z pieczarkami - 10538 przepisów (strona:549/703)

Flaczki w rosole, czyli zupa z odzysku 114

laurowy, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, majeranek, czerwona słodka i ostra papryka, odrobina suszonego imbiru, sól, pieprz dodatkowo dodałam jeszcze kilka składników, skoro oczyszczamy lodówkę to poleciałam na całego: pieczarki, czerwona papryka, czarne oliwki, czerwona cebula i salami chorizo Przygotowanie: Mięso wołowe płuczemy pod wodą i wkładamy do rozmrożonego bulionu/wywaru rosołowego który nam zalegał w zamrażarce i gotujemy około

ClauditteMissCooking
Pizza z książki - ABC Sztuki Kulinarnej- Paulina Fedak 110

Fedak 2 szklanki mąki, 20 g drożdży, 3/4 szklanki letniej wody, łyżka oleju, sól, szczypta cukru Ciasto przygotował mi mój tato. Dodatki: sos pomidorowy z bazylią ( z przetartych pomidorów) pieczarki czarne oliwki szynka ser czerwona cebula Zdjęcia gotowej pizzy brak :) Nie było już warunków technicznych do jego zrobienia

ClauditteMissCooking
Tajska zupa TOM YUM 108

słupki) 1 kawałek selera (1/6 selera w całości) 1 korzeń pietruszki (w całości) natka pietruszki (posiekać) 3 ząbki czosnku (posiekać) 6 listków kapusty pekińskiej (pokroić w paseczki) 8 dużych pieczarek (w plasterki) 4 ziarenka pieprzu syczuańskiego 3 liście laurowe PRZYGOTOWANIE: Warzywa umyć i obrać. Pokroić tak jak umieszczono informacje w "składnikach". Do misy multicookera wlać wodę i umieścić wszystkie składniki

ClauditteMissCooking
Zupa z wołowiną na słodko-ostro. 138

szczypta soli 1 szklanka przecieru pomidorowego 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 2 marchewki- pokroić w talarki 1 korzeń pietruszki- pokroić w talarki 1/4 selera - pokroić w kosteczkę 250 g pieczarek- pokroić w plasterki 3 ząbki czosnku- posiekać 1 puszka groszku 1/4 ananasa- pokroić w kostkę 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 2 ziarenka owoców jałowca 1 łyżeczka pieprzu kolorowego

ClauditteMissCooking
Pęczak z boczkiem, pieczarkami i Fetą 159

Składniki: szklanka kaszy Pęczak 2 szklanki wody łyżka masła 5 plasterków wędzonego boczku pół zielonej papryki 10 mniejszych pieczarek kilka suszonych pomidorów 1 mniejszy por sól, pieprz 1/3 kostki sera Feta 3 łyżki groszku konserwowego Przygotowanie: Do osolonej gotującej się wody ( z łyżką masła ) wsypać kaszę i gotować do miękkości ok 30 - 45 min. Na rozgrzaną patelnię wlać kilka kropel

Gaździnka warzy
Faszerowana cebula 128

Składniki: 100 g mielonej łopatki 6 większych cebul  kilka pieczarek kilka suszonych pomidorów ser feta 2 łyżki masła szklanka bulionu warzywnego łyżka oleju sól, pieprz, imbir, tymianek łyżka sosu sojowego ząbek czosnku Przygotowanie: Cebulę obrać, włożyć do garnka z solą i masłem. Gotować do miękkości (tak, aby się nie rozgotowała). Mięso z grzybami i pomidorami podsmażyć na łyżce oleju

Gaździnka warzy
Pizza z szynką, pieczarkami i papryką 127

wody -szczypta soli -2 łyżki oliwy DODATKI: -300 g szynki (pokrojonej i podsmażonej) -1 papryka (sparzona i pokrojona w kostkę) -300 g ziołowej mozzarella (pokrojonej w plastry) -500 g pieczarek (pokrojonych, podsmażonych i odsączonych) -opcjonalnie: 1 puszka kukurydzy SOS POMIDOROWY: -200 g przecieru pomidorowego -2 łyżki oliwy z oliwek -3 ząbki czosnku (wyciśnięte) -0,5 szklanki wody -szczypta cukru -bazylia

