zapiekane ziemniaki - 2467 przepisów (strona:53/165)

ZIEMNIAKI ZAPIEKANE Z CZOSNKIEM I BOCZKIEM + FILMIK 79

grubsze talarki. Boczek kroimy na cienkie plastry, czosnek obieramy i kroimy w talarki. Ziemniaki posypujemy po wierzchu przyprawami. Naczynie żaroodporne natłuszczamy, układamy w nim naprzemiennie ziemniaki z boczkiem i plastrami czosnku. Polewamy oliwą i zapiekamy w piekarniku , 40 minut w temperaturze 180 % C. Kiedy już ładnie się zarumienią posypujemy tartym serem. Zapiekankę podajemy ciepłą z ulubioną surówką i cacykami

Kulinarne Fantazje Marioli
Zapiekane pieczarki z farszem z kaszy jęczmiennej 143

jeszcze raz wkładamy do piekarnika. Tym razem do momentu rozpuszczenia sera żółtego. Czas przygotowania: około 1 godz. 30 min W zależności od upodobać zapiekane pieczarki możemy podawać same, z frytkami czy smażonymi ziemniakami lub jako dodatek do dania głównego. SMACZNEGO

Związek na patelni
Bataty ze szpinakiem i twarożkiem 132

się zeszkli, dodajemy umyty szpinak i gotujemy ok 15/20 minut na bardzo małym ogniu. Gdy będzie miękki doddajemy twarożek i jeszcze chwile gotujemy. Na miękkie ziemniaki nadkładamy szpinak z twarożkiem (ok 2 łyżki) i zapiekamy jeszcze ok 10/15 minmut. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Kurczak z czerwonym pesto 98

plastry w takiej ilości jak masz roladki. Wyjmij roladki z piekarnika. Na każdą nałóż nieco sosu pomidorowego i przykryj serem mozzarella a dodatkowo posyp kaparami. Zapiekaj jeszcze przez 12-15 minut. Roladki podawaj z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Przed podaniem posyp je świeżymi listkami bazylii. Smacznego! Artykuł Kurczak z czerwonym pesto pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 1296

tartego sera. Na ser kładziemy ponownie ziemniak, przyprawę do ziemniaków, musztardę, paprykę, kurczaka, koperek. Posypujemy tartym serem  i układamy ostatnią warstwę ziemniaków i ponownie posypujemy serem. Tak przygotowaną zapiekankę zapiekamy ok 40 minut w 200 stopniach. Zapiekankę podajemy z sosem czosnkowym, keczupem lub z dowolnym sosem, lub bez żadnych dodatków.     Artykuł

Pomysłowa kuchnia
Zapiekanka mięsno-warzywna idealna na obiad 91

Następnie w brytfannie na spód układamy plastry ziemniaków, na to polewamy odrobinę sosu beszamelowego, wykładamy mięso z warzywami, oraz odsączoną kukurydzę na to ponownie warstwa ziemniaków, sos beszamelowy i i posypujemy obficie serem i zapiekamy przez 35 minut w temperaturze 180 stopni

Gotuj z Mąką
Fisherman's pie, czyli zapiekanka rybna 112

Wielkiej Brytanii i jest dosyć tradycyjną potrawą. Trochę staromodna ale nadal można ją znaleźć w wielu restauracjach szczególnie nad wybrzeżem. Tradycyjnie jest to zapiekana ryba z owocami morza w sosie beszamelowym, przykryta ziemniakami i posypana żółtym serem. Postanowiłam trochę zmodyfikować ten przepis ponieważ potrawa wydaje mi się trochę mało wyrazista. Zamiast samych ziemniaków użyłam też zielonego groszku oraz

wysmienity
Drobiowe piramidki z serem brie 106

kurczaka, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie lekko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, na wierz każdego układamy najpierw ziemniaki, następnie pieczarki, cebulę, a na końcu ser. Całość zapiekamy 25 min w temperaturze 180°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

R'n'G Kitchen
Pizzeria Marco w Zabierzowie 124

polecam! Przedstawiam Wam trzy wybrane (rewelacyjne) dania: Pizza Carbonara Sos pomidorowy, Pieczarki, Oregano, Ciasto firmowe, Ser, Boczek, Brokuły, Ser feta Przysmak grillowany Schab soute zapiekany z boczkiem, pieczarkami, selerem, ogórkiem kiszonym i czosnkiem. Ziemniaki gotowane Enchilada drobiowa z serem Więcej informacji na stronie: http://pizzeria-marco-zabierzow.pl/menu

Karola gotuje
ZIEMNIAKI SMAŻONE Z WARZYWAMI 151

Składniki: 80 dkg ziemniaków 1 duża marchewka 15 dkg wędzonego boczku 2 cebule 1 czerwona papryka 4 łyżki oleju sól pieprz 2 łyżki siekanej natki pietruszki

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Zapiekanka ziemniaczano-cukiniowa mojej mamy, Wybór Zofii 151

frytek. Włącz piekarnik - 180°C. Wymieszaj jogurt z jajami, czosnkiem solą, pieprzem i ziołami. Wysmaruj żaroodporne naczynie olejem. Układaj w naczyniu na przemian plastry ziemniaka i cukinii. Polej sosem jogurtowo-jajecznym i zapiekaj ok. 30-40 minut. Wybór Zofii  (1982, Alan J. Pakula) - r zecz dzieje się w Nowym Jorku tuż po wojnie. Trójka głównych bohaterów, a wśród nich

Qlinarnie i Qlinarnie
Młode ziemniaczki pieczone w patelni 548

przykryj. Jeśli chcesz to upieczone ziemniaczki posyp tartym parmezanem i koperkiem i zjedz z kefirem lub maślanką. Jeśli to jest niewystarczające, po prostu do ziemniaków dołóż marchewki i czerwonej cebuli jeśli lubisz i zapiekaj na patelni. Podawaj na liściach sałaty. Ot i cała filozofia na danie z patelni. Zdrowe, szybkie, pyszne

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekanka z klopsikami i ziemniakami 123

tarce o średnich oczkach. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dnie układamy połowę ziemniaków, następnie garść sera, klopsiki, połowę mieszanki z groszkiem, znów garść sera, resztę ziemniaków, resztę kukurydzy z groszkiem i resztę sera. Wszystko zapiekamy pod przykryciem przez 25-30 minut

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka ziemniaczano - szpinakowa. Prosty i smakowity obiad bezmięsny. 201

najlepiej ceramicznym, układamy warstwę ziemniaków. Wykładamy szpinak. Układamy kolejną warstwę ziemniaków. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20-30 minut. Kiedy ziemniaki się z wierzchu przyrumienią posypujemy tartym serem  i zapiekamy do rozpuszczenia. Zapiekanka gotowa. Oczywiście można przyrządzić ją w formie warstwowej. Moim skromnym zdaniem jest pyszna. Od jakiegoś czasu zastanawiało mnie jakby smakowała. Miałam okazję

Kuchnia po mojemu
ZAPIEKANKA GOSPODARSKA 8318

kroimy w półplasterki. Na wyłożony boczek układamy warstwę ziemniaków, posypujemy przyprawami. Na ziemniaki wysypujemy marchew i cebulę, oprószamy przyprawami. Kolejną warstwą jest kiełbaska, następnie znów ziemniaki, które oprószamy przyprawami. Wierzch przykrywami pozostałymi plastrami boczku. Zapiekamy pod przykryciem ok godziny, po tym czasie odkrywamy na kilka minut do zrumienienia. Taką piękną, niezwykle dziewczęcą i uroczą zapaskę, którą widzicie na zdjęciach otrzymałam

Z Majeczką w kuchni