daliśmy rady zjeść wszystkiego. Z podanych proporcji śmiało mogą najeść się trzy osoby, a jak ktoś jest niejadkiem, to nawet cztery. Porcja na 3 osoby. SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185g) 1 duża śmietana 18% (330g) 270g sera feta lub sera sałatkowego słonego 450 g szpinaku mrożonego lub świeżego posiekanego 1 ząbek czosnku 3 łyżki masła(...)patelni rozpuścić masło, dodać odmrożony szpinak i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Mieszać na wolnym ogniu przez jakiś czas żeby z szpinaku odparował nadmiar wody. Do szpinaku dodać śmietanę, tuńczyka wraz z sosem i rozdrobniony ser. Wymieszać wszystko i doprawić solą, pieprzem i szczyptą oregano. Mieszać do momentu, aż cała masa będzie gorąca. Podawać od razu z makaronem, bo zimne
Passions hobbies lifeDziś propozycja na sałatkę , którą możecie zjeść na przykład na drugie śniadanie:) składniki ok 100g mieszanki sałat pół puszki tuńczyka w sosie własnym 1/4 dużej czerwonej papryki 4 pomidory suszone Pomidorki kroimy w ćwiartki, paprykę w kostkę. Sałatę przekładamy do pojemnika , dodajemy tuńczyka, pomidorki i paprykę całość oblewamy ok 1 łyżką zalewy z pomidorków. Przed zjedzeniem
Cukier&Puderkolejną propozycję na obiad,a mianowicie znienawidzony w dzieciństwie szpinak, który uczę się na nowo polubić :) składniki na 2 porcje: 5 kostek szpinaku mrożonego ( lepszy świeży) puszka tuńczyka w sosie własnym 6 pomidorów suszonych makaron pełnoziarnisty tagliatelle 5 gniazdek 1 mała cebula 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka masła sól, pieprz, gałka muszkatołowa Makaron gotujemy al dente. Czosnek siekamy drobno(...)podsmażamy na maśle dorzucamy szpinak dusimy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy i dorzucamy do szpinaku. Dodajemy pomidory, tuńczyka oraz śmietanę i przyprawiamy. Zamieszać, nałożyć makaron na to szpinak i gotowe! Smacznego! Buziaki
Cukier&Puderogóle smakuje.Jak dla mnie jest to danie dość ostre za czym ja nie za bardzo przepadam. Ale trzeba przyznać, faktycznie przygotowuje się je bardzo szybko. składniki puszka tuńczyka w sosie własnym 1 papryka czerwona 1 średnia cebula opakowanie " szybkie z patelni" Lubella fasolka szparagowa 150g ( ja nie miałam , więc pominęłam ten składnik ) Postępowałam według instrukcji Zagotuj wodę(...)niewielkiej ilości oleju. Wsyp makaron i mieszankę z opakowania, wlej gorącą wodę i dokładnie wymieszaj. Dodaj fasolkę szparagową wymieszaj i gotuj ok 7 min. Dodaj tuńczyka, gotuj ok 3 min , aż makaron zmięknie. Szczerze powiedziawszy na pewno nie skuszę się drugi raz na tego typu danie , ponieważ wole samodzielnie doprawić potrawy, a poza tym dania
Cukier&Pudertuńczyka z oliwy z oliwek - 10 zielonych oliwek - 10 czarnych oliwek - pół czerwonej papryki - 1/3 sałaty lodowej - 10 pomidorków koktajlowych - pół bułki pszennej i na dressing - szczypta soli, 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z połowy cytryny Sałatę umyj i osusz, ułóż na talerzu . Pomidorki umyj i przekrój na pół. Paprykę oczyść i pokrój w paski. Ułóż na sałacie.Dodaj(...)oliwki.Na środek wyłóż osączonego z oliwy tuńczyka. Posól całość szczyptą soli, polej oliwą i sokiem z cytryny. Podawaj z przypieczoną na gorącej patelni połową bułki. Smacznego. CMOK
Pasje JolkiSKŁADNIKI: 1 woreczek ryżu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka Oliwki zielone 1/2 kulki mozzarelli Kukurydza słodka Szczypiorek Koperek Jogurt naturalny lub typu greckiego Sól, pieprz, curry PRZYGOTOWANIE: Do wcześniej ugotowanego i ostudzonego ryżu dodajemy puszkę tuńczyka. Następnie dorzucamy 2 jajka na twardo pokrojone w kostkę. Dokładamy pokrojone oliwki, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 kulki mozzarelli pokrojonej w kostkę
kulinarnyJastopni. Zacząłem ćwiczyć i zwracać uwagę na to co i jak jem. Efekt - ponad 40 kg mniej i, co najważniejsze, chęć do życia. Dziś lekka kolacja. Czego potrzebujemy? -tuńczyk w sosie własnym -kukurydza -ogórek kiszony starty -jogurt naturalny, łyżka -sól, pieprz -oliwa -pieczywo pełnoziarniste; grzanka Tuńczyka, kukurydzę, ogórka solimy i pieprzymy, łączymy z jogurtem. Grzankę skrapiamy oliwą
