zdążymy zjeść ich w tej postaci (np. chleb, bułki), czy resztki produktów, którymi trudno byłoby obdzielić całą rodzinę (np. końcówki szynek, kiełbas.) Nie zabrakło makaronu z sosem czy pysznej zapiekanki z chleba, sera i kiełbasy. Wspólnie przygotowaliśmy konfitury z dyni i śliwek. Nie zabrakło luźnej atmosfery, jak zresztą podczas każdego spotkania w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ale większość z tych rozmów(...)minut do piekarnika (po rozmrożeniu) to mamy ciepły, chrupiący i pachnący. Pieczenie mięsne Standardowo - folia i do zamrażarki. Można jeszcze przygotować sos chrzanowy lub musztardowy i udusić w nim mięso. Kolejnego dnia mamy pyszny obiad. Ciasto Większość ciast też zamrażam. Dzielę na niewielkie kawałki, owijam folią i po rozmrożeniu w temperaturze pokojowej jest dodatek do popołudniowej kawy. Jakie ciasta mrożę
Codzienna kuchnia niecodziennaMakaron z warzywami to witaminowa i energetyczna bomba. Ma w sobie mnóstwo zdrowych składników i przy tym jest bardzo pożywny. Czas: 30 minut Poziom trudności : Raczej
Niedzielny kucharzNaleśniki z dżemem i musem malinowym to z całą pewnością danie, który zasmakuje każdemu dziecku, ale nie tylko… szybkie, delikatne naleśniki z dżemem polane domowym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kuchni. Drugim (mniejszym) powodem jest brak pomysłu na rybę. Najczęściej przyrządzam smażoną - w panierce lub bez, a do tego klasyka - surówka z kapusty kiszonej i ziemniaki. Czasami zrobię zapiekankę. Książka autorstwa Karola Okrasy i Doroty Wellman, przygotowana dla Lidla, jest przebogatym źródłem inspiracji. To nie tylko ryby na świąteczny stół, ale też na obiad codzienny, niedzielny, na wspólne grilowanie(...)paliło, a powstałą pianą z masła polewamy rybę. Jeśli płaty ryby są bardzo grube, smażymy ok. 2 minut z każdej strony, następnie odstawiamy na kolejne 2 minuty, żeby mięso odpoczęło. Kiszona kapusta curry: 2 szalotki, drobno pokrojone 1 średnia cebula ząbek czosnku, posiekany oliwa z oliwek 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 1 łyżeczka curry
bistro mamaCannelloni - danie kuchni wloskiej tak popularne we Wloszech jak u nas schabowy,a zarazem jeden z najsmaczniejszych sposobow wykorzystania sosu bolongnese.Zamiast podawac makaron z sosem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ziemniaki faszerowane pieczarkami Danie które dzisiaj dla Was przygotowałem, powinno być potrawą narodową. Dlaczego??? Już spieszę z odpowiedzią Główny składnik tego dania to
kuron.com.plMakaron z kurczakiem i Gorgonzolą jest niezwykle aromatyczny z charakterystycznym smakiem sera pleśniowego – gorgonzoli. Dodatkowo smak podbija szpinak z dodatkiem niezwykle aromatycznego czosnku :) Danie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!specjalną, szlachetną powłoką -ceramika tytanowa -zapewniająca nieprzywieralność, oraz odporność na zarysowania, gotowanie stało się o wiele przyjemniejsze. Na patelni przygotowuję takie potrawy jak fit burgery, naleśniki, placuszki zapiekanki, bez użycia tłuszczu. W dodatku do mycia nie używam płynu, polewam ją wodą, chwilkę czekam, przecieram miękką ściereczką, pukam i gotowe. Nie wyobrażam sobie teraz nie mieć patelni tytanowej Osobiście bardzo(...)zmięknie. W nacięcie piersi nakładamy farsz, tyle ile wejdzie. Tak przygotowane piersi przekładamy na patelnię na której przygotowywaliśmy szpinak. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy na malutkim ogniu. Nie należy mięsa niczym podlewać ponieważ patelnia tytanowa firmy Woll idealnie rozkłada ciepło, oraz wytwarzają się naturalne soki. Piersi przekładamy na talerz, kroimy na kawałki i podajemy z gotowanymi warzywami. Smacznego. ZALETY
Kulinarne Fantazje MarioliTagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to bardzo szybki pomysł na obiad. Makaron ten przygotujemy dosłownie w 20 minut i nie wymaga od nas zbyt wiele
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!lodówka Siemiens KG39NAI35 - iQ500 - hyperFresh plus komora hyperFresah plus z regulacją wilgotności zachowa owoce i warzywa do dwóch razy dłużej świeższe komora hyperFresh 0 stopni Celsjusza zachowa świeżość ryb i mięsa dwa razy dłużej z możliwością elastycznego wysunięcia komory świeżość w nowej odsłonie: premium LED perfekcyjnie oświetla każdy kąt lodówki system szuflad i półek storagePlus zapewni miejsce na każdą potrzebę(...)działanie i możliwości techniczne produktów oraz pomogą wybrać model najlepiej dostosowany do potrzeb klienta. A teraz Kulinarne przygody Gatity zapraszają Was na banalnie prostą do zrobienia resztkową zapiekankę przygotowaną z tego co znajdziemy w lodówce. Został Wam makaron z poprzedniego obiadu ? Dzieci nie zjadły całej wędliny ? Został kawałek sera ? Oto przepis na pyszny obiad czy ciepłą kolację
Kulinarne przygody Gatityliście marzeń. Dziś swoje smaki skierowałam gdzieś w okolice Meksyku ( tak, marzy mi się Tulum! ) i przygotowałam dla Was pyszne burrito. Nie jest to jednak klasyczne, meksykańskie burrito wypełnione mięsem i ryżem, a moja autorska, nieziemsko pyszna wersja. Placki pszennej tortilli ( sama je zrobiłam! ) wypełniłam świeżymi warzywami i chrupiącym Złotymi paluszkami rybnymi FRoSTY. Złote paluszki rybne FRoSTY idealnie komponują się(...)świetnym dodatkiem np. do sałatek Ps. Przygotowane burito możemy ułożyć obok siebie w naczyniu do zapiekania, posypać obficie ulubionym serem do zapiekania i zapiec – będzie to fajna zapiekanka na rodzinny obiad! Polecam! Ps. nie wiem czy wiecie, ale marka FRoSTA nie stosuje żadnych dodatków do żywności – wzmacniaczy smaku, barwników i aromatów. Skład jest prosty i czytelny. Produkt
Ostra na SłodkoJak co roku, 24 grudnia na polskich stołach pojawi się dwanaście wigilijnych potraw. Świąteczne menu w głównej mierze zależy od regionu, ale przyjęło się, że nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na domową pizze na ziołowym cieście z sosem bolognese. Przygotowanie nie sprawi Wam kłopotów. Pizza jest pyszna, sycąca i
Słodkie okruszkiZdrowa wersja hiszpańskiej klasycznej tortilli z ziemniakami – pieczona, a nie smażona. Bogata w smaki i aromaty, a to za sprawą różnych składników. Placek i ładnie
Niedzielny kucharz