wiśnia - 6835 przepisów (strona:241/456)

TARTA BUDYNIOWA 77

szklanki wiórków kokosowych 250 g margaryny Budyń waniliowy: 2 opakowania budyniu o smaku waniliowym ok. 1 litra mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny Dodatkowo: dżem z kawałkami wiśni (410 g) U mnie szklanka ma 200 ml. Przygotowanie: Ciasto -  margarynę rozpuszczamy w rondelku i schładzamy. Mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiać. Następnie dodać cukier i cukier waniliowy oraz wiórki

Ciastka - domowe słodkości
Placek drożdżowy ze śliwkami – kuchnia podkarpacka 49

Wolicy polecają drożdżówkę na oleju i muszę przyznać, że składnik ten sprawdził się doskonale. Drożdżówka jest smaczna, wilgotna i mocno owocowa. Zamiast śliwek można użyć innych owoców, na przykład wiśni. Jeśli owoce są słodkie, ciasto posypujemy kruszonką bez cukru. Do owoców kwaskowatych polecam typową słodką kruszonkę. W oryginale przepis przeznaczony był do pieczenia na dużej blaszce. Dostosowałam proporcje składników

Trzeci talerz
Ciasto Królowa Bona – królewski deser na każdą okazję 1405

Gagatek – wyjątkowy wypiek na każdą okazję Pianka na biszkopcie – pyszne ciasto piankowe z galaretką Murzynek przełożony bitą śmietaną Obłędny bananowiec na biszkopcie Ciasto Rubinowa Przystań – pyszny przekładaniec z dodatkiem wiśni   Artykuł Ciasto Królowa Bona – królewski deser na każdą okazję pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Prosty placek drożdżowy z borówkami 86

Zapraszam was na aromatyczny placek drożdżowy z borówkami. W zasadzie w dowolnymi owocami lata czy też jesieni Świetnie smakuje i z brzoskwinią i z porzeczką czy wiśnią. U nas było parcie na coś słodkiego i powstał w wersji z borówkami i odrobiną malin. Jakie ciasta goszczą u was w lato na stole? U nas zwykle nie uraczysz ciasta z kremem

Mieszam w Garnku
Placuszki z borówkami 2096

śniadanie lub kolację. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, pięknie pachną i z pewnością posmakują całej rodzince. Jeśli nie macie pod ręką borówek z powodzeniem możecie wykorzystać inne owoce – wiśnie, maliny czy banany. Placuszki smakują świetnie z każdymi owocami, więc zachęcam do eksperymentowania. A teraz zapraszam do zapoznania się z przepisem na placki z borówkami. PLACUSZKI Z BORÓWKAMI PRZEPIS Składniki

Alle Dobre!
Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka 53

śmietaną i doprawianą na słodko. Najczęściej pamułę gotuje się ze śliwek, w tym ze śliwek suszonych, jednak w sezonie letnim w wielu zakątkach Podkarpacia gotuje się zupy owocowe z wiśni, czereśni czy jabłek. Pamułę z jeżyn gotuje się w okolicach Brzostka. Zupę zagęszcza się śmietaną i mąką. Podaje się ją na gorąco lub na zimno, ale zawsze z gorącymi ugotowanymi

Trzeci talerz
Maczek chałwowy 45

blogu nie może zabraknąć ciasta dla miłośników chałwy. W dzisiejszym wydaniu krem chałwowy  w połączeniu z biszkoptem makowym, wiśniami i bitą śmietaną z mascarpone. Super połączenie, myślę że i Wam przypadnie do gustu :-) Składniki: biszkopt: duże jajka 5 szt, cuier180 g, suchy mak 6 łyżek, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, aromat migdałowy 3 krople, mąka pszenna 220 g, krem

kulinarne odsłony pati
Zdrowy jadłospis rodzinny – edycja letnia – już dostępny w moim sklepie! 46

wiosenna zdrowego jadłospisu rodzinnego, to znajdziecie w tym menu takie produkty, jak: porzeczki, jabłka, rzodkiewki, cebula, czosnek, szczypiorek, kapusta, marchew, natka pietruszki, sałata, truskawki, brzoskwinie, fasolka szparagowa, pomidory, arbuz, wiśnie, por, cukinia, brokuł, kalafior. A co pysznego z nich? Na przykład: – omlet kakaowy z porzeczkami, – dorsz w sosie porowym, – gotowana kasza jaglana z jabłkiem, – letnia sałatka z awokado, – duszona fasolka

Natka Pietruszki
Biszkoptowe ciasto z agrestem 77

letni wypiek. Nie wymaga zbyt wiele pracy, zawsze się udaje, no i oczywiście możemy do niego dodać nie tylko agrest, ale inne ulubione owoce, np. czarne lub czerwone porzeczki, wiśnie i również morele. Musze przyznać, że to nasze ulubione ciacho, dlatego mam nadzieję, że i Tobie przypadnie do gustu. Serdecznie zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Na blogu znajdziesz także inne

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto francuskie z budyniem 45

chcesz dołożyć do ciastek z budyniem owoce to jest to dobry moment. Na budyń nałóż kilka kosteczek owoców, np. posiekanych truskawek, śliwek, moreli, brzoskwiń lub (po łyżce) malin, wydrylowanych wiśni, agrestu, borówek, jagód.. Ciastka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Porada. Ciasto francuskie z budyniem możesz przed pieczeniem posmarować rozmąconym jajkiem lub mlekiem. Zrób to przy pomocy silikonowego

Zasmakuj Kuchni
Kluseczki z ricottą 57

dużym. Polecam   Składniki: około 50-60 g mąki pszennej + do podsypania 1 jajko M 250 g serka ricotta ulubione dodatki do podania: u mnie puree z truskawek, wiśnie i odrobina cukru Przygotowanie: Do miski przekładamy serek ricotta. Jeśli widoczny jest płyn, to należy go odlać. Do serka dodajemy jajko i wsypujemy na początek 50 g mąki. Składniki mieszamy

Słodkie okruszki
Ciasto z jeżynami 71

cieście nie ma jajek. Do tego wszystkie składniki mieszamy łyżką.  - bez jajek i bez użycia miksera - mocno czekoladowe, wilgotne i puszyste ciasto - można użyć innych owoców: jagody, porzeczki, wiśnie

AniaGotuje.pl
Fale Dunaju z malinami 53

blogu są już trzy wersje ciasta o nazwie Fale Dunaju. Dwie na cieście ucieranym, jedno z jabłkami , drugie z wiśniami oraz jedno na cieście biszkoptowym z brzoskwiniami . No i dla równowagi, dziś przychodzę z kolejnym przepisem na ciasto Fale Dunaju z wykorzystaniem ciasta biszkoptowego. Szczerze takie rozwiązanie bardzo mi pasuje. Ciasto jest równie pyszne, wilgotne, a przy jego przygotowaniu mamy

Smaki Na Talerzu
Lekkie ciasta na lato - pyszne, sprawdzone przepisy 97

owocami i kruszonką smakuje każdemu, a jego tajemnicy należy się doszukiwać w dowolności dodatków. W tym wypieku wykorzystasz niemal wszystkie owoce sezonowe – maliny, truskawki, jagody lub borówki, czereśnie, wiśnie, brzoskwinie i śliwki, każdorazowo otrzymując wypiek o doskonałym smaku.  Składniki (ciasto): - 3 jajka; - 2 i ¾ szklanki mąki odpowiedniej od wypieków; - ½ szklanki oleju; - szklanka cukru kryształu; - szklanka maślanki; - 3 łyżeczki proszku

kruche babeczki