Mamy nadzieję, że nasz przepis na paprykę konserwową w słoikach przypadnie

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto na pizzę 52

warto się za nią rozglądać. Polecam Wam także: –  pizzę z salami –  pizzę na tortilli –  sałatka gyros –  pizzę z patelni –  pizzę z ciasta francuskiego –  zapiekanki z pieczarkami CIASTO NA PIZZĘ Przygotowanie : 20 minut + 3 h wyrastania ciasta Ilość porcji: 3 spore pizze Składniki ciasto: – 500 g mąki pszennej typ 00 + trochę do podsypywania

nietylkopasta.pl
Warzywna lasagne z bakłażanem i indykiem 40

minut. Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI: około 477kcal Białko: 45,3g Węglowodany: 25,8g Tłuszcz: 23,1g Błonnik pokarmowy: 9,5g Ładunek glikemiczny: 5,9 Spróbuj także: zapiekanka makaronowa z warzywnym sosem, pizzerinki z bakłażana z zielonym groszkiem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe

Natka Pietruszki
Zapiekanka z soczewicy i warzyw... 92

Przebój! Pełna warzyw, pyszna zapiekanka pasuje znakomicie do ulubionej sałatki i chlebka czosnkowego. Na dodatek można ją przygotować nieco wcześniej, zwłaszcza usmażone warzywa, które wytrzymają nawet kilka dni w lodówce. Ja złożyłam całość rano, a piekłam po południu. Warzywa można zamieniać, w zależności od tego, co akurat mocno domaga się zużycia - ja zamieniałam cukinię na selera naciowego i pora

Lejdi of the house
Kalafior. Najzdrowsze warzywo w kuchni 64

jeść w stanie surowym oraz po obróbce cieplnej. Świeży, gotowany, smażony, pieczony, na parze może być przystawką lub obiadem. Kalafior to przysmak w cieście naleśnikowym, surówki, sałatki, kremy, kotleciki, zapiekanki, zupy, sosy, jarzyna do mięs. Najczęściej podawany jest kalafior z masłem i przyrumienioną, tartą bułką. Artykuł Kalafior. Najzdrowsze warzywo w kuchni pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto a jego autorem

ProstePesto.pl
Gofry z dojrzałych bananów 57

żywność by nie marnowała się, lubię kreatywnie ją wykorzystywać. Przede wszystkim takie banany mrożę, ale też suszę, robię z nich placki, gofry, chlebek bananowy, ciasta na zimno, lody, koktajle, zapiekanki. Dzisiaj przepis na gofry z 4kilku jedynie składników! Polecam! PRZEPIS GOFRY Z DOJRZAŁYCH BANANÓW Składniki (na 4 banany dajemy 1 jajko i 8 łyżek mąki): 12 dojrzałych bananów 3 jajka

Dorota Smakuje
Sos słodko - kwaśny z cukinii 88

cukinii, ale słodko - kwaśny. Jest to sos z cukinią, papryką i cebulą, idealny do kurczaka czy ryżu, ale nie tylko. Świetnie sprawdzi się również do rożnego rodzaju zapiekanek czy naleśników na pikantnie. Sos łatwo się robi, a w zimę mamy pyszny i zdrowy posiłek na ciepło. Wystarczy podgrzać i dodać do ulubionych dodatków. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Waniliowe Improwizacje
Sos do spaghetti z cukinii 73

trzeba rozłożyć w czasie. Za to w zimę jest jak znalazł do makaronu oraz innych dań. Ja na przykład dodaję go do ryby po grecku (do warzyw), do przygotowania zapiekanek z mięsem itp. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 5kg cukinii 5-6 cebul 2 łyżki soli kamiennej 1szkl. cukru 1szkl. octu 500g koncentratu pomidorowego w słoiczku 5 ząbków

Waniliowe Improwizacje
Placki z cukinii 59

pyszne i delikatne i aby nie trzeba było do nich dodawać ogromu mąki dla zrównoważenia wody. Oto cały sekret! Cukinia jest fantastycznym warzywem, bardzo wszechstronnym. Zrobicie z niego zarówno zapiekanki, dodacie cukinię do potrawek typu leczo, zrobicie też z cukinii pyszny makaron który po lekkim przesmażeniu i dodaniu dodatków będzie stanowił całościowe danie. Idealnie! Z cukinii można też wyczarować ciasta

nietylkopasta.pl