zapiekanka makaronowa - 2350 przepisów (strona:74/157)

Zapiekane jajko 340

stworzyłam z folii aluminiowej większe foremki do jajek. Można wysmarować je lekko olejem. Wykładamy makaron. Na makaron wbijamy jajka, solimy. Paprykę, wędlinę i ser żółty układamy zgodnie z upodobaniami. Ja starałam się stworzyć taką, jakby pisankę. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Zapiekamy wszystko 10-15 minut, w zależności od tego jak mocno ścięte białko lubimy. A tak wyglądało przed(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/zapiekane-jajko/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('c61a013a060f4e197eb9c0543bfbe0aa').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Zapiekane jajko appeared first

dom-agi.pl
Lasagne z dynia 203

ponownie stawiamy na ogniu i cierpliwie mieszamy az sos stanie sie aksamitny. Dodajemy parmezan oraz doprawiamy do samku sola i pieprzem. Blaszke do zapiekania smarujemy maslem. Na dno wylewamy odrobine sosu beszamelowego, a nastepnie ukladamy warstwe makaronu. Na makaron nakladamy warstwe farszu dyniowego(...)kruszymy polowe wysmazonego boczku, na ktory wykladamy sos beszamelowy. Nastepnie ukladamy kolejna warstwe makaronu, farszu z dyni, boczku i sosu. Na gore kladziemy ostatnia warstwe makaronu, pokrywamy reszta sosu beszamelowego i posypujemy startym parmezanem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 25 minut. Smacznego

Przysmaki Karolki
Lasagne z mięsem i szpinakiem / Lazania 223

ostatnia warstwa z wierzchu została posmarowana beszamelem, na który ścieram parmezan. Jako, że makaron jest świeży, a mięso poddane wcześniejszej obróbce termicznej, to czas zapiekania jest znacznie krótszy niż w przypadku nieugotowanego, suchego makaronu. Również nie potrzeba, aż takiej ilości sosów, które by go zmiękczyły. W nagrzanym piekarniku zostawiam moją lazanię na jakieś 20 minut.  Wyjmuję i pozwalam

Karczma Honorietty
Lasagne 193

gałką muszkatołową, solą i pieprzem. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni Celsjusza. Dużą blachę dokładnie smarujemy oliwą z oliwek (możemy też użyć mniejszych naczyń do zapiekania, na pojedyncze porcje). Na dno układamy warstwę makaronu. Posypujemy żółtym serem, Wykładamy połowę mięsa, polewamy sosem beszamelowym, ponownie posypujemy warstwą sera. Układamy makaron, znowu posypujemy serem, wykładamy resztę mięsa, polewamy sosem, posypujemy serem. Wykładamy(...)ostatnią warstwę makaronu, obficie polewamy pozostałym sosem beszamelowym i posypujemy pozostałym serem. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez około 40 minut. Lasagne, jak większość zapiekanek, najlepiej smakuje odgrzewana :) Smacznego

My Culinary Art
Zielona lazania z groszkiem, szpinakiem i cukinią 148

tych co chcą odejść od bolońskiej klasyki polecam zieloną rewolucję – warstwa groszku, niekoniecznie muszą być z boczkiem, kolejna ze szpinakiem i płaty cukinii, które działają zapiekankę co oszczędza ilość zużytych makaronowych płatów. Wszystko scala oczywiście kremowy beszamel i ciągnąca się mozzarella. Takiemu zestawieniu nie można się oprzeć. Składniki (na 4 porcje): 9 płatów lazanii 1 średnia cukinia – moja

Smaczna Strona
Makaron lasagne ze szpinakiem i cukinią pod beszamelem 164

ponownie układam makaron. Na makaron nakładam pozostałą część szpinaku z fetą, polewam beszamelem i przykrywam przedostatnią warstwą makaronu. Nakładam plastry cukinii, które polewam beszamelem i przykrywam pozostałym makaronem. Wylewam resztę beszamelu i zapieka danie w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 40 minut. Gotową zapiekankę kroję i podaję od razu. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Kokardki z makiem pod koglem moglem 155

zadanie mam ułatwione, w innym przypadku mak trzeba zalać wrzątkiem, odcedzić i zmielić. A potem to już z górki mieszamy go z miodem i bakaliami oraz ugotowanym makaronem, przekładamy do naczynia do zapiekania i polewamy żółtkami ubitymi z cukrem. Zapiekamy ok 15 minut w 180 st. C i gotowe

Cynamonowe szczęście
Piersi kurze w sossie Bruschetta z makaronem 154

mięso, przykryć folią spożywczą i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut. Można posypać potartym serem. Podawać z makaronem lub ryżem. Można dodać ugotowany na pół-twardo makaron na górę mięsa i zapiekać razem w piekarniku. To już jak kto woli

Kuchnia Pokoleń
100 przepisów na Sylwestra 1323

szpinakiem Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Woda ogórkowo - cytrynowa Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone

Moja smaczna kuchnia
48 przepisów na Andrzejkowe party 2015 161

cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi

Moja smaczna kuchnia
Szakszuka jesienna. Z dynią makaronową. 147

przynajmniej dla mnie :) Dopiero po powrocie z dynią makaronową do domu zaczęłam się zastanawiać, co z niej przygotować. A możliwości jest wiele, a najpopularniejsze to dyniowy makaronu z sosem i dynia zapiekana z dodatkami (myślałam nawet o serze gorgonzola, śmietanie i szpinaku).  Jednak od pewnego czasu marzyła mi się szakszuka. Gorący sos pomidorowy pełen aromatycznych przypraw

Chilli Czosnek i Oliwa
Makaron zapiekany ze szpinakiem 426

wolnym ogniu odmrażamy. Po rozmrożeniu dodajemy pokrojony drobniutko czosnek i serek topiony przyprawiamy solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente, do naczynia żaroodpornego wkładamy masło układamy warstwami makaron na przemian ze szpinakiem zapiekamy w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec zapiekania układamy na zapiekance pokrojoną w plastry mozzarellę i wkładamy na parę minut do piekarnika

kgwjanczewo
Pierś z kurczaka z masłem czosnkowym serem i zapiekanymi ziemniakami 207

Smaczne, wyraziste, a zarazem rozpływają się w ustach. Składniki: 1duża podwójna pierś z kurczaka, bułka tarta, jajko, mąka, ser żółty, 3 duże łyżki masła, 2 ząbki

Kuchnia Pełna Pasji
Zapiekanka a la pizza 179

Warzywa, pieczarki i wędlinę wymieszać doprawiając solą i pieprzem. Do naczynia żaroodpornego ułożyć warstwę makaronu, a następnie warstwę farszu. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników ( ostatnia warstwa to makaron ). Wierzch posypać startym serem. Zapiekać ok. 20 minut w 180 o C. Udekorować ketchupem. Uwaga – sprawdzona rada 1) do dekoracji można użyć również świeżego ogórka i pomidora pokrojonego w plastry Życzę smacznego

Świat Smaku
Zapiekanka z paluszkami surimi i zielonym pesto 198

już posiekany :), 30 dag sera żółtego. Makaron gotujemy według przepisu. Pesto mieszamy ze śmietanką, koperkiem oraz dodajemy połowę startego sera. Paluszki surimi kroimy w mniejsze kawałki. Makaron przekładamy do naczynia do zapiekania, dodajemy mieszankę z pesto i paluszki surimi, a następnie delikatnie mieszamy. Zapiekankę posypujemy resztą startego sera i zapiekamy w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Delicious Titbits

Proponowane wyszukiwania