Puszysty, delikatny, słodki sernik na pełnoziarnistym kakaowym spodzie. Bez dodatku cukru (ja używałam ksylitolu). Zamiast okrągłej blaszki możemy użyć dużej prostokątnej, jednak sernik będzie
CzarnawisienkaSałatki warstwowe, to trzeba przyznać, cieszą się dużym powodzeniem na przyjęciach. Głównie dlatego, że dobrze skomponowane nie tylko smakują, ale też
Kolorowy PrzepisownikBardzo dobre danie, lubię czuć smak szparag. Najlepiej jak są świeże, ale czasami trudno je dostać. Tym razem też użyłam ze słoiczka. Piersi kurze pokroić w
Kuchnia PokoleńŚwięta, Święta i po Świętach… mimo to u mnie w kuchni słodkich wypieków ciąg dalszy, ale tym razem w lżejszej, zdrowszej i zdecydowanie mniej tradycyjnej
Fitsweet.meWiecie, że byłam święcie przekonana, że przepis na tą sałatkę już od dawna jest na blogu? Wpadłam na to, że jej nie ma, kiedy chciałam wziąć
Kuchnia w czekoladzieOsobiście nie wyobrażam sobie żadnej uroczystości bez odrobiny słodyczy Dlatego dziś polecam Wam imprezowe mini tarty z kajmakiem i solonymi migdałami . Idealne na każde przyjęcie, również
Słodkie okruszkiTak przed Sylwestrem zaproponuję dziś czekoladowy fondat, czekoladową lawę na talerzu. Deser obłędny w smaku, goraca lawa wyciekająca z wnętrza czekoladowej babeczki. Polecam gorąco, na pewno
Moje Małe CzarowaniePieczenie białej kiełbasy jest jednym z najlepszych sposobów na jej przygotowanie. Z chrupiącą skórką i pysznymi dodatkami tworzy smaczne i treściwe danie. Z jabłkami i rozmarynem
Zielona KuchniaJest to idealny, świąteczny przepis na śledzie. Składniki na dwa słoiki śledzi: Marynata: 4 płaty śledzi a'la matias 2 szkl wody 1/2 szkl octu 4
Gotowanie...to proste !I znów Święta. Ten rok zleciał tak szybko. Znów nastały błogie dni , spędzone w gronie najbliższych. A jak święta to i sernik być musi koniecznie. U
Z Majeczką w kuchniMiały być śledzie łososiowe, ale kolorem bardziej przypominają tuńczyka. Jak zwał, tak zwał, śledzie są w doborowym towarzystwie. Sos jajeczny doskonale uzupełnia ich smak
To co kochamKorzenne śledzie marynowane z czerwoną cebulką zrobiłam na zbliżające się Święta. Jak co roku przygotowuję śledzie na kilka sposobów, wykorzystując sprawdzone, ulubione przepisy. Szukam również nowych
Codziennik KuchennyCo prawda nie planowałam dodawać żadnych nowych przepisów przed świętami, ale tym po prostu musiałam się podzielić. To pyszne drożdżowe ciasto pachnące migdałami, ze słodkimi marcepanowymi
brunetkawkuchniBiała kiełbasa to dla mnie prawdziwy rarytas... może dlatego, że jemy ją u nas od święta. Choć kojarzy się ona głównie ze świętami Wielkanocnymi, to nic
Kuchnia MagdaLenySKŁADNIKI: 1 kg filetów z białej ryby ( dorsz, mintaj, morszczuk, miruna itp. ) sok z cytryny 250 ml zimnej wody
Atlas Smaków