wiśnia - 6835 przepisów (strona:240/456)

Ciasto malinowy przysmak 132

malinowy przysmak nie jest skomplikowany, choć wymaga poświęcenia odrobiny czasu. Mimo wszystko warto przygotować ten smakołyk, bo jest naprawdę przepyszny. Jeśli nie macie pod ręką malin, możecie wykorzystać np. wiśnie z kompotu. Ciasto też będzie smakować obłędnie! MALINOWY PRZYSMAK PRZEPIS Składniki Biszkopt 3 jajka 50 g mąki pszennej 30 g kakao 70 g cukru szczypta soli Krem czekoladowy

Przepiski.pl
Sklep Z Japońskimi Produktami 45

wiedzieć, że tamtejsza kuchnia ma do zaoferowania o wiele więcej. Japońskie potrawy, tofu, sake, słodycze czy herbaty matcha coraz bardziej przypadają do gustu europejskim klientom. Artykuły z kraju kwitnącej wiśni są dostępne również w Polsce. Sprawdź, gdzie znajdziesz oryginalne japońskie artykuły spożywcze! Oryginalne japońskie produkty spożywcze Wyprodukowane w Japonii towary możesz coraz częściej znaleźć w polskich sklepach. Nasz sklep

Gotowanie...to proste !
Muffinki czekoladowe 50

dużej ilości kakao zyskują one czekoladowy smak, a przy okazji nie są za słodkie. Całość uzupełnia polewa czekoladowa. Muffinki można wykonać z dodatkiem ulubionych owoców, świetnie sprawdzą się np. wiśnie.  Składniki (10-12 sztuk): 1 szklanka mąki orkiszowej/pszennej* 1/2 szklanki ksylitolu/cukru 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki chudego mleka szczypta

Healthy food explorer
Sernik z musem malinowym 876

się w ustach masy serowej oraz warstwy kwaśno-słodkiego musu malinowego. Całość idealnie się komponuje i tworzy sernik wręcz idealny. Zamiast malin można użyć również innych owoców np. truskawek, wiśni, jeżyn, czy porzeczki. Jeśli uwielbiacie serniki , to ten na pewno przypadnie wam do gustu. I gościom też! SERNIK Z MUSEM MALINOWYM PRZEPIS Czas przygotowania: 30 minut | Czas pieczenia: 50 minut

Przepiski.pl
Zupa ze świeżych ogórków 93

Polska zupami stoi, to wiedzą chyba wszyscy. Jesteśmy w stanie przygotować zupę chyba ze wszystkiego - z dyni, cukinii, kalafiora, brokułu, brukselki, kapusty, wiśni... Wymieniać można niemal bez końca. Jedną z najpopularniejszych zup w Polsce jest ogórkowa - tradycyjnie przygotowywana z kiszonych ogórków. Co byście jednak powiedzieli na zupę ogórkową, ale ze świeżych ogórków? Jest zaskakująco pyszna, a do tego łatwa

Z notatnika dietetyka
Ucierane ciasto ze śliwkami 374

lokalnym ryneczku kupić dojrzałe, świeże śliwki. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby takie ciasto przygotować również po sezonie. Na moim blogu kulinarnym znajdziesz również przepis na ciasto z wiśniami oraz klasyczną wersję ciasta ze śliwkami. Po prostu zdecyduj, którą wolisz i taką wersję możesz przygotować. Mój przepis jest na blaszkę o wymiarach 28×24 cm. Ucierane ciasto

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
OWOCOWE GALARETKI W CZEKOLADZIE JELLY DOT I PRALINY LOVE&CHERRY- RECENZJA 52

sklepowych półkach? Osoby, które śledzą mojego bloga na bieżąco wiedzą, że pisałam już o pralinach Love&Cherry, czyli praliny w ksztełcie serca, które pod czekoladową otoczką skrywają wiśnię zatopioną w alkoholu. Takie pralinki nadają się doskonale, by obdarwać nimi kogoś bliskiego swemu sercu.  Każda o kształcie serca owinięta jest w folię. Do tego słodycze od  Vobro

