z borowkami - 2507 przepisów (strona:143/168)

Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami 291

prędkością światła. Więc nie będę za dużo zachwalała. Po prostu musicie je upiec. Czekoladowe kruche babeczki, bita śmietana i truskawki. Oczywiście możemy wykorzystać również inne sezonowe owoce np maliny, borówki, porzeczki. Składniki: 2,5 szkl mąki pszennej 4 łyżki kakao 4 łyżki cukru pudru 200 g masła 4 łyżki oleju 2 żółtka 7 łyżek zimnej wody sól szczypta Bita śmietana

Ala piecze i gotuje
Pasztet z drobiowych wątróbek 171

zwyczajnie rozsmarować na chlebie, ale ja polecam podać go w bardziej elegancki i wykwintny sposób pokrojony w plastry. Pasztet z drobiowych wątróbek z żurawiną możemy podać z sosem z borówek i lampką białego wytrawnego wina. Smacznego! The post Pasztet z drobiowych wątróbek appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Karmelowo-waniliowe ciasteczka z kakao 148

ustach ciasteczka, słodkie, pachnące, z gorzkim kakao. Te ciasteczka idealnie pasują do popołudniowej kawy. Wyglądem przypominając Kruche ciasteczka kawowe lub ciasteczka z orzechami. Polecam też Kruche ciasteczka herbaciane z borówkami. Polecam też ciasteczka z malinami i cukrem Serowe kruche ciasteczka Kruche kwiatki migdałowe nadziewane (kruche ciasteczka migdałowe) Składniki: 250 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 50 g cukru pudru

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kruche ciasteczka z sezamem 183

ciasteczkach uzyskuje się dzięki dodaniu do składników odrobiny mąki ziemniaczanej. Te ciasteczka idealnie pasują do popołudniowej, niedzielnej kawy. Polecam też inne moje przepisy na ciasteczka: Kruche ciasteczka herbaciane z borówkami Ciasteczka guziki Karmelowo-waniliowe ciasteczka z kakao Ciasteczka owsiane białkowe Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru pudru 2 łyżki ekstraktu waniliowego 100 g miękkiego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
24.Deser na poniedziałek - czyli domowe i proste cytrusowe "lody" bezowe! 216

waniliowego (do kawy) 2-3 łyżki soku pomarańczowego Polewa: pół tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżka płynnego miodu  ok. 150ml schłodzonej śmietanki 36% 0,5 łyżki cukru pudru + opcjonalnie : borówki, truskawki, maliny i inne owoce  lub ulubione konfitury Przygotowanie:  Bezy rozdrobnić malakserem, na średniej wielkości cząstki  ( można je również rozdrobnić  zawijając w czystą ściereczkę i ubijając

Symfonia Smaków
Wafle ryżowe z kremem gryczano-czekoladowym i owocami 242

jeszcze smaczniejszy:) Składniki:8 wafli ryżowych, 3/4 szklanki kaszy gryczanej, 100ml powideł śliwkowych, 50g gorzkiej czekolady, 30g mlecznej czekolady, 1/3 szklanki cukru, 4 łyżki mleka, 200g świeżych malin i borówek.     Przygotowanie     Kaszę ugotować na sypko we wrzątku, odcedzić i ostudzić, po czym zmiksować przy pomocy blendera na papkę. Dodać cukier oraz powidła śliwkowe, ponownie zmiksować. Czekolady

Z miłości do słodkości
Ciasto na droge 175

Jest piatkowy wieczor. Mialam w planach nie robic dzis nic wielkiego, chcialam sie polenic, pobawic z Viki, ale jak to u mnie czesto bywa plany swoje

Przysmaki Karolki
Letnie przyjemnosci 301

owocowego zawrotu głowy. Teraz właśnie na straganach znajduje wszystko to za czym tęsknię cala zimę. Każdy w moim domu ma swoje ulubione owocowe smaki.Moja starsza Królewna najbardziej gustuje w borówkach i malinach.Te ostatnie kupuje tym chętniej, ze mogę z nich wyczarować cudowne desery, małe słodkości, które poprawiają humor. Ich jedzenie to prawdziwa rozkosz. W połączeniu z moja ulubiona gorzka czekolada

Przysmaki Karolki
Racuchy drożdżowe 188

smażyć racuchy  . Na oleju , lub na teflonowej patelni bez tłuszczu :)Smacznego :) Wystarczy posypać cukrem pudrem... ...lub skusić się na odrobinę konfitury - tutaj domowa konfitura z leśnych , czerwonych borówek. Polecam

Malinowa Kawiarenka
Konfitura z derenia jadalnego i gruszek 209

Dzień dobry!Ostatnio eksperymentuję z różnymi rzeczami, których wcześniej nie jadłam, a ciekawiły mnie na straganach na targu.Tak było z borówką brusznicą, a teraz jest z dereniem.Nie będę Was zanudzać długą notką czym jest dereń, napiszę Wam tylko, że ma słodko kwaśny smak, im bardziej jest dojrzały, tym jest bardziej słodszy, dlatego warto wybierać te bardziej dojrzałe owoce. Idealnie nadaje

Pora coś zjeść
Koktajl jagodowo-bananowy 227

Dzisiaj spotkała mnie miła niespodzianka. Wchodzę do lidla, a tam przy samym wejściu borówki amerykańskie w promocji. Z 5,99 na 3,99! Bez wahania wzięłam dwa opakowania. Miałam w głowie tyle pomysłów na ich przygotowanie - pancakes, granola, owsianka... w końcu zdecydowałam się na zrobienie pancakes jutro na śniadanie. Ale obawiam się, że do jutra już nic nie zostanie! Leżą

Zgrabne Gotowanie
Amerykańskie pancakes z jagodami 233

szklanki maślanki - 1/4 szklanki mleka - jajko - łyżeczka miodu płynnego - łyżka oliwy z oliwek Składniki suche: - szklanka mąki  - 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli Dodatkowo: jagody lub borówki amerykańskie - ilość wg uznania Mąkę przesiać przez sitko, wsypać proszek do pieczenia, wymieszać. W drugiej misce połączyć oliwę z miodem, wymieszać do połączenia się składników. Dodać jajko, znowu wymieszać. Następnie

Zgrabne Gotowanie
Owocowe usta 101

Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez ok 25-40 minut. Ja je piekę do momentu,aż nabiorą rumianego koloru. Zamiast jabłek i bananów, można użyć brzoskwinie, borówki amerykańskie, truskawki. SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Ciasto biszkoptowe z truskawkami i galaretką 704

Pyszne "lekkie" ciasto biszkoptowe przełożone jedną warstwą kremu na bazie serka mascarpone. Do tego rodzaju ciasta pasuje wiele owoców (np. borówka amerykańska, jagody, jeżyny itp), w tym wypadku użyłam mrożonych truskawek. Całość smakowała pysznie i prezentowała się równie dobrze. Bardzo polecam. :) Ciasto biszkoptowe z truskawkami i galaretką PRZEPIS {forma: 20x35 cm}Temperatura pieczenia: 170oC | Czas pieczenia: 30 min. Ciasto

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto jogurtowe z masą budyniową i brzoskwiniami 992

Dodatkowo Masa budyniowa: gotowy budyń waniliowy/śmietankowy przyrządzony z 0,5 l mleka lub własny Owoce: 4-5 połówek brzoskwiń z puszki lub świeże (pasują też truskawki, maliny, gruszki, borówki) Glazura: 2 łyżki konfitury/dżemu brzoskwiniowego lub morelowego Przygotowanie Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Połówki brzoskwiń odsączyć i pokroić na mniejsze cząsteczki. Przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia

coolinarnastrefa.blogspot.com