z mascarpone - 5500 przepisów (strona:266/367)

A u mnie jeszcze rabarbar. I tarta 181

U wielu z Was rabarbar został już zastąpiony truskawkami, albo może nawet czereśniami, malinami czy jagodami. Sezon na poszczególne owoce (i warzywa), te typowo letnie i

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kremowy makaron. Makaron w kremowym sosie. 245

Makaron w kremowym sosie – szybki i prosty, idealnie nadający się jako baza do dań lub jako dodatek do mięs. Składniki Makaron użyłam makaronu penne, ok 250-300g Mascarpone 250g Bulion mięsny przecedzony, ok. 300-400ml Sól do smaku Pieprz do smaku Serki topione 2 sztuki (opcjonalnie) Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Bulion

Kulinarne Przeboje
Rolada żyrafa 23006

dołu z ręczniczkiem zwinąć, wzdłuż dłuższego boku. Pozostawić w takiej formie do ostudzenia.Uwaga: nie czekamy, aż rolada wystygnie, robimy wszystko na gorąco.A masa dowolna. U mnie serek mascarpone z nutellą do smaku plus banan w środku

Malinowe Pocałunki
Tiramisu made by MP. 304

trudne do wykonania, a efekt naprawdę jest spektakularny.  Składniki: opakowanie podłużnych biszkoptów 4 żółtka 200 ml kawy espresso (lub mocnej rozpuszczalnej) 300 ml śmietany 30 % 250 g mascarpone 6 łyżek cukru likier amaretto (bądź inny wyraźny w smaku alkohol) ciemne kakao Wykonanie:Przykrywamy dno tortownicy 18-20 cm  papierem do pieczenia. Biszkopty dzielimy na pół i układamy pionowo

Malinowe Pocałunki
Lizaki na halloween 253

dzieci to nie jest przepis dla Was, bo usmarowana, szczęśliwa czekoladowa buzia gwarantowana. Ilość sztuk: 10 lizaków Składniki: Lizaki: 150g biszkoptów (mogą być wyschnięte) 70g kremu czekoladowo-orzechowego 50g mascarpone 10 patyczków od lodów* Polewa: 150g gorzkiej czekolady Łyżeczka masła Kolorowa posypka *Patyczki otrzymałyśmy od zaprzyjaźnionego sklepu spożywczego. Jeśli ktoś nie ma możliwości zdobycia ich w ten sposób to może

Kolizje Smaków
Tęczowy tort (rainbow cake) 183

mąki pszennej 120 g mąki ziemniaczanej 6 łyżeczek proszku do pieczenia 6 łyżeczek mleka 6 barwników spożywczych w żelu, u mnie Wilton Na krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30-36% 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 szklanka mocnej herbaty kolorowa posypka do dekoracji Wykonanie: Przygotowujemy ciasto: wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową

Kulinarne przygody Gatity
Podwójnie truskawkowe ciasto na zimno 247

sztuk) 450g truskawek mrożonych (oczywiście latem można użyć świeżych : )) Połowa cytryny ½ szklanki brązowego cukru 3 łyżki cukru pudru 330ml śmietanki kremówki 36% (jest to zazwyczaj jedno opakowanie) 250g serka mascarpone (jest to zazwyczaj jedno opakowanie) 5 łyżeczek żelatyny w proszku ¼ szklanki mleka Kilka kostek gorzkiej czekolady do ozdoby W garnuszku umieszczamy około 300 g truskawek, sok z połowy cytryny (uważamy

Kolizje Smaków
Bounty - sernik na zimno 2002

Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach zimnej wody. Czekamy chwile, aż się namoczy i podgrzewamy w mikrofali do całkowitego rozpuszczenia uważając by się nie zagotowała. Do masy kokosowej dodajemy ser mascarpone oraz przemielony twaróg. Jeśli nie mamy czym go zmielić można rozdrobnić mikserem. Całość mieszamy. Do podgrzanej żelatyny dodajemy po łyżce masy kokosowej, ciągle mieszając. Po 3,4 łyżkach wlewamy żelatynę

