Szybki, warzywny obiad :) Składniki mleko 1 szklanka mąka graham Młynomag10 łyżek marchewka 1 szt cukinia 1/2 szt pieczarki 20 dkg jajko 1 szt sól i pieprz zioła prowansalskie papryka … Czytaj dalej Placuszki warzywne
czarrna od kuchniDoprawić solą pieprzem, papryką słodką i suszonym oregano. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki mięsa z dwóch stron na złoty kolor. Zdjąć mięso z patelni, odłożyć na bok. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i obsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Jak już woda z grzybów wyparuje to oznacza, że są już gotowe. Wlać śmietanę na patelnię i lekko podgrzać
Kuchnia PokoleńInna wersja popularnych placków ziemniaczanych Składniki 1,5 kg ziemniaków 0,5 kg pieczarek 1 duża cebula i 1 mała 0,25 kg boczku lub wędliny 2 jajka 3 łyżki mąki sól, pieprz … Czytaj dalej Placki po zbójnicku
czarrna od kuchnibułce i smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu obracając z każdej strony.Usmażone kotleciki wkładamy do rondla podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 5 minut. Można dodać kilka pieczarek. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego
kgwjanczewoSkładniki 0,5 kg mięsa mielonego ok. 1 kg ziemniaków 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka pasty z suszonych pomidorów 20 dkg pieczarek 3 cebule 5 jajek 20 dkg sera żółtego … Czytaj dalej Zapiekanka a’la tortilla hiszpańska
czarrna od kuchniśniadanie :) Składniki 3/4 szklanki mleka 1 jajko 4 łyżki mąki 2 parówki 10 dkg pieczarek 2 papryczki pepperoni 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu winnego sól, … Czytaj dalej Placuszki z parówką
czarrna od kuchniTani i wydajny obiad Składniki ok. 1 kg ziemniaków 2 laski kiełbasy 30 dkg pieczarek 2 cebule 20 dkg sera żółtego 3 pomidory sól, pieprz słodka papryka Sposób przygotowania … Czytaj dalej Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
czarrna od kuchniKlasyka kuchni francuskiej - pyszna, aromatyczna wołowina po burgundzku. Dopełnieniem smaku tego delikatnego mięsa są tu marchewki, pieczarki i suszone śliwki a lekko przydymiony aromat zyskamy doprawiając danie sproszkowaną, wędzoną papryką. Wołowinę po burgundzku możecie dusić w normalnym garnku ale jeżeli chcecie zyskać na czasie wykorzystajcie szybkowar, co szczerze polecam
Milion SmakówSkładniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki 25 g drożdży 1 szklanka ciepłej wody łyżka oliwy szczypta cukru szczypta soli można także dodać łyżeczkę ulubionych ziół (bazylia, oregano) Dodatki: pieczarki ser żółty szynka cebula (podsmażyć na oleju) sos (koncentrat pomidorowy+zioła prowansalskie+czosnek granulowany) Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie z 1 łyżką mąki i szczyptą soli i cukru - odstawić, żeby
Malinowo w kuchnipodczas wyrabiania ( ok. 40 dkg) Sos pomidorowy: - pomidory w puszce - koncentrat pomidorowy - 4 ząbki czosnku - bazylia, oregano, majeranek - troszkę ketchupu - sól, cukier i pieprz do smaku Dodatki: ( Ja dałam) - pieczarki - wędlinę - tuńczyk - kukurydza - ser żółty Przygotowanie: Najpierw ciasto drożdżowe. Z łyżki mąki, cukru, połowy mleka i drożdży robię rozczyn i zostawiam do wyrośnięcia na ok. 20 minut w ciepłym miejscu
Tanio smacznie i prostoPieczarki? Ciastka? Kiedy je po raz pierwszy zobaczyłam bardzo mnie zaintrygowały. Tureckie tradycyjne ciasteczka do złudzenia przypominają grzyby. Przygotowanie ich jest banalnie proste, a smakiem przypominają miękkie biszkopty. Ponieważ są dość duże, przygotowałam również wersję z czekoladą, dzięki której ciastka chrupie się jeszcze przyjemniej :) Składniki na około 24 sztuki: 150 g miękkiego masła ½ szklanki cukru 2 jajka (w temperaturze pokojowej
Trzeci talerzSmaczny, bezmięsny obiad Składniki 5 jajek ugotowanych na twardo i 1 surowe 100 g pieczarek 1 cebulka 1 kromka czerstwego chleba 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz bułka tarta … Czytaj dalej Kotleciki jajeczne
czarrna od kuchniSkładniki ciasto: 25 dkg mąki 12 dkg margaryny 3 łyżki śmietany 12% 1 łyżeczka soli farsz: 2 filety z udka kurczaka 20 dkg pieczarek 1/2 puszki groszku 10-15 dkg sera … Czytaj dalej Tarta z kurczakiem
czarrna od kuchniMięso w pikantnym, kremowym sosie Składniki 2 plastry schabu 1 cebula 20 dkg pieczarek 1/2 szklanki gorącego bulionu 1/2 szklanki śmietany 30% sól, pieprz ostra mieszanka przypraw (młynek) 2 łyżki … Czytaj dalej Schab w sosie
czarrna od kuchniminut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę i pozwolić by mięso się zarumieniło. Po upieczeniu przykryć i odczekać z 5 minut, aby mięso odpoczęło (doszło). Zobacz również: Karkówka z pieczarkami i cebulką Karkówka w sosie słodko-kwaśnym Karkówka w ketchupie
Kuchcik gotuje