którym poprawia krążenie krwi - utrzymuje na stałym poziomie zawartość cukru we krwi - ułatwia trawienie Składniki na tymiankowe placki cukiniowe: - 1 średnia cukinia - 4 kopiaste łyżki mąki owsianej - 2 łyżki mascarpone - 1 łyżka sezamu - jajko - 2 ząbki czosnku - 6 gałązek tymianku Cukinię obieramy (lub nie, jeśli mamy ją z zaufanego żródła), ścieramy na tarce o dużych oczkach i odsączamy z nadmiaru
Be Fit Be Strongmasłem. Powstałą masą wykładamy formę do tarty i wkładamy do lodówki. W tym czasie zabieramy się za krem. Składniki na krem: - 200ml śmietanki 30% lub 36% - 125g serka mascarpone - 2-3 łyżki kajmaku/dulce de leche (lub więcej, jeśli wolicie bardzo słodkie) Wszystkie składniki ubijamy na sztywny krem i wylewamy na schłodzony spód. Dekorujemy świeżymi owocami, płatkami migdałów lub kruszoną czekoladą
Be Fit Be StrongWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Lekki, puszysty biszkopt z masą z jogurtu greckiego i mascarpone posypany owocami – to pyszna rozkosz dla podniebienia Takie biszkoptowe omlety to idealny pomysł na podwieczorek, szczególnie dla małych łasuchów Post Omlet biszkoptowy z owocami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeśrednicy 24 cm smarujemy masłem. Przekładamy równomiernie herbatniki, dociskamy spód i boki. Podpiekamy przez ok 25 min. a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 500 g serka mascarpone ok. 180 – 200 g białej czekolady dodatkowo: ok. 300 – 400 g owoców: borówki, maliny, jerzyny wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (czekoladę białą rozpuszczamy w małej temperaturze
Domowy Smak Jedzeniaśrednicy 20 cm) biszkopt: 2 jajka 75 g cukru 45 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej masa serowa: 400 g serka kremowego 400 g serka skyr 150 g mascarpone 200 ml syropu z kwiatów czarnego bzu 6 listków żelatyny masa truskawkowa: 450 g truskawek 2 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu 2 łyżki żelatyny 2 łyżki zimnej wody błyszcząca
Pożeraczka, czyli raz adobrzeporcja ok 500 ml. Składniki ok 20 g listków bazylii - duża doniczka bazylii 4 łyżki ksylitolu 370 g jogurtu naturalnego 0% 140 g serka mascarpone sok z 1/2 limonki skórka otarta z limonki do podania brzoskwinia - po 1/2 na porcję Przygotowanie 24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika
Stare Garyurodzinki córeczki za nami:) Tort był brzoskwiniowy a przepis wzięłam z Kwestii Smaku. Brzoskwinie w połączeniu z kremem mascarpone i kremówką dały przepyszny smak. Jednak największą radość mojej córeczce sprawiła dekoracja z lukru plastycznego w postaci Świnki Peppy. Tort przed położeniem lukru zabezpieczyłam kremem maślanym. Przepis na lukier i masę maślaną znalazłam na blogu mojej koleżanki Asi Muffinkowe Niebo
Moja Galeria Smakuposiekać wszystko nożem. Dodać jajko, zagnieść ciasto. Owinąć folią aluminiową i odłożyć do lodówki na czas przygotowywania masy. Masa serowa: 500 g sera twarogowego na sernik 250 g mascarpone 1 budyń śmietankowy 1 jajko 2/3 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy Wszystkie składniki (oprócz jajka) krótko zmiksować, do połączenia masy. Dodać jajko, ponownie zmiksować. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia
Moja Galeria SmakuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne, orzeźwiające ciasto na biszkopcie z czerwoną porzeczką, masą z bitej śmietany i mascarpone. To jest mój autorski przepis na ciasto, mam nadzieję że wam posmakuje Post Ciasto na biszkopcie z czerwoną porzeczką pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujemasła 1/3 szklanki cukru 200 g mąki pszennej 1 żółtko Składniki na masę serową: 250 g malin 750 g twarogu z wiaderka dobrej jakości, np. Piątnicy 100 g serka mascarpone 3 łyżki śmietanki 30% sok z 1/2 cytryny nasionka z 1/2 laski wanilii 4 duże jajka 1 pełna szklanka drobnego cukru do wypieków 3 łyżki mąki pszennej Składniki na polewę
My Culinary Artwierzch, aczkolwiek i bez niego ciasto będzie pyszne. Składniki na krem: - 3 łyżki kremu kokosowego (stała część mleczka kokosowego - najlepiej dzień wcześniej wstawić je do lodówki) - 1 łyżka mascarpone - 3 łyżki soku z cytryny - 10 listków mięty - 2 łyżeczki ksylitolu Liście mięty włożyć między dłonie i klasnąć (to pozwala na uwolnienie z nich aromatu). Miętę wraz z resztą składników wrzucamy
Be Fit Be Stronggładką masę. Dodać roztopioną i wystudzoną czekoladę, ponownie zmiksować. Wmieszać delikatnie jagody. Przelać na spód i wyrównać. Wstawić do lodówki na całą noc. Wierzch : 250 g mascarpone 2 łyżki jagód Serek zmiksować z jagodami. Wyłożyć na wierzch sernika. Schłodzić. Ciasto przechowywać w lodówce. Udekorować jagodami. Smacznego
Chocolate Muffin Blogmiksujemy. Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Wysypujemy masę ciasteczkową i równomiernie rozkładamy. Dociskamy dnem szklanki. Wstawiamy do lodówki do stwardnienia. Nadzienie: 250 g mascarpone 100 g białej czekolady Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Wymieszać z serkiem, gdy lekko przestygnie. Wyłożyć na twardy spód, dokładnie rozprowadzić do brzegów
Chocolate Muffin Blogzrobić na obiad z groszku cukrowego? Hmmm może Tagliatelle z łososiem, serkiem mascarpone i zielonym groszkiem cukrowym ? :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldczasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Nadzienie : 250 g serka mascarpone 100 ml advocatu 150 g białej czekolady, rozpuszczonej Składniki zmiksować na gładką masę bez grudek. Dodatkowo: 1/2 słoiczka konfitury z czarnej porzeczki Na wystudzony spód wyłożyć konfiturę z czarnej porzeczki
Chocolate Muffin Blog