z pieczarkami - 10538 przepisów (strona:495/703)

Makaron z ziołowo - śmietanowym sosem 107

pokrojoną zieleninę i podgrzałam całość. Tym sposobem obiad powstał w 10 minut. Tak jakoś z wiosną mi się skojarzył... :) Makaron z ziołowo - śmietanowym sosem 3 porcje reszta sosu z pieczarkami i porem (czyli pół porcji z TEGO przepisu) 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 duża garść posiekanej roszponki 1 garść porwanej cykorii

Posadzone i zjedzone
Weekend kulinarny w Gdyni - bitwa smaków 2016 i 2015 198

okien, zimne piwko - czegóż chcieć więcej? :)   2016: Ogromny placek ziemniaczany po cygańsku w cenie 5 PLN , rozłożył mnie na łopatki :) Solidna porcja ziemniaczanego szczęścia, okraszona mięsnym sosem z pieczarkami i kapką kwaśnej śmietany . Może i nie jest to wybitne i ekstrawaganckie dzieło sztuki kulinarnej, ale na pewno zacna dawka swojskiej, domowej kuchni. Bo do Tawerny nie przychodzi się

Grunt to przepis!
Grzybowa zupa z pulpecikami 85

jesień. Nie dość że świetnie rozgrzewa to jeszcze jest z grzybami i pysznymi mięsnymi kuleczkami. Polecam! Składniki : * włoszczyzna * 300g mielonej wołowiny * sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie * 200g pieczarek * 200g podgrzybków * łyżka masła * 3-4 ziemniaki  * łyżka gęstej śmietany * koperek * oregano Przygotowanie : Włoszczyznę obrać, dolać wodę i zagotować z przyprawami.  Z mięsa uformować kulki i wrzucić do wywaru

Magiczne Życie Marty
Gulasz grzybowy z żołądków drobiowych 149

zawsze możecie użyć innego mięsa, choćby wieprzowiny. Składniki: ok. 1 kg żołądków z indyka (można zamienić na kurze albo na wieprzowinę gulaszową) ok. 0,5 kg grzybów leśnych (nie pieczarek) – świeżych lub mrożonych (nie rozmrażać) 3 marchewki 1 duża cebula 200-250ml bulionu warzywnego lub grzybowego 1 łyżka oleju lub oliwy 1 łyżka masła kilka liści laurowych kilka

Pociąg Do Kuchni
KASZA JĘCZMIENNA Z INDYKIEM I KURKAMI 195

jęczmienną, aromatycznym indykiem w przyprawach i kurkami. Lekko pikantne i z nutką słodyczy, dzięki dodatkowi marchewki.  Poza sezonem możecie oczywiście użyć mrożonych kurek albo zastąpić je po prostu pieczarkami, danie będzie równie smaczne :) Również w przypadku braku kaszy jęczmiennej śmiało sięgnijcie po np. gryczaną- idealnie komponuje się ona z tym daniem. Ja dziś proponuję drobną kaszę jęczmienną wiejską, delikatną

Słodko-Słony Świat Ilony
Zupa gulaszowa na bogato z przyprawami Plenus. 121

użyłam wyśmienitych przypraw firmy PLENUS.Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę internetową https://www.galeriaherbat.pl/przyprawa-wegierska.html . Składniki: 1 kg szynki 5 dużych  ziemniaków 1 duża czerwona papryka 3 małe marchewki 7 pieczarek 1/2 papryczki chili około 2 do  2 i 1/2  l wody 1 łyżka  przyprawy węgierskiej Plenus   1 łyżka  przyprawy tureckiej Plenus   2 łyżki domowej

Sama słodycz i szczypta chili
Cukinia faszerowana mięsem, kaszą bulgur i kurkami 164

Cukinia faszerowana to bardzo smaczny i pożywny posiłek. Cukinię można nadziać różnymi składnikami. Ja nadziewałam ją już mięsem i pieczarkami , mięsem i ryżem a teraz wersja z mięsem, kurakami i kaszą. składniki: 2 średnie cukinie po ok 900 g 400 g mięsa mielonego z indyka 1 woreczek kaszy bulgur 200 g kurek 1 cebula sól,pieprz olej do smażenia masło