KasiekGotuje
Domowa pizza na średniej grubości cieście 215

łyżeczki soli 1/4 szklanki mleka  2 łyżeczki oliwy z oliwek SOS POMIDOROWY: 4 duże pomidory sól pieprz ziarenka smaku + ulubione składniki do pizzy (np: szynka, żółty ser, pieczarki, kukurydza, kiełbasa, pomidorki koktajlowe) WYKONANIE: 1. Najpierw należy przygotować rozczyn: do garnuszka pokruszyć drożdże i połączyć dokładnie z mlekiem (letnie). Dodać 3 łyżki mąki pszennej, sól oraz cukier. Pozostawić pod przykryciem

Serce zamknięte w formie pyszności
Zapraszam 7 lutego na Eko - Targ w Łodzi 155

Już jutro, jak co sobotę zapraszam do siebie na pyszne wegańskie jedzenie na Eko-Targ :) Wasz ulubiony majonez, smalec z fasoli, pasta z pieczarkami, słodkości -  kulki mocy, sezamella i krem daktylowy "czekoladowy", a z okazji zbliżającego się tłustego czwartku... przepyszne wegańskie pączki :) Zapraszam serdecznie od godziny 10, do SEzAMa

Co na wege obiad?
Gazeta przy śniadaniu i kto jeszcze jada podwieczorek? Wspólny chleb z tang zhong i białą kaszą gryczaną. 124

Lidi a -  Kucharzenie i pieczenie Magda -  Konwalie w kuchni Magda -  Magda testuje Marta  - Co dziś zjem na śniadanie Monika -  Moni w kuchni Mysia -  Pieczarka mySia Olimpia  - Pomysłowe pieczenie Paulina - W  kuchni na Stalowej Wiewiórka -  Dzieje kuchennej Wiewióry Wisła -  Zapach chleba i ja, Anna -Maria -  Kucharnia * cytuję obszerne fragmenty esejów

KUCHARNIA
Bułki żurawinowe 213

czasie każdą bułkę smarujemy odrobiną mleka i posypujemy płatkami migdałów. Wkładamy do piekarnika nastawionego na 200 stopni i pieczemy 15-20 minut, na złoty kolor. Przepis pochodzi ze strony Pieczarka Mysia, z moimi drobnymi zmianami. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Faszerowana cukinia:Zucchine ripiene 97

przeciśnięty przez praskę + jajko = wyrabiamy na jednolitą masę. Do cukini wkładamy farsz. zatykamy wejscia mięsa wykałaczka i pieczemy w zaroodparnym naczyniy ,aż zmiękna ...do tego dodałam sos beszamelowy z pieczarkami...SMACZNEGO! Zucchine ripiene ..... INGREDIENTI : 3-5 zucchine medie 40 grammi di tritato 1-2 uova 2 cipolle 5 spicchi d'aglio 1/4 tazza di olio d'oliva 1/2 tazza

w mojej kuchni
Dietetyczne tosty otrębowe 158

pomidorków koktajlowych   ¼ małej czerwonej papryki   5 plasterków krakowskiej drobiowej   sól, pieprz, oregano lub inne przyprawy do smaku   ewentualnie pół małej cebuli, ogórek koszony lub korniszony, pieczarki – u mnie tym razem bez tych dodatków Pomidory sparzamy gorącą wodą, obieramy ze skórki. Do miski wrzucamy otręby, jajka, twarożek, przyprawy. Szynkę kroimy w kostkę, paski jak nam wygodniej. Pomidorki

Humanistka w kuchni
Luty - kuchnia francuska 142

lodówce polecam mieć zawsze co najmniej jedną kostkę masła, kilka jajek, wino i ciasto francuskie. Gulasze zazwyczaj zawierają dodatki warzywne u nas bardzo powszechne, czyli marchewkę, ziemniaki, pietruszkę, cebulę, pieczarki. Ważne są zioła . W końcu zioła prowansalskie to ukłon w stronę Francuzów. Kupcie więc tymianek i natkę pietruszki, ziele angielskie, czosnek. Nie zapominajmy też, że musztarda, majonez i sos winegret

W kuchni wieczorem
Rok bloga - popularne dania obiadowe 160

post  z cyklu "Rok bloga". Dziękuję wszystkim,którzy odwiedzają  mojego bloga. Dzisiaj zamieszczam popularne przepisy na dnia obiadowe. Może  zajrzycie. FASZEROWANY FILET Z INDYKA MIELONE Z PIECZARKAMI PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM SPAGHETTI BOLOGNESE KACZKA ZAPIEKANA Z MORELĄ MAKARON ZE SZPINAKIEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy