z rabarbarem - 3462 przepisów (strona:195/231)

Cytrynowe listki rzodkiewki w cieście 199

Nowalijki wykorzystuję we wszelkiej postaci .Uwielbiam niekonwencjonalne pomysły ( chłodnik czy botwinka z liści rzodkiewki), chetneye z rabarbaru, dipy ze szczawiu itd. Pomysł na smażone w cieście listki rzodkiewki podpatrzyłam w Atelier Smaku -Kuchnia+. Oczywiście nie była bym sobą gdybym nie zrobiła potrawy po swojemu  ( użycie cytryny i śmietany to mój wkład ) .Tak , że pomysł nie mój- smak zdecydowanie mój. Czytaj

Buniabaje w kuchni
Udko z kurczaka otulone papryką 202

drugie. Wyjęłam górne udka by je udusić z młodą kapustką. Potem okazało się, że kapusty jest więcej niż mi się wydawało i w dodatku zrobiłam ja z koprem  zakwaszaną rabarbarem . Starczyło podać ja z ziemniaczkami z wody . No ale udka już były ,, na wolności". Musiałam coś zrobić . Natarłam solą i mieloną papryką , a potem pozbierałam wszelkie rodzaje papryki jakie

Buniabaje w kuchni
Tydzień w moim telefonie XXXII 114

uwielbiam <3 A to nowa podkładka na stół, która bardziej się sprawdza jako tło do zdjęć   Małe gęśliki :)  I u mnie sezon na szparagi i rabarbar się zaczyna - kompot pyszny a szparagi z bułką i masełkiem rewelacja!  Siejemy i sadzimy   Pierwszy grill w tym roku  I niedzielne śniadanko

Magiczne Życie Marty
Tydzień w moim telefonie XXXV 68

zdjęć zapraszam Was na skrót tego co zobaczycie na blogu w nadchodzącym tygodniu. Będzie na pewno coś na Dzień Mamy, deser z kremem ciasteczkowym, coś ze szparagami i rabarbarem. I tydzień w zdjęciach prezentował się tak : * galaretki Winiary od durszlak.pl   * ozdoby na torcik dla małej księżniczki   * kubeczki idealne na piknik, ale pogody nie ma   * kolorowe słomki papierowe

Magiczne Życie Marty
Chłodnik litewski (z botwinką) 150

orzeźwiający chłodnik, z botwinką, młodymi buraczkami, ogórkiem ;-). Czego chcieć więcej w upalny dzień? Drinka z palemką? Nie! Przecież można zjeść schłodzony chłodnik litewski!A na podwieczorek może kompot z rabarbaru? Albo jakiś deser z jego udziałem? Kilka już jest na blogu, a będzie jeszcze więcej!Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Brytyjska kruszonka. CRUMBLE TRUSKAWKOWE Z MIGDAŁAMI. 209

Wiedzieliście, że crumble pochodzi z Wielkiej Brytanii?  Natknęłam się na tę informację niedawno, szperając tu i ówdzie. I nieźle się zdziwiłam! Na dodatek połączenie rabarbar - truskawka  z dodatkiem migdałów to typowo angielski smak tego deseru. Co się okazuje, stanowi kruszonka, jedną z charakterystycznych pozycji w tejże kuchni. Będąc na Wyspach koniecznie trzeba zaliczyć crumble. W zamrażarce znalazłam woreczek

W kuchni Karmel-itki
PIERNIK Z WIŚNIAMI. 397

tutaj o pierniku? Nie, żeby inaczej!Czasami nachodzą mnie apetyty na smaki zupełnie nie związane z obecną porą. Na przykład śledziki w śmietanie w czerwcu, czy też ciasto z rabarbarem w grudniu.Prze wiele lat ulegałam stereotypom, by nie łamać tradycji i sztamowych dań danego czasu nie serwować w innym terminie.Błąd! Zmieniłam to, dzięki czemu nie odczuwam braku