Kolizje Smaków
Tartaletki z truskawkami 141

pochodzi z www.mgotuje.pl Tartaletki z najlepszym kruchym ciastem. Na pewno będę do niego wracać. Ciasto wychodzi kruche, delikatne i chrupiące. Krem wykonany z serka mascarpone, śmietany kremówki i białej czekolady. Zrobione z sezonowych truskawek ale równie dobrze można zrobić z innymi owocami np: malinami lub jagodami. Z przepisu wychodzi 20 dużych

Marta Gotuje
Cytrynowe babeczki z makiem i kremem porzeczkowym 163

pochodzi z www.mgotuje.pl Rewelacyjne babeczki: miękkie i wilgotne z nutką cytrynową i dodatkiem maku. Na wierzchu udekorowane przepysznym kremem na bazie frużeliny porzeczkowej i mascarpone. Polecam bardzo Post Cytrynowe babeczki z makiem i kremem porzeczkowym pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Sernik kokosowy z polewą krówkową 173

bardzo prosty w przygotowaniu. Lekko kokosowy z owsiano-kakaowym spodem i krówkową polewą będzie idealnym deserem do popołudniowej kawki :) Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: 0,5 kg mascarpone 0,5 kg gładkiego sera twarogowego 400 ml mleczka kokosowego 100 g kokosu 3/4 szklanki cukru lub ksylitolu 4 jajka (osobno białka i żółtka) 3 łyżki budyniu śmietankowego w proszku

Ze smakiem i z pasją
Roladki czyli łosoś na śniadanie! 238

Roladki z łososia wędzonego :) Składniki na dwie porcje:  100 g łososia wędzonego;2 jajka;łyżka musztardy francuskiej;serek mascarpone około 50g;świeży koperek;sól, pieprz;sok z cytryny. Jaja roztrzepujemy, dodajemy połowę drobno posiekanego koperku; przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy dwa cienkie omlety.Serek mieszamy z musztardą i pozostałym koperkiem. Doprawiamy do smaku. Łososia skrapiamy sokiem z cytryny.Na omlecie układamy

Miksturownik
Dokladke poprosze ;) 281

piekarniku nagrzanym do 180°C.Upieczone koszyczki studziny i juz zimne napelniamy kremem i owocami.Biala czekolade polamana na kawakli rozpuszczamy w kapieli wodnej, a nastepnie dodajemy ja do serka mascarpone. Dokladnie mieszamy. Dodajemy sok z 1 limonki i kilka malin.Dla mnie taka masa byla odpowiednia, ale jesli ktos woli slodsza to nalezy dosypac cukru pudru i dokladnie wymieszac.Gotowym kremem napelniamy koszyczki.Dekorujemy

Przysmaki Karolki
Czekoladowy tort z malinami 168

mieszkaniu. Zaraz potem dolaczyl do niego zapach podgrzanej konfitury malinowo-jezynowej. W tym momencie juz wiedzialam, ze bedzie to przepyszny tort. Tort czekoladowy z malinamiprzepis na biszkoptskladniki: 500g serka mascarpone 3 jogurty naturalne 200g czekolady gorzkiej (70% kakao) 1 lyzka cukru pudru 50g malin mrozonych lub swiezych 4 lyzki konfitury malinowo-jezynowej wykonanie:Czekolade topimy w kapieli wodnej i zostawiamy

Przysmaki Karolki
Marchewkowe cupcakes z kremem ananasowym i kwiatami z ananasa 170

choinki z likierem jajecznym pączki  z konfiturą marchewkowo-pomarańczową Tym razem również postawiłam na marchewkę i przygotowałam babeczki z marchewką i orzechami włoskimi oraz krem na bazie śmietany i mascarpone z ananasem, a całość udekorowałam kwiatami zrobionymi również z ananasa. Musiało być pysznie prawda? I tak właśnie było! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść

Proponowane wyszukiwania