z łososiem - 2967 przepisów (strona:162/198)

Tapas I - przekąski I 335

Składniki:szynkikiełbasa chorizopomidory koktailowesery( brie, camembert, st paulin)mozzarellapiklełosoś z serkiem philadelfia Sos:czosnkowypomidorowy  Wykonanie:Pokroić na talerz :)Sosy robimy z jogurtu greckiego 2-3

Smaki Edyty
Tapas II - Przekąski II 264

 Dalsza część imprezowych przekąsek. :) Serdecznie zapraszam    Składniki:szynki serypomidory koktailowepapryka grilowanaoliwki nadziewanepaluchyphiladelphiałosośroketdip czosnkowy Wykonanie paluchów:)Na wędzoną szynkę (np prosciutto) nakładamy serek Philadelphia, zaczynamy zwijac

Smaki Edyty
Tapas III- Przekąski III 301

Dalsza część przekąsek - na imprezę I nie tylko :) Zapraszam Składniki:łosoś z koperkiem pomidory koktailowekiełbasa suszona- lub podsuszanaogórkijajka na twardooliwki nadziewanekrakersydip

Smaki Edyty
Norwegia 147

Oslo. Smialiśmy się że pogoda taka - to podobna jest do naszej irlandzkiej. Ale jak wypoczynek - to wypoczynek. Przenocowaliśmy u naszej rodziny pod Oslo, gdzie mogliśmy zjeść przepysznego łososia- na samo wspomnienie , aż odezwały się moje kubki smakowe. Ania- to było mistrzostwo świata. Dziękujemy. :) Kolacja była, jak w wykwintnej restauracji. I tu muszę powiedzieć, że Norwegowie mają chyba najlepszy chleb

Smaki Edyty
Kotleciki chrzanowe z gotowanego kurczaka 391

znajomym ( w tym i wirtualnym ) możliwości przygotowywania smacznych posiłków przy ograniczonych środkach finansowych. Często w rozmowach wypływał problem ,że proponuję ciekawe dania ale nie wszystkich stać na kupowanie łososia, polędwicy czy orientalnych przypraw .Pokazywałam już przy wielu przepisach, że jeśli dobrze zorganizujemy sobie pracę to czasem mamy prawie darmowe posiłki ,które smakiem niczym nie ustępują tym wyszukanym. Dziś dalszy ciąg

Buniabaje w kuchni
Pstrąg z pieprzem i rozmarynem 185

Robiłam już   w ten sposób łososia i bardzo mi posmakował. Tym razem troszkę przepis zmodyfikowałam by sprawdzić wszystkie warianty . Pewnie będę jeszcze nie raz przy nim eksperymentować . Zapewniam że warto. Czas: 30 minut + marynowanie Składniki: filet z pstrąga ( na 2 porcje)- ja miałam filetów ze skórą 3 świeże   gałązki rozmarynu 1/2 cytryny szczypta soli szczypta mielonego pieprzu

Buniabaje w kuchni
Pasta ze smażonej miruny 231

obiadu. Chodzi o to by nie wyrzucać lub nie wciskać domownikom nadmiaru ryby na siłę tylko zrobić coś nowego co urozmaici jadłospis. Taką samą pastę można zrobić z łososia, dorsza, pangi itp. - byle nie było skóry i ości. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
6 SANTE znaczy zdrowie - Recenzja Macy Pszennej Tradycyjnej 91

wiele lepiej. Można robić z jej użyciem pyszne kanapki. Zdrowszy, a właściwie mniej kaloryczny pomysł na zastąpienie chleba w naszej diecie.  maca tradycyjna Polecam szczególnie z awokado oraz łososiem. Idealnie sprawdzi się jako zamiennik krakersów na różne imprezy.   Skład macy tradycyjnej to : mąka pszenna typ 550 , woda oraz sól morska  Jestem bardzo ciekawa drugiej, razowej macy

Magiczne Życie Marty
Piknik wielkopolskich blogerów - 1.09.2012 158

pysznego - stworzyliśmy piknik z prawdziwego zdarzenia! Marysia ( GRUSZKA Z FARTUSZKA ) uraczyła nas swoją domową chałwą z sezamem oraz pysznymi precelkami. Od Piotra ( SAN JACINTO ) mieliśmy m.in. pyszny tort kanapkowy, łososia, domową kiełbaskę, bagietki, ogóreczki w curry i sałatkę z tuńczykiem wraz z dresingiem. Kasia ( W KRAINIE SMAKU ) pochwaliła się pysznym ciastem Persian Love Cake, chlebem graham z pestkami dynia oraz

W kuchni Karmel-itki
Karnawałowe przekąski. KANAPECZKI "NA RAZ". 373

KANAPECZKI "NA RAZ". /autorski;/ ciemne pieczywo (u mnie żytni chleb) ser rokpol suszone śliwki naturalny serek kremowy kawałki kabanosa oliwki cebulka srebrna (np. Ole!) ogórek zielony serek ogórek zielony łosoś Miłej zabawy! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
VII OGÓLNOPOLSKI FESTIWAL SMAKU - wspomnienia. 186

scenie głównej, trójka naszych wielkopolskich blogerów : Marysia, Dorota oraz Paweł, pokazywali swoje propozycjena szybkie, smaczne i zdrowe dania. Przy pomocy produktów Jana Niezbędnego, pokazali jak przyrządzić domowe tortille, łososia z pęczakottoczy też pyszne naleśniki pełnoziarniste z owocami. Same pyszności!Podczas ich pokazu, krążyłam w fartuszki Jana Niezbędnego, rozdając zainteresowanym ulotki z przepisami dań, którepowstawały na scenie oraz wręczałam małe upominki

W kuchni Karmel-itki
RESTAURACJA "ZIELONE SŁONIE - FUZJA SMAKÓW", POZNAŃ. 157

wersję wegetariańską - dokładnie pescowegetarianizm - z możliwością jedzenia ryb i owoców morza (nie dociekajcie, dlaczego). Jako preludium podano amouse bouche, czyli mus z gęsi, natomiast mnie uraczono tatarem z łososia. Był odpowiednio zharmonizowany, przypadł mi do gustu, choć w rzeczywistości za tatarami nie przepadam. Drugą propozycją okazał się rillette panierowany w panko z pieczonym jabłkiem i posypką z migdałów. Wyglądał naprawdę

W kuchni Karmel-itki
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 158

konkursu zasiadał również w jury, uraczył nas wspaniałymi daniami, połączonych z podkarpackim winem. Menu było zachwycające, a deser powalił mnie na kolana, zupełnie jak i barwena. fot.: Karmel-itka / łosoś zamiast polędwiczki wieprzowej (nie spożywam mięsa od jakiegoś czasu), pozycja 1. z menu. fot.: Karmel-itka. / krem buraczany fot.: Karmel-itka. / barwena fot.: Karmel-itka . / amouse bouche fot.: Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
SUSHI WEGETARIAŃSKIE. 167

nigdzie nie mogłam dostać wersji wegetariańskiej. Wróć! Nie musiałam rezygnować. Trzeba było się w końcu nauczyć je robić samemu.Oczywiście, w wersji niewegetariańskiej można zdziałać więcej, np. dodając łososia, kraby, krabowe paluszki czy krewetki, tuńczyka, dorsza, itd. Pytanie moich znajomych o nori mnie powaliło na łopatki, a dosłowniej ich mina, kiedy uprzytomnili sobie, że to glony, sprasowane algo morskie

W kuchni Karmel-itki