wiśnia - 6835 przepisów (strona:398/456)

BLOGOWE SŁODKIE HITY 2013 ROKU 228

przepisu. Dietetyczne ciasteczka Ciasto mikado Tort słoneczne lato Marlenka Tort kokosowo-malinowy Tort plaster miodu Gotowany sernik Sernik z ptasim mleczkiem Sernik inspirowany tiramisu Ciasto czekoladowe z twarogiem i wiśniami Kantyczka

Przepisy Aleksandry
RÓŻE KARNAWAŁOWE 125

Karnawałowe róże to elegantsza wersja faworków . Dodatek dżemu czy wiśni sprawia, że lubię je ogromnie :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
CYTRYNOWO-BRZOSKWINIOWY TORCIK Z KASZY MANNY 213

Zeszyt z przepisami mojej mamy wciąż kryje w sobie zapomniane przeze mnie przepisy. Dzisiaj proponuję wypróbować torcik z kaszy manny, który może być alternatywą dla sernika

Przepisy Aleksandry
Urodzinowe menu :) 273

Polecam to danie z białym, półwytrawnym winem. Dobre jedzenie plus dobre wino, czego chcieć więcej? No cóż... przydałby się jeszcze deser. Jutro przepis na mój podwójnie czekoladowy tort z wiśniami i kremem śmietankowym. Serdecznie zapraszam

Ratunku obiad
Letnie ciacho z owocami + trzecia nominacja do Liebster Blog Award 166

mascarpone łączymy z ostudzoną żelatyną i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy na ostudzone ciasto, tworząc kopułę. Dekorujemy ulubionymi, sezonowymi owocami. Najlepiej jednak ze słodką śmietaną będą się komponowały porzeczki, wiśnie, agrest i inne kwaśne owoce, które ładnie zrównoważą smaki. Przed podaniem schładzamy min. 2 godz. w lodówce, a następnie cieszymy się smakiem pysznego deseru :) Smacznego! PS. Dzisiejszy przepis zapisałam w notatniku

Ratunku obiad
Intensywny tort czekoladowo-owocowy w kształcie ludzika lego - mój pierwszy tutorial 247

czasem może zdarzyć się każdemu) Do kremu o smaku owoców leśnych 700 g mrożonej mieszanki owoców leśnych (u mnie były to: truskawki, maliny, jeżyny, czarne i czerwone porzeczki oraz wiśnie) 500 g śmietanki 36% 500 g serka mascarpone 1 galaretkę (ja użyłam truskawkowej dla podbicia owocowego smaku) cukier puder do smaku - w zależności od oczekiwanej słodkości/kwaśności kremu

Ratunku obiad
Dieta Strukturalna i odchudzanie weekendowe 330

lnianego *  1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych Sobota i niedziela 8.00 - miksujemy : *  250 ml mleka sojowego (czystego, bez dodatków) *  200 g truskawek lub wiśni, malin,  jagód *  1 łyżkę zmielonego siemienia lnianego *  1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych 11.30 - miksujemy: * 250 ml soku pomarańczowego najlepiej świeżo wyciśniętego, ale może

Zdrowa Kuchnia Sowy
Eliksiry młodości 156

łyżkę zarodków lub 2 łyżki otrąb 1 łyżeczkę zmielonego siemienia lnianego jakiś owoc - 1/2 banana, maliny, truskawki, morele suszone itp. - czasem dorzucam parę żurawin, śliwek suszonych lub suszonych wiśni (nie wiedziałam, że w ogóle coś takiego istnieje!) I dodatkowo 1 lub 2 z poniższych produktów : zmielone pestki dyni zmielone pestki słonecznika płatki migdałowe zmielone orzechy nerkowca kilka pastylek drożdży piwnych

Zdrowa Kuchnia Sowy
Brak tytułu 101

URODZINY -  Świeczki się na torcie mienią obok wiśnie się czerwienią cudnie pachnie czekolada skrzy się w szklankach lemoniada baloniki wiszą w górze klaun oklasków zbiera burzę a to wszystko z tej przyczyny że masz dzisiaj URODZINY ! A tu torcik: Wszystkiego dobrego córeczko

kolorowotorcikowo
Owocowe "sushi" 212

Składniki: 2 szkl. ryżu do sushi 3/4 szkl. napoju ryżowego Alpro lub chudego mleka dowolne owoce - u mnie wiśnie i borówki 4-5 łyżek tartych orzechów np BackMit 2 łyżki cukru brązowego cukier biały Ryż ugotować w napoju ryżowym - odstawić do wystygnięcia. Owoce delikatnie pognieść - odsączyć nadmiar soku - dosłodzić. Orzechy połączyć z brązowym cukrem. Na macie bambusowej kłaść ryż, porcję

kolorowotorcikowo
Lekka rolada śliwkowa 187

łyżek cukru 5 pełnych łyżek mąki tortowej 2 łyżki maku Masa śliwkowa ( porcja na 2 rolady ): 1 litrowy słoik śliwek w syropie ( domowy wyrób ) 2 galaretki owoce leśne lub wiśnia 1 łyżka żelatyny 350 ml wrzątku 200 ml śmietanki 30% 150 ml jogurtu greckiego Wykonanie: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Do piany dodajemy jedno całe jajko - miksujemy

kolorowotorcikowo
Muffinki z czerwonymi porzeczkami 136

Uwielbiam letnie owoce: wiśnie, maliny, czereśnie i oczywiście porzeczki. Najbardziej te czerwone, kwaskowate, pachnące latem i wspomnieniami z dzieciństwa. Te prawdziwe, zrywane z krzaka obok domu, lub podjadane podczas zbiorów w babcinym ogródku. Bardzo dobrze je wspominam i delektuję się ich jedzeniem bez dodatków. Lecz gdy mam większą ilość staram się także piec ciasta lub zamieniać je w różne przetwory

Pasja Smaku
WALENTYNKOWE SERDUSZKA 163

przykleić do nich duże serca z wyciętymi wewnątrz serduszkami. Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Całość posmarować roztrzepanym jajkiem, do środka nałożyć po łyżeczce konfitury z wiśni. Można posypać płatkami migdałów. Małe serduszka również ułożyć na blaszce i posmarować roztrzepanym jajkiem, wierzch posypać płatkami migdałów. Piec w nagrzanym do 220*C piekarniku do lekkiego zrumienienia. Ja piekłam ok.12

Smaczne Zdrowe
FRANCUSKIE CIASTO CZEKOLADOWE 404

ilością mąki. Swego czasu bywało u nas dość często, gdyż moja Rodzinka wprost je uwielbia, smakowało też zawsze naszym znajomym. Ja dodaję do niego dodatkowo owoce (przeważnie są to wiśnie, tutaj akurat w wersji z malinami- mmm...pychota...), które idealnie komponują się ze smakiem czekolady. Niekiedy dodaję także płaską łyżeczkę proszku do pieczenia (jest wówczas jakby jeszcze troszkę pulchniejsze, choć

Smaczne Zdrowe
Sweet like chocolate 165

jesienny wieczór!   Smacznego łakomczuchy! :) Składniki na ciasto:  ¾ kostki masła prawdziwego 82% 3 tabliczki gorzkiej czekolady deserowej 5 jaj szklanka brązowego cukru pół szklanki mąki pszennej pół szklanki wiśni lub czereśnie wydrylownych pół szklanki rumu Wisienki bądź czereśnie oddzielamy od pestek. Wrzucamy do rondelka i zalewamy rumem. Gotujemy na wolnym ogniu, aż wisienki wchłoną alkohol. Odstawiamy. Zabieramy się

Sajkofanka smaku