z kurczaka - 7000 przepisów (strona:49/467)

Sałatka ryżowa z kurczakiem 1034

ryżu1 podwójna pierś z kurczakakilka ogórków korniszonych1 czerwona papryka1 por1 puszka kukurydzy4-5 jajekmajonezmusztardasól, pieprzprzyprawa do drobiu / gyrosolejSposób przyrządzenia:1. Ryż ugotować w osolonym wrzątku.2. Umytą pierś z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawą do drobiu lub gyrosem. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, usmażyć mięso, a potem odsączyć z nadmiaru tłuszczu.3. Paprykę, ogórki korniszone drobno posiekać.4. Ugotowane

Kuchnia domowa Ani
Kotlety z kurczaka z rodzynkami, jabłkami i migdałami 163

kurczaka2 nieduże jabłka2 łyżki płatków migdałowych2 łyżki rodzynekmajeranek2 jajkabułka tartamąkaolej do smażeniasól, pieprzSposób wykonania:1. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, dodać rodzynki, płatki migdałowe, majeranek, wymieszać.2. Piersi z kurczaka poporcjować, rozbić na kotlety, posypać solą i pieprzem. Na każdego kotleta nałożyć farsz, zwinąć, opanierować w mące, jajku a potem bułce tartej i smażyć na rumiano ze wszystkich stron.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Piersi z kurczaka pieczone z warzywami 343

świeży rozmarynSposób przygotowania:1. Ziemniaki obrać i pokroić w mniejsze kawałki.2. Marchewki obrać, pokroić w plastry.3. Paprykę pokroić w paski.4. Cebulę pokroić w grubsze półtalarki.5. Piersi z kurczaka pokroić w grubą kostkę, posypać słodką papryką, solą i pieprzem.6. Bulion wymieszać ze zmiażdżonymi ząbkami czosnku i olejem.7. Warzywa i mięso wymieszać ze sobą, dodać bulion, tymianek i świeży rozmaryn

Kuchnia domowa Ani
Pierś z kurczaka zapiekana z brokułem 353

Składniki:2 piersi z kurczakapołowa niedużego brokuła4 plastry sera żółtegoprzyprawa do drobiuolejSposób przygotowania:1. Piersi z kurczaka oczyszczamy, dzielimy na 4 kotlety. Każdy lekko rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do drobiu. Smażymy na oleju z obu stron na rumiano.2. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy na półmiękko w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru.3. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kotlety, na nie wykładamy brokuły

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanka ryżowa z brokułem i kurczakiem 337

szklanka ryżu2-3 łyżki oleju300 ml wody 1 pierś z kurczaka1 nieduży brokułprzyprawa do gyrosa100 g śmietany3 jajka50 g tartego żółtego serasól, pieprzgałka muszkatołowaSposób wykonania:1. Pierś z kurczaka gotujemy w przyprawie gyros. Następnie kroimy w kosteczkę.2. Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku z odrobiną cukru na półtwardo.3. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy przepłukany zimną wodą

Kuchnia domowa Ani
Pierś z kurczaka pieczona w mleku 316

Zachęcam Was do przygotowania bardzo soczystej piersi z kurczaka, którą pieczemy w mleku. Robię ją teraz dość często do obiadu. Polecam serdecznie!Składniki:2 piersi z kurczakasólsłodka mielona paprykazioła prowansalskiepieprz2-3 ząbki czosnku (pominęłam)mlekoSposób wykonania:1. Piersi myjemy, osuszamy, posypujemy solą, pieprzem, papryką i ziołami.2. Przekładamy mięso do miski i zalewamy mlekiem w takiej ilości, aby zakryło mięso

Kuchnia domowa Ani
Filety z kurczaka w jogurtowej marynacie 501

Chicken fillets marinated in yoghurtSkładniki.2 piersi z kurczaka dużeMarynata.15 dag jogurtu naturalnego1 łyżeczka mielonej kolendry1/2 łyżeczki curry1/2 łyżeczki kminku rzymskiego1 liść limetypieprzsól1 łyżka wina białego1 ząbek czosnku1 cm strączka chilliSalsa owocowa.1 jabłko1 gruszka1/2 cebuli1 łyżka soku z cytryny1 łyżeczka miodu wieloowocowego1 łyżka winalistki melisyWykonanie.Przygotować marynatę. Czosnek przecisnąć przez praskę, chilli bez pestek pociąć drobno, pokruszyć liść limety