Monia miesza i gotuje
Mufinki nie na słodko 117

pomysł na kolację czy fantastyczną przystawkę. Składniki: 1 Ciasto francuskie 1 papryka czerwona pokrojona drobno w kostkę 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę 1/2 szczypiorku pokrojony drobno 4-5 pieczarek umytych starkowanych na dużych oczkach na tarce 20 dag starkowanego żółtego sera 1/2 mozzarelli pokrojonej w kostkę Sposób: Warzywa wszystkie mieszamy . Dużym kubkiem odciskujemy koła . I układamy ciasto francuskie

Viola cooks with passion
Pizza z grzybami i dodatkami oraz "Rosół z kury domowej" 170

pół godziny w temp. 200 stopni C. Na ostatnie 5 minut zmienić program piekarnika na grillowanie z cyrkulacją powietrza.  ----- Podobne: Simit - bajgle tureckie Podwójna zakręcona margherita Pizza z pieczarkami "Rosół z kury domowej" Nataszy Sochy to książka, która mnie zaintrygowała i tytułem, i okładką. Byłam bardzo ciekawa, w jakim celu Autorka ubrała się jedynie w maskę i kurę :) Moja

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekane ziemniaki z farszem wołowym zawinięte w Proscuitto 152

ViolaPassion Pomysł na danie z ziemniaków. Nie tylko papryka ,cukinia czy pieczarka nadaje się do faszerowania  i jest ciekawa Nasze ziemniaki również możemy ożywić Składniki: 8 dużych ziemniaków 0.5 kg wołowiny 1/2 natki pietruszki posiekanej drobno 1/2 koperku posiekanego drobno 1/2 startej cebuli 4 ząbki czosnku kilka plastrów Proscuitto kilka garstek żółtego sera zioła suche: bazylia ,tymianek cząber, rozmaryn

Viola cooks with passion
PIZZA Z OLIWKAMI 154

placek i układamy na dużą ,płaską blachę,smarujemy sosem lub keczupem i posypujemy czosnkiem i oregano.Następnie układamy szynkę  pociętą w paseczki,plasterki pomidora,oliwek i pieczarek,paski papryki oraz starte sery.Pieczemy w 180 st.ok.20-30 min.Smacznego. Komentarze: Musiała być pyszna skoro tak szybko znikała. :) napisał: optimdent 2013/12/06 14:23:33 Pizza z oliwkami. Brzmi całkiem nieźle

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Rigati z Pancettą i sosem Carbonara 111

piersi z kurczaka ,osuszamy i kroimy na większe kawałki. Podsmażamy na oliwie ,i gdy lekko się zarumieni dodajemy pokrojony w kostkę włoski boczek. Prażymy ,dodajemy cebulę i szklimy. Następnie pieczarki -boczniaki Smażymy do czasu aż cebula zeszkli się na lekko złoty kolor. Dodajemy szczypiorek ,i zalewamy Carbonarą. Łączymy wszystko, dodajemy bezpośrednio na makaron posypując parmezanem. Smacznego

Viola cooks with passion
KOPYTKA W SOSIE PIECZARKOWYM SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA 116

racji :). Ok.0.5 kg.pieczarek 0.5 kubka śmietany 12% 1 cebula 1/2 szkl.bulionu z kury 1 serek topiony holenderski duży sól,pieprz,przyprawa uniwersalna jak potrzeba 0.5 łyżeczki gałki muszkatołowej ****************************************** Pieczarki umyć,obrać.Jak potrzeba pokroić na pół lub w plasterki.Podsmazyć na odrobinie masła z posiekaną drobmo cebulką.Zalać bulionem,posolic,popieprzyć,wrzucic serek topiony, wymieszać.Gotowac , az się rozpuści.Zalać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki