z suszonymi pomidorami - 2499 przepisów (strona:73/167)

Testowanie Przysmaki.pl 126

firmy PRZYSMAKI.PL  Trochę trwało to testowanie, bo też trochę tych produktów było :) pokrótce przedstawię Wam każdy z nich (recenzje niektórych pojawiły się już na blogu ( powidła , pomidory suszone , dziki ryż , len , tuńczyk ), a reszta ukaże się dziś :) KAPARY: Kapary składają się w około 85 %. z wody, jednak pozostałe 15 proc. stanowi mieszkanka cennych składników. Znajdziemy w nich m.in(...)źródło ) Dla mnie świetnie spisał się w kompozycji BANAN + TWAROŻEK + CYNAMON, idealne, zdrowe drugie śniadanie OWOC PIQUANTÉ nieznane mi wcześniej stworzenie :p To pikantno-słodka krzyżówka papryki i pomidora z RPA o delikatnym piekącym smaku. Jest pierwszym prawdziwie nowym owocem wprowadzonym na rynek od czasów Kiwi.  PYSZNIE smakowała faszerowana fetą czy też zwykłym chudym twarożkiem coś, NOWEGO, ORYGINALNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Guacamole 109

nachosów aż skończywszy na meksykańskich tortillach. Ile ludzi, tyle zastosowań. Guacamole jednak sprawdzi się niemalże u każdego. U mnie najlepiej sprawdza się połączenie na kanapce pasty z suszonych pomidorów i kaparów wraz z tym sosem. Guacamole Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 5 minut Potrzebujesz: 2 awokado 1 limonka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 średniej wielkości czerwonej cebuli

Blendman
Lazania z mięsem i szpinakiem - poczuj włoski klimat! 144

wśród których prym powinna wieść bazylia – bez niej nie obejdzie się żadne włoskie danie. Smak szpinaku wzbogać ulubionymi dodatkami. Swój przepis możesz za każdym razem modyfikować, udoskonalając go suszonymi pomidorami, papryką lub porem. Pozwól sobie na kuchenne eksperymenty, a na pewno wkrótce znajdziesz recepturę bliską doskonałości.  Z czym jeszcze serwować pyszną lazanię z mięsem i szpinakiem?  Dodatkiem

Moja smaczna kuchnia
Mini-chlebki nadziane salcesonem 161

utrzymują świeżość, stanowią solidną i pożywna porcj ę pieczywka idealną jako przekąska do wieczornego piwka przy meczyku przed telewizorem :) Nadziewałam już kiedyś podobne bocheneczki: Bułki faszerowane pieczarkami i suszonymi pomidorami . Tym razem postanowiłam zaeksperymentować z bardziej intrygującym środkiem i połączyć salceson + serek topiony + ogórek kiszony . A to wszystko okrasić kapką Musztardy Kieleckiej Delikatesowej od WSP SPOŁEM KIELCE . Na rezultaty

Grunt to przepis!
Spaghetti z dorszem i cukinią 151

bardzo szybki a zarazem pyszny i zdrowy letni obiad. My zajadaliśmy się nim wczoraj. Mam nadzieję, że i Wam się spodoba :) 200 g fileta z dorsza kilka suszonych pomidorów w zalewie mała cukinia ok 200 g makaronu spaghetti sól, pieprz przyprawa do ryb w młynku zioła prowansalskie Dorsza rozmrozić, osuszyć i oprószyć przyprawą do ryb. Na patelni rozgrzać

Smakołyki Asi
Placuszki ze szpinakiem, prosciutto crudo i ricottą (Pancake con spinaci, prosciutto crudo e ricotta) 152

nasze ulubione wytrawne placuszki. Bardzo puszyste dzięki dodatku ricotty, zielone, pachnące prosciutto crudo. Placuszki podaj ę  ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Smacznego :)   SKŁADNIKI na 12-15 sztuk 100 gr szpinaku 100 gr m ą ki pszennej 100 gr ricotty 100 gr prosciutto crudo 2 jaja 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

La grande e la piccola cuoca
PIEROGI RUSKIE - tradycyjne i bezglutenowe. Prawdopodobnie... najlepsze. 172

naszych pierogów - tak właśnie powstaje 'pierogowa ciapka' ;) Dodatkowo Przepisy na pierogi: -  Pierogi ze szpinakiem, ciągnącym się serem i... /ciasto zwykłe i ciasto bezglutenowe/   -  Pierogi z suszonymi pomidorami, serem pleśniowym i... /ciasto zwykłe i ciasto bezglutenowe/   -  Pierogi z mięsem (indyk i kaczka

Wypisz Wymaluj
Pierożki smażone z ricottą i suszonymi pomidorami 174

najprostszy dip keczupowo-majonezowy. składniki: ciasto 225 g mąki pszennej duża szczypta soli 2-3 łyżki oleju ok 90-100 ml letniej wody farsz 250 g ricotty 6 suszonych pomidorów z zalewy 1 mała czerwona cebula sól,pieprz oraz olej do smażenia Do mąki dodać sól, olej i wodę. Zagnieśc elastyczne ciasto, odstawić. Przygotować farsz. Do miski przełożyć ricottę

Monia miesza i gotuje
Mini chlebki z oliwkami 160

mąki pszennej 50 g masła kokosowego (lub 3 łyżki oleju roślinnego) szczypta soli łyżeczka cukru jakieś zielsko jeśli lubicie typu rozmaryn, tymianek, oregano na farsz: 6 połówek suszonych pomidorów 10-15 oliwek Przygotowanie zaczynu (na minimum 12 h przed pieczeniem chlebków): Rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. Do dużej miski wsyp mąkę, sól i dodaj rozpuszczone drożdże. Zagnieć gładkie ciasto

greenscarf
Orkiszowy Dobrodziej – zawsze Ci się upiecze 141

oliwki prosto z Dico w Monfalcone! Oliwki wyjątkowe , którymi objadałam się nieprzyzwoicie w słonecznej Italii, gdyż Dico miałam pod nosem i wychodziłam na zakupy "w kapciach ". Całość dopełniły suszone pomidory z zalewy w towarzystwie żurawiny. Kochani Orkiszowy Dobrodziej all'italiana ma cudowny smak. Do tego ulubione wytrawne winko... I możecie uwierzyć lub nie...Dobrodziej poszedł cały ! Bez mrugnięcia okiem

Z Kuchni Do Kuchni
Koreczki serowe z oliwkami i sardelami 150

przyjęcie, sprawdzi się na każdej uroczystości, a podana z białym półwytrawnym winem smakuje wyśmienicie. Składniki: 30 dag sera żółtego w kostce typu  cheddar ½ słoika oliwek kalamata z suszonymi pomidorami 10 dag sardelek -fileciki w oliwie z oliwek sól morska do smaku pieprz kolorowy do smaku cytrynowa oliwa z oliwek do skropienia miks sałat do podania wykałaczki Sposób wykonania

Wanilia i Kardamon
Ciecierzyca - jej właściwości oraz z czym i jak jeść? 391

kapuścianej, dobrze też smakuje w barszczu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do: sałatek, dań warzywnych, mięs, makaronów, kasz- np.dań jednogarnkowych.  Kotlety, pasztety, pasty z ciecierzycy i suszonych pomidorów, gulasz czy ciecierzyca smażona to kolejne wykorzystanie tego cennego warzywa. Jak sami widzicie, sposobów na ciecierzyce jest dużo, jednak, jeżeli ktoś jej nigdy w życiu nie jadł, polecam

