wielkanocne - 4748 przepisów (strona:100/317)

Tartinki ze śledziem z pastą awokado i jajkiem przepiórki na chlebie żytnim 180

Chleb żytni wypiekamy od dwóch lat sami. Kochamy ryby. Awokado i jajka też należą do naszej diety. Na Święta Wielkanocne przygotowałam przepyszne tartinki ze śledziem, pastą z awokado i jajkiem z przepiórki. 3 kromki  chleba żytniego  3 filety śledzi matias SEKO 1 szt. awokado sok z cytryny 2 łyżeczki majonez 2 łyzeczki pieprz 5 jajek przepiórki ugotowane

AZgotuj!
Odchudzona pasta jajeczna 98

Odchudzona pasta jajeczna Wiele z Nas nie wyobraża sobie Świąt Wielkanocnych bez pasty jajecznej... Oto i ona! Odchudzona :) Składniki: - 4 jaja - 1 łyżeczka musztardy - 1 łyżeczka majonezu lub 1 łyżeczka oleju rzepakowego - 3 łyżki jogurtu naturalnego - sól morska szczypta - świeżo mielony pieprz szczypta Szczypiorek i rukola. Sposób przygotowania: - jaja ugotuj na twardo, następnie pokrój na drobną kosteczkę, - z pokrojonymi jajami

MintTaste
Żurek wielkanocny 150

rozgotowane. Na koniec wlewamy do gotującej się zupy zakwas do żurku, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z białą kiełbasą pokrojoną w plastry, gotowanym jajkiem, zabielając odrobiną śmietanki. Artykuł Żurek wielkanocny pochodzi z serwisu KieruneKuchnia

Kierunekuchnia
Pasta z wędzonych szprotek 278

portugalską pastę z sardynek , mocno doprawioną szalotkami, oliwkami i wędzoną papryką – wszystkie nadają się zarówno na kanapki, tartinki, krakersy jak i do nadziewania jajek czy pomidorów ( nie tylko na wielkanocny stół ! ). Pasta z wędzonych szprotek będzie tak samo dobrym wyborem na kanapki (szczególnie polecam Wam te z dodatkiem jajka na twardo, szczypioru i kopru), ale przyda się też do nadziewania

Karo in the Kitchen
Kotlety mielone z jajkiem w sosie chrzanowym 163

Świątecznych smakowitości ciąg dalszy! Dziś przedstawię Wam przepis na danie, które idealnie sprawdzi się jako wielkanocny, rodzinny obiad. Do przygotowanie kotletów najlepiej użyć jaj przepiórczych lub małych kurzych. Będą one wtedy dość zgrabne i niewielkie. Sam sos przygotowałam na bazie chrzanu ze słoiczka ale zachęcam by zrobić go na świeżym. Ma wtedy zupełnie inny smak i aromat. Zaraz po zupie

Życie ze smakiem
Sałatka jajeczna z porem i szynką w muszlach 2259

SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z TUŃCZYKA W MUSZLACH PRZEPIS TUTAJ KOLOROWA SAŁATKA W MUSZLACH PRZEPIS TUTAJ PASTA Z ŁOSOSIA W MUSZLACH PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Jajka z farszem chrzanowym z ciecierzycą. 110

Już tylko kilka dni dzieli nas od Świąt Wielkanocnych, więc dziś mam propozycje bez której nie można się obejść... Składniki na pastę; 1 szkl. ugotowanej ciecierzycy 2 łyżki majonezu 3 łyżki chrzanu ROLNIK sól i pieprz do smaku Dodatkowo; 6 jajek ugotowanych na twardo rukola do dekoracji barwniki spożywcze (kolory dowolne) Przygotowanie; Ugotowane jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka

Radość kipiąca uśmiechem.
Świąteczna babka z mango, kardamonem i galaretką 201

poszukiwaniu babki idealnej trafiłam na blog Moje Wypieki, który prezentował piękną babkę z mango. Postanowiłam, że to właśnie ona będzie moją ozdobą tegorocznego stołu wielkanocnego, bo i pięknie wygląda i jest pyszna.  Zmieniłam troszkę przepis i zakochałam się w niej. Pan mąż również jak i koledzy z pracy- najwierniejsi testerzy  moich doświadczalnych wypieków.  Babka prosta w przygotowaniu

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Odchudzony żurek wielkanocny na kaszy gryczanej 143

Odchudzona i bezglutenowa wersja żuru wielkanocnego. Dzięki użyciu zakwasu z kaszy gryczanej żurkiem mogą się delektować osoby, które nie jedzą glutenu. Żurek jest lekko kwaskowaty, gęsty, aromatyczny dzięki dodaniu borowików i chrzanu. *Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Namocz w wodzie suszone borowiki i odstaw na 6-8 godzin. Obierz cebulę, pora

Eat me! Fit me!
Bezglutenowa babka orzechowa 126

Wpadłam w babkowy szał. Jak cały okres Wielkiego Postu nie miałam czasu na tworzenie wielkanocnych przepisów, tak teraz drugi dzień z rzędu piekę baby – wczoraj prezentowałam Wam Babkę piaskową , a dziś będzie to Bezglutenowa babka orzechowa . Przepis dla osób, które muszą unikać glutenu, jajek lub laktozy. Ciasto robi się maksymalnie szybko i prosto. Poradzi sobie z nim każdy, nawet

365 dni dookoła kuchni
Kruche jajka sadzone z bezą i dżemem 152

Jeszcze jedna, typowo wielkanocna propozycja na szybkie ciasteczka. Ja przygotowałam je tak naprawdę z tego, co było pod ręką ;)  Już niedługo zaproszę Was na barszcz biały i faszerowane jajka ;) Czym? Nie zdradzę ;) Zaglądajcie na bloga i cierpliwie czekajcie ;) Składniki na ok 10 sztuk: Ok 175g mąki pszennej 100g cukru pudru 90g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% Szczypta

Kuchnia w czekoladzie
Kruche babeczki z kajmakiem 221

Małe pyszne babeczki w wielkanocnej odsłonie z masą kajmakową. Posypałam je prażonym słonecznikiem, który czasem robię do pochrupania. Zamiast prażonego słonecznika można użyć posiekanych orzechów lub jakiś innych ulubionych bakalii. Masa kajmakowa jest bardzo słodka więc dla przełamania jej dużej słodyczy można na spód babeczek nałożyć trochę kwaskowego dżemu lub konfitury. składniki: kruche ciasto 300 g mąki pszennej

Monia miesza i gotuje
Chleb z czerwonym ryżem 157

znalazłam jakiś czas temu i czekał na swoją kolej, doczekał się w końcu. Jest puszysty i przepyszny, polecam gorąco, czerwone ziarenka ryżu nadają mu charakteru. Będzie idealnym chlebkiem na wielkanocny stół, zachęcam do pieczenia. Chleb z czerwonym ryżem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
JAJKA WIELKANOCNE MARYNOWANE W KMINKU + FILMIK 132

Jajka marynowane w kminku są doskonałą przekąską na stole wielkanocnym. Lekko słone, o orzeźwiającym smaku zachwycą nie jedną osobę. Tradycyjnie przygotowane na Śląsku a tradycja sięga setki lat wstecz. Tak przygotowane jajka nadają się do jedzenia już po dwóch dniach. Są świetnym dodatkiem do kanapek, podkreślają smak i aromat.   SKŁADNIKI :  6-7 jajek 1 l wody

Kulinarne Fantazje Marioli