Na wielkanocnym często pojawia się biała kiełbasa. U mnie gości w różnym wydaniu. Dziś propopnuje wersję z piekarnika. Biała kiełbasa świetnie komponuje się z chrzanem więc
Monia miesza i gotujePrzygotowanie tej sałatki, odkładałam już chyba 3 rok. Wieczny brak czasu przed świętami wielkanocnymi. W tym roku postanowiłam - koniec! - sałatka z tuńczykiem na krakersach musi być
Świat Domowej KuchniBabka z łatką z PRL-u Dziś na deser poleca się ucierana babka z łatką z PRL-u . Taka maślana babka z kakao to
Lekcje w kuchniZa oknem drzewa i krzewy pokrywają się jasnozielonym tiulem z młodych listków. Uwielbiam ten moment, gdy w końcu pokazują się pierwsze listki i okolica staje się
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPropozycja dla fanów oliwek w każdej postaci – jajka z tapenadą – pastą z oliwek z dodatkiem czosnku. *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie Jajka
Eat me! Fit me!Kolejna propozycja na aromatyczną pastę do jajek faszerowanych na wielkanocne śniadanie – tym razem jajka zrobiłam na różowo i wypełniłam je obłędnym połączeniem tuńczyka, fety i
Eat me! Fit me!Jajka w galarecie z szynką, kukurydzą i papryką to świetny pomysł na przekąskę na wielkanocny stół. To super smaczna przekąska na zimno, która smakuje podana z
Zasmakuj KuchniPyszne ciasteczka na jutrzejszy deser do kawy jeszcze zdążycie upiec. Mało przy nich pracy i szybko się je robi. Będą idealne do porannej kawy, herbaty czy
Moje Małe CzarowanieSkładniki : – 250 g mąki – 2 łyżki cukru – szczypta soli – 120 g masła – 2 łyżki lodowatej wody Nadzienie – 200 g mlecznej czekolady – garść płatków migdałowych – garść pokrojonych
I LOVE LIFEDodatek maślanki w żurku jeszcze bardziej podbija jego kwasowość, a do tego sprawia, że nabiera przyjemnej, kremowej konsystencji i delikatności. W tym przepisie są też klopsiki
Kulinarna PolskaPyszna babeczka bardzo wilgotna co nazywa się zebra. Oblana czekoladą gorzką. 4 jajka duże 200 g cukru 250 ml soku pomarańczowego
wesoła kuchniaŚwięta Wielkanocne za pasem. Jeżeli w ferworze walki o kiełbasę i załatwiania 1000 spraw na ostatnią chwilę zapomnieliście o cieście … mam dla was rozwiązanie. 15
Kulinarna PatilogiaJedną z moich ulubionych rzeczy na wielkanocnym stole jest Polski sos Wielkanocny , czyli puchaty sos na bazie jajek, śmietany i ziół, który jest absolutną poezją, jednak
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPrzygotowanie jajek na szaro zajmuje dosłownie kwadrans. Wystarczy ugotować jajka i zblendować trzy składniki, które znajdziesz w lodówce – ser typu feta, oliwki, czosnek. Roboczo nazwałam
Eat me! Fit me!