W kuchni Karmel-itki
Pierogowe Warsztaty ze Smakfonią - 7-8.06.2013. 197

limonki i pasta orientalna.Aby nadać tym pierogom orientalnego charakteru, blogerzy lepili urocze sakiewki. Trzecia wersja powstała z pozostałego ciasta podstawowego i inwencji własnej. Wielu robiło na słodko, z rabarbarem. Postanowiłam jednak, by wykorzystać kaszę quinoa oraz ser lazur. Powstał ciekawy duet smaków. Popołudniu, obładowani pierogami blogerzy, pożegnali się ze sobą i rozjechali do swych domów. Reasumując: nauczyłam się robić pysznych

W kuchni Karmel-itki
Likier Rabarbarowy 136

połową szklanki syropu rabarbarowego? Likier! Również z Kwestia Smaku . Wykonanie go to już była bajka!  Składniki: 100 ml wódki 100 ml Syropu z Rabarbaru Wykonanie: Wódkę i syrop wlałam do jednej butelki, wymieszałam, odstawiłam do lodówki. NA ZDROWIE życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Woda Fit 192

żadnym sklepie nie było mięty! Do wyboru miałam melisę i bazylię - postawiłam na bazylię i to był strzał w dziesiątkę. Dlaczego bazylia? W zeszłym roku robiłam kompot z rabarbarem i bazylią i wyszedł pyszny, więc w tym wypadku powiedziałam sobie, czemu nie i tak podaję Wam przepis na orzeźwiającą wodę. Pijąc ją wyczuwamy lekko ogórka, potem nuta cytryny i naprawdę

Blondynka Gotuje
Kompot z Czarnej Porzeczki 177

Wiecie już, że rabarbaru mój syn nie tknie, ale soki i kompot z czarnej porzeczki wprost uwielbia, pod warunkiem, że żaden owoc nie będzie mu pływał w szklance :) Dostałam zakaz na dodawanie czegokolwiek poza wodą cukrem i porzeczką, więc tak też było. Szału w składnikach nie ma, za to szał w smaku ;) Składniki: 1 woreczek owoców czarnej porzeczki ( ja użyłam

Blondynka Gotuje
Muffiny- piknik charytatywny dla Mateusza Bednarczyka 225

/  serdecznie Was pozdrawiam Edyta z rodziną. W załącznikach znajdziecie przepisy I składniki do zrobienia mufinów:Muffiny z brzoskwiniami znajdziecie tutaj Muffiny z jagodami znajdziecie tutaj Marchewkowe znajdziecie tutajZ rabarbarem znajdziecie tutaj Z truskawkami - przepis jak na marchewkowe, ale użyłam truskawek zamiast marchewki :) Pozdrawiam I zachęcam do odwiedzenia strony Mateusza Bednarczyka

Smaki Edyty
Piknik Majowy - Wyzwanie blogerek i blogerów 157

pikniku najważniejsze, czyli do jedzenia. W naszym koszu piknikowym znalazły się kanapki z szynką, sałatą, ogórkiem, pomidorem  i papryką . A do picia mieliśmy pyszny i orzeźwiający kompot z rabarbaru. Nie mogło zabraknąć owoców, dlatego wzięliśmy pokrojone czerwone jabłuszko oraz kiść białego winogrona. Piknik jest bardzo dobrą formą spędzania wolnego czasu na świeżym powietrzu. Na chwilę odetchnienia od codziennego zgiełku

cookpl
Szybkie ciasto z mrożonymi śliwkami 268

Gotowe w : 1,5 h Rozmiar blaszki : 28cmX22cm   Szybkie ciasto ze śliwkami to kolejny wiekowy przepis, ale tym razem pochodzi z przepisowego zeszytu mojej mamy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Tradycyjny sernik na kruchym spodzie 207

Tradycyjny sernik na kruchym spodzie to propozycja deseru, chyba każdy choć raz jadł w życiu. Ciasto jest delikatne w smaku i bardzo puszyste. Wielu z Was

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!