Pause Gotowanie!
3x boczniaki, zupa krem, a la śledzie w śmietnie i kremowe spaghetti ryżowe 133

ziemniaków - 800ml bulionu warzywnego - 125 ml jogurtu naturalnego lub wegańskiej śmietany z przepisu powyżej  - 1 średnia cebula - 2 ząbki czosnku - przyprawy ( ja użyłam curry, sos sojowy oraz suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką ze skworcu ) Przygotowanie:  Cebule i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć w dużym garnku, dodać pokrojone boczniaki i chwilę smażyć, dodać pokrojone

zdrowa vege kuchnia
Sałatka z bobou i pesto 217

Wykonanie pesto: Do blendera wrzucamy liście bazylii oraz pietruszkę. Następnie wsypujemy orzechy nerkowca i czosnek, solimy i dodajemy tak 2-3 łyżki oliwy. Może być więcej. Można dodać suszone pomidory.  Całość blendujemy. Gotowe pesto wykładamy łyżką na talerz z bobem i sałatą

Kulinarna rozmowa
Focaccia pietruszkowa z słodko kwaśną cebulka duszoną w piwie 188

Focaccia to potrawa kuchni włoskiej, rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy. Przeważnie   przygotowuje się bez dodatków tylko    z solą, ziołami polanego oliwą ciasta, albo z suszonymi pomidorami i oliwkami. Ja zrobiłam ją po swojemu, do ciasta pietruszki zielonej dodałam, a na wierz cebulkę słodko kwaśną duszoną w piwie poukładałam. Ciasta palcami nie uciskałam tylko w kratkę

Moniki Smakołyki
Polędwiczka Wieprzowa w Cieście Francuskim z ogórkową sałatką 229

sałatkę- ogórki obieramy, kroimy w plasterki, solimy, pomidorki suszone kroimy w ćwiarteczki, odlewamy wodę z ogórków, dorzucamy pomidorki, jogurt mieszamy z 2-3 łyżeczkami zalewy pozostałej po suszonych pomidorach. Sos dolewamy do sałatki Polędwiczkę prosto z lodówki wstawiamy do gorącego piekarnika na około 20- 25 minut, w zależności od jej wielkości, pieczemy aż ciasto nabierze rumińców SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Smakowe Tortille - zimna przekąska 276

placków tortilli 150 g kremowego serka topionego MSM Mońki 2 ogórki gruntowe 100 g plastrów łososia wędzonego 2 spore garści jarmużu 2 spore garści rukoli 4 posiekany pomidory suszone PRZYGOTOWANIE: Każdy placek tortilli należy posmarować serkiem. Na nasz serek, który jest bazą smaku i konsystencji położyć ulubione dodatki (składniki) i ciasno zawinąć. Można jeść jako tortille lub jako krążki

ClauditteMissCooking
Bezglutenowe kluski (prawie)śląskie i wspomnienie Londynu 164

Inspiracją do tego dania był przepis z bloga Zapach Apetytu . Składniki (na 3 porcje): 220 g kaszy jaglanej 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej jajko średnia cebula 6 cząstek suszonych pomidorów liście bazylii (mieszanka kolorów) płaty śledziowe olej Kaszę jaglaną wypłukać i gotować w podwójnej ilości wody do jej odparowania. Kasza będzie ugotowana al dente. Wyłączyć ogień pod kaszę, przykryć

Weekendy w domu i ogrodzie
Kasza jaglana z cukinią, fetą i suszonymi pomidorami 152

jaglaną zawsze stawiam na pierwszym miejscu spośród wszystkich kasz, które dane mi było spróbować. Można ją przygotować w 25 minut, uwzględniając dodatki. A wśród nich feta, cukinia i suszone pomidory. Składniki: ok. 200 g kaszy jaglanej 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 bardzo młoda cukinia łyżeczka ziół do pizzy 100 g fety ok. 8 pomidorów w oliwie

Czerwień i błękit
Aromatyczne bułeczki z bazylią 76

Mięciutkie i aromatyczne. Doskonale się komponują z marynowaną fetą i suszonymi pomidorami. Istna poezja smaków. Pasują wyśmienicie także do wędlin i innych serów. Mojemu synowi tak posmakowały, ze jadł je nawet z kremem czekoladowym. To jest dopiero „odkrywanie smaków”. Kto raz ich spróbuje, zakocha się w nich na zawsze . Czytaj więcej

Wiem co jem

Proponowane wyszukiwania