Paprykę przekroić na pół, usunąć środek i pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szynkę pokroic w kostkę i wszystkie te składniki wrzucić do ciasta i wymieszać łyżką. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju niewielkie placki. Smacznego
charlotte gotujeKrótko miksujemy (jeśli będą grudki,to nie trzeba się przejmować, bo jest to nawet wskazane).Papilotki napełniamy do 1/3 wysokość, kładziemy budyń i kostkę czekolady. Przykrywamy kolejną warstwą ciasta, tak aby czekolada była zakryta.Piec 30 min w 180 st. C.* Przepis znaleziony w internecieSmacznego
charlotte gotujebiałości. Następnie dodajemy mleko i olej - miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę z dodatkami i ostatecznie wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Do papilotek nakładamy masę tak do połowy (ciasto sporo rośnie). Pieczemy w nagrzanym piekarniku 20 - 30min.Smacznego
charlotte gotujeśmietanę, żółtka, cukier puder, a następnie krótko zagniatamy gładkie ciasto.Dzielimy całość na 3 części i rozwałkowujemy na kształt koła, a następnie dzielimy na 8 trójkątów. Kładziemy nadzienie i zwijamy ciasto formując rogalik.Rogaliki układamy na natłuszczonej blaszce, smarujemy mlekiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170st. C ok. 20 - 25 min, a zależności od wielkości rogalików.Ostudzone obsypujemy cukrem pudrem.Smacznego
charlotte gotujeśmietany3 jajka1 łyżka octucukier puderWYKONANIE:Na początku należy zmielić biały ser w maszynce oraz przesiać mąkę. Następnie dodać resztę składników i wszystko razem połączyć. Nie mieszamy zbyt długo. Następnie ciasto podzielić na kilka części (ja podzieliłam na 4 części) i każdą rozwałkować na stolnicy - grubość około 3 mm. Oponki smażymy na głębokim tłuszczu (tak jak frytki).Oponki smażą się bardzo
Serce zamknięte w formie pysznościłyżki i krawędzi naczynia wlewać niebieską galaretkę.Wstawić do lodówki na 3 godziny do stężenia".Zrobiła tą galaretkę i muszę przyznać, że jest ona bardzo efektowna.Rewelacyjnie sprawdzi się do ciast, deserów. My zjedliśmy sobie sama galaretkę i była bardzo smaczna
Serce zamknięte w formie pysznościNiemal każde babeczki można zamienić w elegancką przekąskę jeśli zafundujemy im odpowiednią dekorację. Kwiatki, które widać na zdjęciu są wykonane z białej masy cukrowej przy wykorzystaniu
CiastkozercySkładniki:200 g mąki50 g kaszy kus kus1 łyżeczka proszku0,5 łyżeczki solipieprzbazylia150 ml wody100 ml oliwy z oliwek1 jajko1 mała cebulka2 łyżki zielonego
Ciastkozercymozzarelle w kostkę, dodajemy do masy i mieszamy całość. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Silikonowe lub metalowe foremki (wysmarowane tłuszczem i obsypane mąką lub bułką tartą) wypełniamy ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy aż się zarumienią, około 35 min. Smacznego! ciastkożercy
CiastkozercySkładniki:2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru2 łyżeczki cukru waniliowego1 jajko0,5 szklanki oleju1 szklanka mleka1 świeży granatSkładniki na kruszonkę:50 g
CiastkozercyŚwięta zawsze kojarzą mi się z bakaliami - na piernikach, w makowcu, makówkach i serniku. Chciałabym Wam dziśzaproponować przepis na proste pomarańczowe babeczki z bakaliami i białym
Ciastkozercy