Składniki: (na blachę długą 35 cm x 8 x 12cm) ciasto: 2 3/4 szklanki mąki 3 jajka 3/4 szklanki oleju 1/2szklanki mleka sok z jednej pomarańczy 1/2szklanki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g kandyzowanej skórki pomarańczy 100 g kandyzowanej skórki cytryny polewę 100g masła 1/3szklanki mleka okolo 6-7 łyżek mleka w proszku 1/2 szklanki cukru Przygotowanie: Ciasto Mieszamy suche składniki w jednej misce, a w drugiej mokre. Dodajemy suche do mokrych i mieszamy intensywnie. Na koniec wrzucamy kandyzowane owo... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...