Wykonanie:Chleb smarujemy maslem. Na kazdej kromce ukladamy w kolejnosci plasterek szynki, plasterek sera zoltego i krazek ananasa. Tak przygotowane kanapki wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekamy az do chwili gdy ser zacznie sie topic.Grzanki podajemy zaraz po wyciagnieciu z piekarnika, mozemy je zaserwowac z dodatkiem majonezu lub ketchupu.Smacznego
Przysmaki Karolkiniej make i robimy zasmazke. Rozprowadzamy ja mlekiem. Mieszamy energicznie.Do zasmazki dodajemy podsmazone wczesniej pieczarki.Doprawiamy sola, pieprzem. Dodajemy tez posiekany szczypiorek.Gotowym farszem napelniamy babeczki vol-au-vent i zapiekamy w piekarniku wedlug przepisu.Podajemy same lub z buketem salat.Smacznego.Ten wpis bierze udział w Konkursie z Jajem! pod patronatem zPierwszegoTloczenia.pl
Przysmaki Karolkikostke, pieprz cayenne, kminek i kolendre. Dodajemy to do puree wraz ze startym chlebem, sola, pieprzem i swieza kolendra.Farszem napelniamy pomidory. Ukladamy je w nasmarowanym oliwa naczyniu zaroodpornym i zapiekamy w 200°C przez 25 minut.Smacznego!zrodlo
Przysmaki Karolkipolksiezyce. Na oliwie z oliwek podsmazamy je przez okolo 3 minuty razem z tymiankiem. Doprawiamy sola i pieprzem.Jajko i smietane ubijamy, doprawiamy sola i pieprzem.4 jednoosobowe foremki do zapiekania smarujemy maslem. Na dno ukladamy polowe cukini, na nia kruszymy gorgonzole i orzechy. Przykrywamy reszta cukini i zalewamy calosc masa jajeczna. Posypujemy migdalami.Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez okolo
Przysmaki Karolkiziemniakow.Obrana dynie kroimy na nieduze kawalki i obtaczamy ja w oliwie z oliwek tak by wszystkie kawalki byly dobrze naoliwione. Przekladamy dynie na blache wylozona papierem do pieczenia. Zapiekamy ja przez okolo 20 minut w temperaturze 200°C. Po upieczeniu dynie przepuszczamy przez praske i dodajemy ja do ziemniakow. Dodajemy tez starty parmezan.Wszystko dokladnie mieszamy i przyprawiamy do smku sola
Przysmaki Karolkiwlewamy do garnka cieple mleko. Garnek ponownie stawiamy na ogniu i cierpliwie mieszamy az sos stanie sie aksamitny. Dodajemy parmezan oraz doprawiamy do samku sola i pieprzem.Blaszke do zapiekania smarujemy maslem. Na dno wylewamy odrobine sosu beszamelowego, a nastepnie ukladamy warstwe makaronu. Na makaron nakladamy warstwe farszu dyniowego, na to kruszymy polowe wysmazonego boczku, na ktory wykladamy sos beszamelowy. Nastepnie
Przysmaki Karolkimozna do kazdego krokieta dodac troche tartej goudy, ktora nakladamy na pieczarki.Zwiniete nalesniki maczamy w rozmaconym jajku, a nastepnie w posiekanych orzechach wloskich.Krokiety ukladamy w natluszczonym naczyniu zaroodpornym i zapiekamy w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180°C.Smacznego
Przysmaki Karolkiowoce sięgając do samej krawędzi foremek. Posypujemy je cukrem cynamonowym lub samym cukrem i drobina cynamonu. Ciasteczka kruszymy i łączymy z miękkim masłem na kruszonkę. Posypujemy nią owoce. Całość zapiekamy około 15 minut w temperaturze 180°C. Po wyciągnięciu z piekarnika na górę kładziemy gałkę lodów. Smacznego
Przysmaki Karolkitrochę taka wariacja na temat kuchni greckiej. Grecy faszerują wiele warzyw .Zapiekają je , grillują, duszą. Często pojawia się w towarzystwie takich warzyw lub nawet jako ich składniki ser . Kupiłam małe kształtne papryczki ( takie wielkości średniego pomidora). Aż się proszą by coś z nimi zrobić. Przygotowałam farsz z nutą przypraw greckich i dodatkowo poutykałam w nim kosteczki Fety. Czas
Buniabaje w kuchniwyrównać, nakłuć widelcem i piec w 175 stopniach przez 20 minut do lekkiego zrumienienia- podpieczone ciasto wyjąć, wyłożyć na wierzch krem rabarbarowy, rozsmarowując go na całej powierzchni, wyrównać i zapiekać kolejne 10-15 minut w tej samej temperaturze- gotowe ciasto wyjąć, pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić w lodówce- ciasto po schłodzeniu pokroić na prostokątne kawałki (u mnie 6cmx5cm), przechowywać
Smakołyki Berenikikoncentratem. Doprawiłam jeszcze dodatkowo. Nadziałam muszle. Naczynie żaroodporne wysmarowałam tłuszczem, ułożyłam nadziane muszle. Na każdą z nich położyłam plasterek mozzarelli. Włożyłam do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekałam około 30 minut. Podałam z ketchupem. SMACZNEGO
W kuchni Karmel-itkiformy o wysokich brzegach. Wlewam gorącą wodę tak, by sięgała do połowy wysokości kokilek. Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni. Wstawiam formę z kokilkami w kąpieli wodnej i zapiekam przez 35 minut. Następnie wyjmuję formę z piekarnika, odczekuję kwadrans. Wyciągam z niej kokilki z kremem i czekam, aż całkowicie wystygną. Następnie wkładam do lodówki i schładzam 2h. Podaję z kwaskowata
W kuchni Karmel-itkizrobić, już teraz, natychmiast!" Kiedy go zobaczyłam, wiedziałam, że te mini włoskie babeczki będą stygnąć w mojej kuchni. Tak też się stało. Nie powstrzymał mnie brak pionowych kubeczków do zapiekania, ani specjalnych papierowych papilotek do panettone. Z moim brakiem cierpliwości zrobiłam. Wyszło nam..... moje pierwsze wrażenie: "o kurcze, ale paskudne", jednak mimo tego nie mogłam oderwać od nich wzroku. Według
Blondynka Gotujeprzekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy przecierem pomidorowym, posypujemy przyprawami do smaku i na wierzch sypiemy drobno starty żółty ser. Całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika o temp. 150 C i zapiekamy ok. 30 minut.Smacznego
Słodkości i nie tylkodekoracji. Na podpieczony spód tarty wylać przygotowany farsz serowy. Na wierzchu ułożyć pozostałe szparagi i pokrojone na ćwiarti czy połówki pomidorki. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać 30 minut
Monia miesza i gotuje