BaRepasPrincessą 4. Kruche wiatraczki 5. Mini Szarlotki 6. Rurki z kremem 7. Rogaliki z Nutellą SAŁATKI: 1. Brokułowa 2. Żółta sałatka 3. Sałatka ryżowa po węgiersku 4. Tuńczyk w muszelce 5. Sałatka makaronowa z tuńczykiem 6. Sałatka z surimi i selerem naciowym PRZYSTAWKI: 1. Faszerowana bagietka 2. Roladki pomidorowe 3. Rollsy z ziołowym serkiem 4. Roladki z tortilli
Czerwona Porzeczkakomponują się z czerwonym winem. 10. Hummus z południowych Włoch czyli dip z ciecierzycy, migdałów i suszonych pomidorów. Możecie podać ze świeżymi warzywami pokrojonymi w słupki. 11. Empanadas z tuńczykiem Chrupiące smażone pierogi z nadzieniem z tuńczyka i pomidorów. 12. Panna cotta z sosem malinowym A na deser proponuję małe porcyjki waniliowej panna cotty z dodatkiem sosu, który
Chilli Czosnek i Oliwasuszonymi pomidorami Zawijana tortilla z sałatą, twarożkiem i papryką Szaszłyki z łososiem i ananasem Szybkie zapiekanki na bułkach lub chlebie Przekąski na imprezę. Rożki tortilli z szynką. Tortilla z tuńczykiem i warzywami Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami SAŁATKI NA IMPREZĘ: Sałatka Gyros ognista Sałatka warstwowa z tuńczykiem Sałatka z serem feta, kiełkami i mixem sałat Sałatka z zupek
Kulinarne PrzebojeGoście zapowiedzieli się za godzinę? Nic nie szkodzi. Sięgamy do zawsze zaopatrzonej spiżarni. -puszka czerwonej fasoli -puszka kukurydzy -2 puszki tuńczyka w oleju(duże kawałki) -5-7 średnich ogórków konserwowych -słoik fasolki szparagowej -9 suszonych pomidorów -garść pokrojonej papryki grillowanej lub konserwowej -3 papryczki chili -3 marchewki, które musimy sobie ugotować i pokroić w kostkę Przygotowujemy dużą miskę(...)Wrzucamy odsączonego z oleju tuńczyka i odsączoną fasolkę szparagową. Fasolkę czerwoną płuczemy, odsączamy i też dodajemy do miski. Kroimy ogórki, paprykę, suszone pomidory i też do miski. Papryczkę chili pozbawiamy pestek, kroimy drobniutko i j.w. Dodajemy marchewkę. Przyprawiamy do smaku warzywkiem i solidnie mieszamy. Co jeszcze do tego można dodać? Dobry nastrój i białe wino. Efekt
Maminek kulinarnySkładniki na 4 porcje: Tuńczyk z puszki 140g (musi być w kawałkach, nigdy nie używaj rozdrobnionego) 1 cebula 2 ząbki czosnku Oliwa Pomidory z puszki 400g 2 łyżki koncentratu pomidorowego Sól, pieprz Szczypiorek Bazylia Makaron około 400g Przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a następnie zeszklij na oliwie. Dodaj tuńczyka, pomidory z puszki, koncentrat i gotuj około
Smakowity Blog Kulinarnypost Sałatka warstwowa z tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeEmpanadas można spokojnie wziąć do ręki i zjeść na stojąco, dlatego tak dobrze sprawdzą się na przyjęciu. W czasie zeszłorocznego karnawału pokazywałam Wam przepis na empanadas z farszem z tuńczyka i pomidorów (w tym wpisie poczytacie też o tradycjach z związanych z tym daniem), ale do wnętrza można włożyć prawie wszystko - mięso, wędzonego dorsza, sardynki, chorizo, grzyby czy warzywa(...)nuty, jednocześnie zaskakująco dobrze grając z kiełbasą (pomysł na połączenie cynamonu i mięsa zaczerpnęłam w mojej ukochanej kuchni greckiej). Pierogi zawinęłam w ciasto wypróbowane w przepisie na empanadas z tuńczykiem, jednak tym razem zrobiłam je "w wersji light" - bez smalcu i wina. Przygotowanie empanadas jest o wiele mniej kłopotliwe niż się wydaje. Ja poszczególne etapy wplotłam w moje aktywności
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki: 1 pomidor concasse 1 puszka tuńczyka w oleju 1 avokado świeża bazylia, sól, świeżo zmielony pieprz odrobina żelatyny Przygotowanie: Odrobinę żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie, tak by powstało 4-5 łyżeczek płynu. Pomidor sparzyć, wyfiletować (usunąć pestki) pokroić w kostkę, dodać kilka pokrojonych listków bazylii, odrobinę soli i pieprzu. Ułożyć w pucharku i zalać 1 łyżeczką żelatyny. Tuńczyka osączyć
Kulinarny karnet Christophera