niezwykły aromat zawdzięcza wędzeniu dymem bukowo-olchowym na żywym ogniu. Jej wyrazisty smak podkreśla kompozycja czarnego pieprzu, gorczycy i suszonego czosnku. Polska została przygotowana ze specjalnie wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, dostarczanego przez zaufanych hodowców, a 100 g produktu uzyskano ze 110 g mięsa
Moniki Smakołykiłatwo, jednak drobne niuanse związane głównie z przyprawianiem decydują czy końcowy efekt to pyszny kotlecik, czy pospolite mięcho... Kotlety mielone Do przyrządzenia kotletów będziemy potrzebować: 1/2 kg mięsa wieprzowego (np.łopatka) 1/2 kg mięsa wołowego (np. rostbef) (wołowe w zależności od preferencji można zastąpić indykiem) 2 duże cebule 2 bułki kajzerki 2 jajka 5-6 ząbków czosnku
Aromatyczne Podróżecytryny na czczo. 20 - 30 minut przed śniadaniem. Trzeciego dnia jemy lekkie posiłki - pieczywo pełnoziarniste z twarogiem, sałatka wielowarzywna polana oliwą, duszone klopsiki drobiowe w warzywach lub gotowana polędwiczka wieprzowa. Następne dni - zaczynamy od wody z cytryną, a wszystkie inne posiłki powinny być już normalne, lecz lekkostrawne (bez zawiesistych sosów, tłustych mięs typu pieczeń z karkówki, ciast z kremem
Posadzone i zjedzoneprosto z patelni. Ja takie najbardziej lubię. Na zimno idealne do kanapek. Pycha! Można podawać z ziemniakami lub frytkami. Do tego polecam mizerię z ogórków Składniki: 500 g mięsa wieprzowego 1 całe jajko 1 cebula 2 małe ząbki czosnku 1 czerstwa kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 1 łyzeczka majeranku 3 łyżki sezamu sól, pieprz bułka tarta +1 łyzka sezamu
O kuchni z uczuciemPyszne i szybkie w wykonaniu danie azjatyckie, które spokojnie można zabrać ze sobą do pracy. Smacznego! Wieprzowina po chińsku - obiad do pudełka Składniki: 200 g polędwiczki wieprzowej 1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej (450g) 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki wody 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki cukru brązowego makaron ryżowy około 150 g olej kokosowy
Smaki NataliiBulgur zdecydowanie podbił nasze serca <3 Składniki Naleśniki: 2 jajka 5 łyżek mąki 125 ml mleka 125 ml wody gazowanej Farsz: 250 g mielonego mięsa wieprzowego 3/4 szklanki kaszy bulgur 150 g boczniaków 1 cebula 1 łyżka masła 150 g startej mozzarelli 500 ml passaty pomidorowej 1 ząbek czosnku szczypiorek Przygotowanie Normal 0 21 false
R'n'G Kitchendzisiejszy obiad proponuję pyszne mięsne klopsy z cukinią. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Można je podawać z ryżem lub ziemniakami. SKŁADNIKI: 1/2 kg łopatki wieprzowej mielonej, 1 młoda cukinia, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, szczypta soli, szczypta pieprzu, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka domowej przyprawy warzywnej, 1 łyżeczka mąki, 1,5 szklanki wody, 100ml śmietany
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki: -500 g. mięsa mielonego z szynki wieprzowej -Ketchupy Kotlin (3 małe łagodne, 1 mały ostry - jeśli ktoś woli bardziej ostre niech zrobi 2/2) -2 ząbki czosnku -oregano -sól -pieprz Sposób przygotowania: Mięso mielone podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Chwile ze sobą podsmażamy i dodajemy ketchupy. Na koniec doprawiamy ewentualnie do smaku. Gotujemy makaron
Magia jedzenia.więc w swoim przepisie ją pominęłam. Mięso podałam skropione cytryną, w towarzystwie sosu czosnkowego (można też podawać z sosem tzaziki- przepis tutaj ). Składniki (6 sztuk) 25 dag łopatki wieprzowej mielonej 1 biała cebula 1 pęczek pietruszki 3 ząbki czosnku Sól i pieprz szczypta: pieprzu cayenne, gałki muszkatołowej, kminku, kolendry cytryna Sos: mały jogurt grecki 1 ząbek czosnku sól, pieprz
Tradycyjna Kuchniaszczególnie szaszłyki z kurczaka/ Satay z kurczaka Szaszłyki ze schabu są bardzo smaczne i warte ponownego przygotowania. Idealnie pasują do sałatki ziemniaczanej w skandynawskim stylu. Składniki: 4 plastry schabu wieprzowego 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżka oleju rzepakowego szczypta cukru pudru sól i pieprz młotkowany z kolendrą do smaku świeża natka pietruszki Przygotowanie: Do zamarynowania mięsa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętrzeba z niego korzystać. Dziś proponuje Wam pieczone papryki, faszerowane mięsem i ryżem. Smacznego! :) Papryka faszerowana mięsem i ryżem Składniki: 5 papryk 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 woreczek ugotowanego ryżu 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu sól pieprz zioła prowansalskie papryka ostra/słodka mała kostka sera żółtego oliwa
Smaki Nataliigołąbki a nie chce mi się ich zawijać w liście kapusty ;) Danie uwielbiane przez moją rodzinkę i pewnie przez każdego z Was :) Składniki: * 1 kg mięsa mielonego wieprzowego * 1 ugotowana paczka ryżu * 2 jajka * 3-4 łyżki bułki tartej+ do panierki * sól, pieprz, ulubione przyprawy * 1 młoda kapusta * 4-5 łyżek przecieru pomidorowego
Zrób to smacznieśrodowy poranek zapraszam na pyszne placki ziemniaczane podane z warzywno- mięsnym gulaszem. To doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Każdemu będą smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Gulasz: 1/2 kg łopatki wieprzowej, 1 cebula, 50g masła, 500 ml wody, 1 łyżka mąki, 1 papryka czerwona, 200g fasolki szparagowej, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka
Tradycyjna kuchnia Kasisezonie wiosenno-letnim można ułożyć szaszłyki na aluminiowych tackach i grillować na węglowym lub gazowym grillu. SKŁADNIKI / 10-12 sztuk 500 g mielonego mięsa wołowego lub wołowo- wieprzowego 2 łyżeczki mielonej słodkiej czerwonej papryki 2 ząbki czosnku 1 mała, czerstwa kajzerka namoczona w mleku lub wodzie 1 jajko 1 cebula 1 mały pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka ziaren kopru
cool and minty