wigilia - 5847 przepisów (strona:76/390)

Zupa grzybowa wigilijna 103

Zupa grzybowa wigilijna to jedna z pyszniejszych zup, jakie można ugotować na Wigilię. Jest delikatniejsza od żuru, więc może się spodobać i dzieciom. Zapraszam po przepis. - bez zakwasu - bez użycia bulionu - prosta, szybka i pyszna

AniaGotuje.pl
Wilgotne muffiny piernikowe 84

podstawowy przepis na pierniczki –  ciasteczka migdałowe –  ciasteczka z melasą –  wafle z kajmakiem –  kruche ciasteczka świąteczne –  ciasto makowe na biszkopcie – zestawienie  12 potraw na Wigilię  wraz z kalendarzem przygotowań Przygotowanie : 30 minut Ilość muffinów:  12 Składniki: – 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej – 5 łyżek cukru brązowego – 2,5 łyżki domowej przyprawy do piernika (możecie

nietylkopasta.pl
Piernik z serem 76

pachnie aromatem pierników. Sernik Izaura piernikowa jest smaczna, wilgotna i można ją jeść i jeść, po prostu je upieczcie, nie będziecie żałować. Piernikowo- kakaowy murzynek z serem upiekłam na Wigilię, zaś na Wielkanoc czy też w zwykły dzień piekę sernik Izaura bez dodatku przyprawy do piernika jest idealnym ciastem do kawy, jest łatwy i tani. Ser w tym cieście

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pyszne ryby w słoikach 87

Pyszne ryby w słoikach Przed świętami często zastanawiamy się, jakie potrawy moglibyśmy przygotować wcześniej, żeby zaoszczędzić sobie trochę czasu w wigilię. Opiekane filety rybne w pysznej, słodko kwaśnej zalewie z chrupiącymi warzywami, to jest właśnie danie, które spokojnie możemy zrobić tydzień, a nawet dwa tygodnie wcześniej. Nie ma przy nich dużo pracy, a smakują wspaniale. Polecam!     Składniki

Blog z Apetytem
Przepisy na wigilię: Barszcz grzaniec 73

cytryny lub zakwas buraczany. Przyprawiamy wedle własnego uznania, dążąc do osiągnięcia równowagi między słodyczą i kwaskowością składników. Barszcz grzaniec podajemy w filiżankach z kapuśniaczkami drożdżowymi. Smacznego! Artykuł Przepisy na wigilię: Barszcz grzaniec pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Pierniczki 74

Pyszne korzenne pierniczki na mące żytniej razowej, wymieszanej z pszenną. Ulubione zaraz obok Pierniczków imbirowych. Można je przygotować na długo przed świętami lub 1-2 dni przed Wigilią. Pierniczki pyszne są same, jak również udekorowane lukrem. W piernikach i pierniczkach najbardziej lubię dodatek mąki żytniej razowej, która wspaniale wzbogaca takie wypieki w błonnik oraz witaminy i minerały. Dlatego zawsze

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania