zachwytu.Mój seler był olbrzymi, miał 1100g, podaję składniki jakich ja użyłam, można proporcjonalnie dostosować je do własnych potrzeb.Składniki:- korzeń selera, mój miał 1,1kg- 4 plastry ananasa z zalewy- mała puszka brzoskwiń (lub dowolnie)- ok.100ml słodkiej śmietanki (u mnie 30%, można dać 18%)- 3 łyżeczki ksylitolu lub cukru (lub dowolnie)- kwasek cytrynowy (dałam 3 szczypty(...)cytryny (do smaku)- sól do smaku- sok z brzoskwiń i ananasów (ilość wedle uznania, ja dałam cały, miałam malutkie puszki)Seler umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Dodać sól, kwasek lub cytrynę, ksylitol i zamieszać. Owoce odsączyć z zalewy i pokroić na średnie kawałki, dodać do miski z selerem. Wlać śmietankę, dolać trochę soku i całość
Smaczne Zdrowesię wydaje. Uznaliśmy, że dla naszych żołądków i dla naszego portfela najlepiej będzie zjeść ten 'włoski' smakołyk. Zamówiliśmy 'hawajską mając nadzieję, że będzie taka jak zwykle, czyli z ananasem, było jednak inaczej. Za 14,5 zł dostaliśmy 32 cm pizze z kurczakiem, bananem, brzoskwinią i ananasem posypaną curry. Hmm NIE lubię curry. Ale pizza w połączeniu z tymi wszystkimi smakami
Słodkie Przyjemnościprzepisem mimo wszystko chcę się z Wami podzielić. Oczywiście dodatki to rzecz indywidualna, u mnie dużo sera, szynka pomidory i domowy sos :) Do tego świeże zioła i ananas. A jakie Wy macie ulubione składniki? "Składniki na ciasto:300g mąki30 g drożdży3 łyżki oliwy z oliwek3/4 szklanki ciepłego mleka0,5 łyżeczki soli,0,5 łyżeczki cukrułyżeczka suszonego oreganoDrożdże rozpuścić w ciepłym
Słodkie Przyjemnościwycinamy lubione kształty, albo kroimy na kwadraciki. To samo robimy z kiwi i bananami.Grejpfruta i pomarańcze obieramy, wycinamy sam miąższ (bez białych włókien) Dodajemy do sałatki. Kiwi i ananasa kroimy na plasterki i wycinamy trójkąciki.Oczywiście, dla tych którzy się spieszą - można dowolnie pokroić owoce, będą równie dobrze smakować :)Sałatkę mieszamy, wierzch posypujemy rozdrobnionymi orzechami włoskimi. Odstawiamy
Słodkie Przyjemnościsłodkości z owocami. Ananasowe ciasto jogurtowe z kruszonką. Częstujcie się!"Składniki:150 g cukru3 jajka240 g ananasowego jogurtu330 g mąki tortowej40 g miękkiego masła2 łyżeczki proszku do pieczenia5 plasterków ananasa (nie z puszki)Kruszonka100 g cukru100 g mąki50 g masłaSposób przygotowania :Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier, wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej, gładkiej
Słodkie Przyjemnościmąki1 łyżka sezamu15 g ryżu preparowanego30 g orzechów włoskich4 daktyle50 g rodzynek20 g pestek z dyni20 g pestek słonecznika20 g żurawiny1/2 szklanki płatków kukurydzianych z miodem i orzeszkami10 g ananasa suszonego4 sztuki suszonej moreli60 ml soku ze świeżo wyciśnietej pomarańczy 4 łyżki mioduSposób przygotowania:Do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę, ryz preparowany, sezam i płatki owsiane. Daktyle, ananasa i morele
Słodkie PrzyjemnościCOwoce obieramy i kroimy na drobne kawałki.Ciasto francuskie rozwałkowujemy na blacie obsypanym mąką pszenną. Kroimy na 12 kawałków. Na każdy z nich układamy parę kawałeczków banana, nektarynki i ananasa. Rogi ciasta zawijamy tak, aby powstały koła. Ciasteczka przekładamy na formę wyłożona papierem do pieczenia i posypujemy każde z nich szczyptą cukru cynamonowego.Pieczemy około 10 minut - do zarumienienia. Podajemy