Zrób to smacznie
Rewelacyjne ogórki małosolne 45

swoją własną, lecz ja mam szczególną i przedstawiam ją poniżej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na słoik: ogórki 2 ząbki czosnku liść chrzanu kwiat kopru 2 liście porzeczek 2 liście wiśni na litr wody 1 łyżka soli   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Ogórki dokładnie umyć i umieścić dość ciasno w słoiku. Następie powkładać liście i czosnek, całość zalać gorącą wodą. Pamiętaj

Gotuj z Prezesem
TARTA BUDYNIOWA 83

szklanki wiórków kokosowych 250 g margaryny Budyń waniliowy: 2 opakowania budyniu o smaku waniliowym ok. 1 litra mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny Dodatkowo: dżem z kawałkami wiśni (410 g) U mnie szklanka ma 200 ml. Przygotowanie: Ciasto -  margarynę rozpuszczamy w rondelku i schładzamy. Mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiać. Następnie dodać cukier i cukier waniliowy oraz wiórki

Ciastka - domowe słodkości
Placek drożdżowy ze śliwkami – kuchnia podkarpacka 58

Wolicy polecają drożdżówkę na oleju i muszę przyznać, że składnik ten sprawdził się doskonale. Drożdżówka jest smaczna, wilgotna i mocno owocowa. Zamiast śliwek można użyć innych owoców, na przykład wiśni. Jeśli owoce są słodkie, ciasto posypujemy kruszonką bez cukru. Do owoców kwaskowatych polecam typową słodką kruszonkę. W oryginale przepis przeznaczony był do pieczenia na dużej blaszce. Dostosowałam proporcje składników

Trzeci talerz
Ciasto Królowa Bona – królewski deser na każdą okazję 1413

Gagatek – wyjątkowy wypiek na każdą okazję Pianka na biszkopcie – pyszne ciasto piankowe z galaretką Murzynek przełożony bitą śmietaną Obłędny bananowiec na biszkopcie Ciasto Rubinowa Przystań – pyszny przekładaniec z dodatkiem wiśni   Artykuł Ciasto Królowa Bona – królewski deser na każdą okazję pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Prosty placek drożdżowy z borówkami 92

Zapraszam was na aromatyczny placek drożdżowy z borówkami. W zasadzie w dowolnymi owocami lata czy też jesieni Świetnie smakuje i z brzoskwinią i z porzeczką czy wiśnią. U nas było parcie na coś słodkiego i powstał w wersji z borówkami i odrobiną malin. Jakie ciasta goszczą u was w lato na stole? U nas zwykle nie uraczysz ciasta z kremem

Mieszam w Garnku
Placuszki z borówkami 2105

śniadanie lub kolację. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, pięknie pachną i z pewnością posmakują całej rodzince. Jeśli nie macie pod ręką borówek z powodzeniem możecie wykorzystać inne owoce – wiśnie, maliny czy banany. Placuszki smakują świetnie z każdymi owocami, więc zachęcam do eksperymentowania. A teraz zapraszam do zapoznania się z przepisem na placki z borówkami. PLACUSZKI Z BORÓWKAMI PRZEPIS Składniki

Alle Dobre!
Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka 60

śmietaną i doprawianą na słodko. Najczęściej pamułę gotuje się ze śliwek, w tym ze śliwek suszonych, jednak w sezonie letnim w wielu zakątkach Podkarpacia gotuje się zupy owocowe z wiśni, czereśni czy jabłek. Pamułę z jeżyn gotuje się w okolicach Brzostka. Zupę zagęszcza się śmietaną i mąką. Podaje się ją na gorąco lub na zimno, ale zawsze z gorącymi ugotowanymi

Trzeci talerz