serwowane same lub z dodatkiem sosów – świetnie smakują z sosem holenderskim lub zapiekane w szynce parmeńskiej. Mogą być przygotowane w formie kremów i zup lub stanowić dodatek do zapiekanek, omletów, sałatek, tart, pizz, czy też risotta. Ja będę miała dla Was przepis na przepyszne szparagi w chrupiącej panierce z dodatkiem słodko-ostrej salsy. Wypatrujcie
Ostra na Słodkorazem czyszczenie lodówki czyli zapiekanka ziemniaczana do której można dodać wszystko co mamy pod ręką. W moim przepisie znalazły się takie produkty jak : Salami Ser żółty Brokuł Kapusta kiszona Śmietana Papryka Pieczarki Pomidory No i oczywiście ziemniaki. Przepis jest banalnie prosty, wystarczy tylko pokroić wszystkie składniki i przekładać je warstwami, zalać śmietaną i wsadzić do nagrzanego piekarnika. Smacznego
Full SmakuCorner by "jagodzianka" Od kilku dni chodziło za mną pesto. Więc postanowione! Będzie makaron z pesto i pomidorkami koktajlowymi. Uwielbiam te małe czerwone … Przeczytaj cały artykuł Post Włoska zapiekanka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerDzisiaj zapiekana wersja jajecznicy ze smardzami . Jajka i grzyby zapiekłam od razu razem z bułką i dodatkowo dodałam dwa sery. Całość wyszła po prostu przepyszna. Taką zapiekankę można przygotować i podać na śniadanie, ale także jako inny posiłek w ciągu dnia. Taka porcja wystarczy dla przynajmniej 3 głodnych osób. Smardze to delikatne, ale też bardzo aromatyczne grzyby. Uwielbiam
Smaczna Pyzapamiętam kiedy ostatnio robiłem zapiekankę makaronową. To było tak dawno temu, że bałem się, czy wyjdzie...wyszła! I to tyle jej się zrobiło, że chyba nie sposób ją przejeść w dwa dni. Czego użyłem? -500 gram mielonej na moich oczach wołowiny (ligawa) -puszka pomidorów -200 ml śmietanki 30% -2 cebule w piórka pokrojone -8 pieczarek w ćwiartki pokrojone -masło klarowane
BaRepasosolić. Wszystkie warzywa wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i ewentualnie ajvarem lub ostrą papryką. Następnie wymieszać z roztrzepanymi jajkami. Pomidory doprawić solą, cukrem, pieprzem. Formę do zapiekanek ( 20x30 cm) wysmarować oliwą, wylać trochę pomidorów. Płaty lasagne zmoczyć w letniej wodzie ( niektórzy lekko podgotowują suche płaty, ja układam surowe, tylko lekko zwilżone), ułożyć warstwę na dnie, na nią
królestwo garówcebuli, wymieszać. Podduszony boczek wraz z wytopionym tłuszczem wyłożyć na kartofle. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia wyjąć zapiekankę, zamieszać, dodać pokrojoną mozzarellę i wstawić do piekarnika. zastawa
królestwo garówprzekładać do formy do zapiekania. Doprawić solą, pieprzem z kolendrą, chilli. Wlać około 100 ml wody, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 minut. Zapiekankę można posypać tartym serem i zapiec. zastawa
królestwo garówzabajone makowym. Pod koniec spotkania, zasiedliśmy wspólnie do stołu i mogliśmy się cieszyć razem przygotowanymi daniami. Zostały podane wina, które dobrał Michał Jancik – sommelier firmy Lidl Polska. Do zapiekanki z bakłażana oraz risotta z dyni piliśmy wino Corte alle Mura Vernaccia di San Gimignano DOCG 2013. Wyczuwalne są w nim delikatne nuty migdałów i owoców cytrusowych. Jest zrównoważone i harmonijne
królestwo garówśmietaną lub jogurtem , każda wersja jest smaczna . Ryż można ugotować na mleku lub wodzie jak kto woli. Dzielę się z Wami moim sposobem na pyszną zapiekankę, jabłkowo ryżową z nutą cynamonu :) Smacznego :) Ryż zapiekany z jabłkami 4 woreczki ryżu około kg jabłek masło cukier cynamonowy lub cynamon i cukier trzcinowy
Takie tam pichceniedalej chory, więc musiałam się rządzić tym co miałam. Żadnego mięsa nie wyjęłam do rozmrożenia. Deszczowa, poniedziałkowa aura wykluczyła zakupy z "flikającym" Młodym. I tak powstał pomysł przygotowania prostej zapiekanki. Nie wymaga ona czasu, wielkich przygotowań ani zasobów spożywczych. Za to jest smaczna, sycąca i pożywna. Składniki (dla 2-3 osób): 4-5 średnich ziemniaków ok. 20 dag kiełbasy (może
Kuchnia po mojemuteraz? Pluje, zostawia, wyjada wędlinkę i wszystko to trwa 40 minut. Tylko jajeczniczkę, tosty i parówki z szynki nadal znikają bezproblemowo ;) Oto dzisiejsze śniadanie Młodego: zapiekanki z mini - grahamki z papryką, cebulą i odrobiną siusiupu ;) Może i oburzą się dietetycy, ale czyż widok wcinającego z zapałem Szkraba wymazanego keczupem nie jest bezcenny? I śniadanie zjedzone w 10 minut... Cóż
Kuchnia po mojemustopni. Warzywa dokładnie umyć. Marchew, cebulę i 3/4 cukinii pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać. Resztę cukinii pokroić w cienkie plasterki i odstawić, by pod koniec wyłożyć nimi wierzch zapiekanki. Na oleju podsmażyć warzywa, doprawić i podlać 1/2 szklanki wody. Dusić na dużym ogniu aż lekko zmiękną. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Jogurt rozbełtać z jajkiem, musztardą i kremowym serkiem
Kuchnia EllieBardzo smaczna zapiekanka, lekka, dietetyczna i szybka:) Polecam. Przepis pochodzi z "Przyślij przepis!", a autorką jest A.Wojciechowska. Składniki: 400 g kalafiora; 400 g brokułów; 150 g szynki (lub innej wędliny); 2 średnie marchewki; 150 g żółtego sera; 2 jajka; sól, pieprz; Wykonanie: Kalafiora i brokuła oczyszczamy, myjemy i dzielimy na małe różyczki. Gotujemy osobno w lekko osolonej wodzie na półtwardo
In my kitchenułożyć plasterki pomidora, posypać oregano i startym żółtym serem. Piec, nie przykrywając naczynia przez około 35-45 minut w temperaturze 180 0 C, do zrumienienia. Po upieczeniu i wyjęciu zapiekanki z piekarnika dobrze jest odczekać około 15 min, żeby potrawę dobrze się kroiło
In my kitchen