Słodkie Przyjemnościcukru6 małych jaj (m)1/2 szklanki oleju rzepakowegoszklanka mąki pszennej1/2 szklanki mąki kukurydzianej1/3 szklanki mąki ziemniaczanejłyżeczka proszku do pieczeniałyżeczka ekstraktu cynamonowego4 łodygi rabarbaru + 2 łyżki cukru1 banan2 pasterki ananasa (najlepiej świeżego)dodatkowo:100 g masła40 g cukru140 g mąkiSposób przygotowania:Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki które zasypujemy cukrem. Odstawiamy.Do miski wbijamy jaja, dodajemy cukier i ubijamy
Słodkie Przyjemnościtwardy)3 łyżki majonezu1 łyżka jogurtu naturalnegopół łyżeczki curryWYKONANIEMarchewki płuczemy , szorujemy i gotujemy w skórce. po ugotowaniu studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do głębokiej miski. Ananasa, ser żółty również kroimy w kostkę. Seler i kukurydzę odcedzamy dodajemy do pozostałych składników. Z majonezu , jogurtu i curry robimy sos, dodajemy do sałatki mieszamy. sałatka gotowa
W kuchennym oknie Ewymały słoik marchewki konserwowej krojonej w paski1 puszka kukurydzy1 puszka ananasa4 jajka4 ogórki kiszone20 dag szynki z indyka1 mały pormajonezmusztardapieprzSposób przygotowania:1. Warzywa z puszek i słoików odsączyć, ananasa pokroić w kostkę.2. Szynkę, ogórki kiszone i ugotowane jajka pokroić w kostkę.3. Pora oczyścić, pokroić i nasolić w misce, po 15 minutach odcisnąć z nadmiaru soku.4. Wszystkie składniki połączyć
Kuchnia domowa Anizalewy.3. Ogórki kiszone pokroić w kosteczkę.4. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, jabłka obrać, pokroić pomidory i jabłka w kostkę.5. Szynkę pokroić w paseczki lub kostkę, a plastry ananasa w kostkę.6. Cebulę drobno posiekać.7. Wszystko wymieszać, dodać majonez, szczypiorek, doprawić solą i pieprzem.Smacznego
Kuchnia domowa Aniczerwoną fasolą Sałatka z kalafiora i rzodkiewkiSałatka z kalafioremSałatka z kalafiorem i orzechami Sałatka z kalafiorem i paprykąSałatka z kalafiorem i pomidoramiSałatka z kapustą pekińską z szynką i ananasem Sałatka z kaszą kuskus i tuńczykiemSałatka z kiszonego kalafiora Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasoląSałatka z kurczakiem i grzankami Sałatka z kurczakiem i selerem Sałatka z kurczakiem i świeżym(...)naciowego z jabłkiem Sałatka z serkiem wiejskim i marynowaną fasolką Sałatka z serkiem wiejskim i rukolą Sałatka z serkiem wiejskim i warzywamiSałatka z szynką Sałatka z szynką i ananasem NAJ Sałatka z szynką i papryką konserwowąSałatka z szynką i papryką konserwową II Sałatka z tortelliniSałatka z tuńczykiemSałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą Sałatka z tuńczykiem i sałatą lodowąSałatka
Kuchnia domowa Anikilka godzin a najlepiej na całą noc. Następnie łososia przełożyć na folię aluminiową, ułożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 30 minut. Ananasa pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Gotową rybkę podać z ananaskiem na ciepło i ryżem
Monia miesza i gotujeZdrowy, lekki deser owocowy.Składniki:-puszka brzoskwiń w syropie-puszka kawałków ananasa-kilka mandarynek-2 banany-kiść winogron-garść rodzynek Odsączamy brzoskwinie i ananasy.Mandarynki i banany obieramy ze skórki.Wszystkie owoce kroimy na cząstki, dosypujemy rodzynki i mieszamy. Pozostawiamy na ok. godzinę, aby smaki się wymieszały. Przekładamy do pucharków i gotowe.Można podać z bitą
Maminek kulinarnyrybnąSałatka makaronowaRukola z gruszką i granatemSzpinak z owocamiSałatka z kurczakiem i groszkiemTwaróg z rzodkiewkąSałatka z jajekSałatka z tortellini tricoloreSałatka z tuńczyka z groszkiemSałatka rybna z jajkiemSałatka z wędzonej makreliSałatka ananas
Ala piecze i gotuje