Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez ok 25-40 minut. Ja je piekę do momentu,aż nabiorą rumianego koloru. Zamiast jabłek i bananów, można użyć brzoskwinie, borówki amerykańskie, truskawki. SMACZNEGO
Blondynka GotujePyszne "lekkie" ciasto biszkoptowe przełożone jedną warstwą kremu na bazie serka mascarpone. Do tego rodzaju ciasta pasuje wiele owoców (np. borówka amerykańska, jagody, jeżyny itp), w tym wypadku użyłam mrożonych truskawek. Całość smakowała pysznie i prezentowała się równie dobrze. Bardzo polecam. :) Ciasto biszkoptowe z truskawkami i galaretką PRZEPIS {forma: 20x35 cm}Temperatura pieczenia: 170oC | Czas pieczenia: 30 min. Ciasto
coolinarnastrefa.blogspot.comDodatkowo Masa budyniowa: gotowy budyń waniliowy/śmietankowy przyrządzony z 0,5 l mleka lub własny Owoce: 4-5 połówek brzoskwiń z puszki lub świeże (pasują też truskawki, maliny, gruszki, borówki) Glazura: 2 łyżki konfitury/dżemu brzoskwiniowego lub morelowego Przygotowanie Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Połówki brzoskwiń odsączyć i pokroić na mniejsze cząsteczki. Przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia
coolinarnastrefa.blogspot.comPodobna rzecz ma się z dodatkiem cukru (szczegóły w przepisie). Jeśli dodamy więcej owoców to wtedy nie musimy dodawać tak dużo cukru (mogą to być truskawki, ale również np. borówki amerykańskie czy maliny, które są naturalnie zazwyczaj słodsze; byle nie były to owoce z puszki - bo te są już w słodkiej, glukozowej zalewie). Zachęcam do wypróbowania i odchudzania ciast
coolinarnastrefa.blogspot.comszkl.) śmietanki kremówki 30% 50 g białej czekolady 50 g gorzkiej czekolady opcjonalnie łyżeczka rumu ciasteczka "Jeżyki", pokruszone owoce granatu do dekoracji w sezonie: maliny, borówka amerykańska Przygotowanie W kąpieli wodnej rozpuścic w oddzielnych naczyniach czekoladę białą i gorzką. Pozostawić do lekkiego ostudzenia. Kremówkę ubić, podzielić na dwie części. Do jedne porcji śmietany dodać białą rozpuszczoną czekoladą (opcjonalnie
coolinarnastrefa.blogspot.commasła 1 jajko + ( opcjonalnie 2 żółtka ) 300 ml mleka 100 g miałkiego cukru 1 op. budyniu waniliowego 30 g wiórków kokosowych 20 dag jagód ( mogą też byc maliny , borówki ) 1 op. galaretki jasnej np. brzoskwiniowej Sposób przygotowania: Mąkę z cukrem pudrem przesiac na stolnicę. Wbic 1 jajko i dodac 150 g pokrojonego na kawałki masła.Wyrobic gładkie ciasto
Słodkości i nie tylkoJeśli macie ochotę na coś szybkiego i pysznego to zróbcie te muffinki, naprawdę są dobre. Jeśli nie macie jagód to możecie użyc borówki albo aronię.Składniki na ok. 12 muffinek 30 dag jagód 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 10 dag masła 2/3 szkl. cukru 3/4 szkl. mleka 2 jajka 1 op. cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia serek
Słodkości i nie tylkoproszku budyniowego gotujemy gęsty budyń . Studzimy stale mieszając , aby nie dopuścić do powstania sztywnego kożucha. Ubijamy z miękkim masłem aż powstanie gładki krem. Dekorujemy świeżymi owocami np. truskawkami, borówkami, poziomkami, jagodami. Smacznego
Słodkości i nie tylkoróżnej postaci. Wczoraj jednak coś mnie naszło i szybko zakręciłam ciasto. To naprawdę tylko kilka chwil - wystarczy wymieszać składniki i można smażyć !A może skusisz się na Placuszki z borówkami albo Placki kefirowe ? Wszystkie robi się bardzo szybko ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaktóry zapewni nam zdrową dawkę pozytywnej energii:) Owoce otulone jogurtowym sosem z nutką miodu i limonki Składniki:owoce, np: 4 banany 4 nektarynki (lub brzoskwinie) 1 szklanka borówek amerykańskich wspaniale komponowałyby się tutaj jeszcze kiwi sos: duży jogurt naturalny 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki (jeśli robiliście miód z mleczu, można go tutaj wykorzystać:) Owoce umyć. Banany
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaładopiero po przegryzieniu uwalnia sok zawarty w owocach. To było naprawę dobre posunięcie, wiem już do czego wykorzystam mrożone zapasy aronii:)Oczywiście możecie użyć dowolnych, sezonowych owoców - jagód, amerykańskich borówek, malin czy truskawek. Składniki:identycznie jak w poprzednim wpisie - TORT BEZOWY Z BITĄ ŚMIETANĄ I MALINAMI Przygotowaną pianę delikatnie nakładać na blaszkę formując z niej niewielkie kółka. Jeżeli chcemy
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaskładniki:8 kulek winogrona 80 g arbuza bez skóry i pestek1 garść borówek1/2 serka camembertWinogrona przekroić na pół. Arbuza pokroić w dużą kostkę. Serek pokroić
Monia miesza i gotujedodac różne dodatki - rodzynki albo sezonowe owoce.składniki:4 szklanki mąki125 g margaryny1 szklanka cukru1 szklanka mleka50 g drożdży5 jajekaromat rumowy600 g owoce dowolnych owoców mogą być maliny, truskawki, borówki, jeżyny, śliwki, wiśnieSkładniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Drożdże rozkruszyć i zasypać cukrem odstawić. Margarynę rozpuścić w rondelku i wystudzić. Gdy drożdże się rozpuszczą dodać całe jajka
Monia miesza i gotujedelikatnie uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzenia bezy wyjmujemy ją na paterę do góry dnem i delikatnie odrywamy papier.Ubijamy kremówkę (bez cukru) i wykładamy ją na górę Pavlovej. Dekorujemy owocami ( borówki, maliny, truskawki,granat itd.)/na podstawie przepisu Pani Doroty "moje wypieki"/Bon Appetit
Pudełko rozmaitościwielka przyjemność, a wspólna dekoracja była świetną zabawą.Tort został przełożony dżemem brzoskwiniowym i kremem z serka mascarpone połączonego z bita śmietaną. Na wierzchu udekorowany malinami i borówkami, a bok toru plasterkami truskawek. Był bardzo orzeźwiający, owocowy, po prostu idealny na wiosnę.Przepis na biszkopt znajdziecie tutaj.Smacznego
cookpl