Szybka pasta do chleba o każdej porze dnia. Składniki : 2 puszki tuńczyka (masa ryby 2x130g) pół puszki kukurydzy ok.130g 2 jajka natka pietruszki majonez lub musztarda(opcja) sól, pieprz Gotujemy jajka na pół miękko, tzn. ok. 4-5 minut i od razu studzimy w zimnej wodzie. W tym czasie odlewamy na sitku sos z tuńczyka. Siekamy pietruszkę. Ostudzone i obrane(...)jajka miksujemy z tuńczykiem i natką. Mieszamy z kukurydzą i ewentualnie doprawiamy. Można też dodać łyżkę majonezu
prawdziwe jedzeniepost Sałatka z tuńczykiem, ryżem i czerwoną fasolą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePyszna i sycąca, w sam raz na śniadanie :) puszka tuńczyka w kawałkach 7-8 różyczek brokułów 2 jajka czerwona cebula dymka ze szczypiorkiem mała puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu DELIkatnego WINIARY łyżka jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku Brokuły gotujemy na parze i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Cebulę i dymkę ze szczypiorkiem siekamy. Majonez
Mienta blogJedna z moich ulubionych sałatek, ma w sobie coś, co mnie przyciąga, może to kuskus i tuńczyk bardzo do siebie pasują? ;) Choć konsystencją trochę przypomina pastę bardziej niż sałatkę, to jednak nie smarujemy nią chleba, tylko jemy po prostu jak sałatkę. Idealna np. na drugie śniadanie do pracy, choć może być też pozycją w menu na karnawałowej imprezie. Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówwyczuwało się tej całej "torebkowości", która często towarzyszy innym podobnym sosom. Składniki: "Pomysł na...Spaghetti Napoli" (Winiary) 300 ml wody 1/2 zielonej papryki 2 łyżki oliwy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka posiekanej natki pietruszki opakowanie makaronu spaghetti sól, pieprz 10 dag żółtego sera Wykonanie: Paprykę pokroić w paseczki i podsmażyć na oliwie przez ok. 10 minut(...)Wlać wodę, dodać zawartość torebki i dokładnie wymieszać. Gotować przez 2 minuty. Dodać odsączonego tuńczyka i natkę pietruszki. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu i polać sosem. Posypać startym żółtym serem. Ogólnie oceniam danie jako dość lekkie, pewnie z uwagi na tuńczyka, który jest zdecydowanie bardziej delikatny niż mięso mielone. Sos jest niezłym uzupełnieniem dania, tak jak wcześniej napisałam, jest
Pasja Smakużadnych dziwnych, chemicznych dodatków, po drugie smakiem, bo na chrupiącej bułeczce smakował rewelacyjnie, a po trzecie świetnie się wkomponował w smak przygotowanych potraw takich jak poniższe kotlety z tuńczyka. Tak wiec zapraszam na przepis, który dodaje do akcji i konkursu u Majany "Smakowita Pajda to kulinarna frajda!" , którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda
Bernika - moj kulinarny pamietniksmaczna. Zdarzało mi się do niej dodać czerwoną fasolę, innym razem jajko na twardo i za każdym razem pysznie. Ja podaję Wam wersję podstawową -pyszną. Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, ale może być też ten w oleju 2 woreczki ryżu 1 puszka kukurydzy 2-3 ogórki konserwowe, ale mogą być też kiszone 2-3 łyżki majonezu sól
Blondynka GotujePost Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojelimonki majonez Kielecki Przygotowanie : Tuńczyka osączamy z zalewy. Ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę. Ryż gotujemy w osolonej wodzie i studzimy przed połączeniem z tunczykiem. Paprykę oraz pora i cebulkę ze szczypiorkiem drobno kroimy. Wszystkie składniki razem łączymy. Dodajemy majonez, sok z limonki, sól i pieprz
Życie zaczyna się w kuchniPierogi *** Pieczone pierogi z kapustą i grzybami. PRZEPIS TUTAJ *** Pierogi ruskie. PRZEPIS TUTAJ 7. Sałatki *** Sałatka śledziowa z burakami. Przepis: Sałatka śledziowa z buraczkami *** Sałatka z tuńczyka. PRZEPIS TUTAJ *** Sałatka nicejska z wędzonym łososiem PRZEPIS TUTAJ 8. Ryba po grecku. PRZEPIS TUTAJ 9. Ryba w zalewie octowej. Przepis: Ryba z warzywami w zalewie 10. Śledzie
Blog z Apetytemzetrzeć na grubych oczkach tarki jajka. Wierzch można delikatnie oprószyć odrobiną pieprzu i soli. Sałatka najlepiej smakuje na dzień następny po zrobieniu. Przechowywać w lodówce. Zobacz również: sałatka z tuńczyka
Kuchcik gotujewybrałam mieszankę o nazwie Ziarna Inków składającą się ryżu, quinoa, amarantusa oraz bulguru z łubinu. Ma fajny orzechowy posmak i wysoką wartość odżywczą. ➤ Sprawdź także: pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem Papryki faszerowane z pesto genovese , pomidorkami i mozzarellą Składniki / na 6 porcji: ½ opakowania Rice & MORE Ziarna Inków Monini 6 dużych papryk żółtych i czerwonych oliwa do posmarowania formy ½ słoika
Chilli Czosnek i Oliwaprzy jednym stole i to własnie wtedy zajadają porządne i sycące dania popijając obficie winem. Poniżej przedstawiam Wam moje pyszności inspirowane kuchnią włoską. Na pierwszy ogień proponuję steki z tuńczyka pieczone na pysznym gulaszu z papryką, cukinią, oliwkami i pomidorami, z dodatkiem aromatycznego tymianku i rozmarynu . Ależ to jest przepyszne! Co więcej, bardzo łatwe w przygotowaniu. Przypominam też przepis
karmelowysycąca i smaczna zarazem. Sałatka makaronowa z paluszkami krabowymi Do tego typu sałatki można dodać prawie wszystko. Możemy użyć różnych rodzajów makaronów. Z makaronem możemy wymieszać kurczaka, łososia, tuńczyka, krewetki, paluszki krabowe. Możemy także zrobic sałatkę tylko i wyłącznie warzywaną, używając kukurydzy, papryki, ogórka czy pomidora. Przepisów na sałatkę makaronową jest naprawdę wiele. Mój przepis dla Was to sałatka
mecooks