Kulinarny karnet Christophera
Gulasz z kurczaka z pieczarkami 244

wiem dlaczego, ale zawsze gulasz kojarzyłam tylko z mięsem wołowym lub wieprzowym. Aż do momentu kiedy natknęłam się na rewelacyjny i prosty w wykonaniu przepis na gulasz z kurczaka. Mięso w nim jest delikatne i soczyste. Doskonale smakuje z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.Mięso dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w średniej wielkości kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Jeżeli

Świat Domowej Kuchni
Gyros domowy z kurczaka 194

Pomysł na szybki, smaczny obiad.   Składniki:-podwójny filet z piersi kurczaka-sól-przyprawa barbecue-słodka papryka-sumak przyprawowy-olej   Fileta kroimy w paski.   Przyprawiamy solą, papryką, sumakiem, barbecue, układamy w naczyniu,skrapiamy olejem i odstawiamy na godzinę.   Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, kilka razy obracając.   Wystarczy dodać frytki, warzywa

Maminek kulinarny
Kurczak korma- chicken korma 378

przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy ok 5 min. Do miseczki wsypujemy przyprawy. Obieramy mięso , kroimy na mniejsze kawałki.Dodajemy do cebuli przyprawy- zostawiamy na ok 2 min. Dodajemy kurczaka I rosól. Miksujemy mleko z mąką. Wlewamy do garnka.Zmniejszamy gaz I dusimy ok 20-25 min. Na koniec dolewamy śmietanę. Zamykamy pokrywkę I dusimy jeszcze ok 15 min. I gotowe

Smaki Edyty
PAPRYKOWE PAŁKI KURCZAKA 115

W moim domu częściej na stole gości drób niż wieprzowina. Gotuje z myślą o dzieciach ich gustach, my dorośli się temu ,, podporządkowujemy "Dzieciaki bardzo chętnie sięgają

Z Majeczką w kuchni
MIODOWE PAŁKI KURCZAKA Z WARZYWAMI 196

mieszanek Iglotex. Z ich produk tami smacznie będzie napewnoSkładniki:70 dag pałek kurczakowych1 op. mieszanki mieksykańskiej Iglotex5 łyżek sosu sojowego2 łyżki miodu np lipowegosól,pieprzświeże gałązki rozmarynuWykonanie:Pałki kurczaka nacieramy solą i pieprzem. Sos sojowy mieszamy z miodem, zalewamy nim pałki. Odstawiamy do lodówki na min. 2 godziny.Co jakiś czas przwracamy, żeby całe przeszły sosem. Po tym czasie pałki układamy

Z Majeczką w kuchni
PAŁKI KURCZAKA W POWIDŁACH ŚLIWKOWYCH 151

Niby zwykłe udka, ale inaczej doprawione zawsze mogą smakować inaczej. Dzis zapraszam na nasz ulubiony drób w marynacie z powidałami śliwkowymiSkładniki:1 kg pałek z kurczakaszklanka

Z Majeczką w kuchni
Kurczak z ryżem curry 262

Muszę na wstępie zaznaczyć, że do zrobienia tego dania potrzebowałam pomocy. Jak wiemy gotowanie nawet najprostszych potraw z bliską osobą jest cudowne :) Dlatego dziękuję D :*Pomysł

Serce zamknięte w formie pyszności
galaretka z kurczaka z fasolką czerwoną... 167

Składniki: 1 podwójna pierś, 2 sztuki uda kurczaka, 1/2 pęczka włoszczyzna, 1,5 litra woda, 1 łyżeczka vegeta, - do smaku pieprz czarny mielony, 1 puszka fasolka czerwona, 2 łyżki natka pietruszki, - ile potrzeba cytryna, 1 opakowanie na litr żelatyna,- maggi do smaku pierś, uda zagotować i zebrać "szumy" gotować z włoszczyzną na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw - wywar

W Mojej Kuchni Lubię