Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na moją ulubioną sałatkę. Jest to mój nr jeden wśród sałatek oczywiście razem z tradycyjną jarzynową :) Jest to sałatka warzywna
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuSernik japoński to połączenie ciasta serowego z ciastem biszkoptowym. Konsystencja tego sernika jest niezwykle lekka, delikatna i puszysta. Pieczenie sernika japońskiego różni się nieco od pieczenia
MeCooksTak szybko mi ostatnio dni uciekają, że już prawie za tydzień święta a ja jeszcze nie wiem co przygotuję. Jeśli i u Was jest podobnie, to
Zainspirowana w kuchniZapraszam na tort z lekkim krem na bazie śmietanki kremówki, serka mascarpone oraz pysznej białej czekolady oraz z puszystym aromatycznym kremem jagodowym. Dzięki uprzejmości oraz zaufaniu
Podróż w kulinariaŻaden wielkanocny stół nie może się obejść bez mazurka. Bez wątpienia to jedno z najbardziej tradycyjnych ciast tego wiosennego święta. U nas pojawia się zawsze w
Kulinarne przygody GatityDorsz po japońsku, oh yah! Jeśli jakiekolwiek danie mogło by konkurować z powszechnie znaną i lubianą rybą po grecku to właśnie dorsz po japońsku jest idealnym
globuskulinarnySałatki śledziowe już dawno skradły moją duszę. Dziś z buraczkami, sałatka aromatyczna i bardzo pyszna. Idealna na świąteczny stół, na spotkanie z przyjaciółmi czy po prostu
Moje Małe CzarowaniePyszny sernik z mlekiem skondensowanym Idealne ciasto zarówno na święta, jak i na każde przyjęcie. Jest proste w przygotowaniu, składa się tylko z czterech składników i
Blog z ApetytemDzień dobry na święta jak i zbliżający się weekend polecam szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldZainsirował mnie przepis włoskiego ciasta Nido di Pasqua. Z ciasta tworzy się gniado, w które można włożyć cukrowe lub czekoladowe jajka. Z podanych
AZgotuj!Składniki: 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 4 jajka 15 dkg orzechów włoskich 5 dkg zmielonego maku 2-3 łyżki masy krówkowej sól Przygotowanie
czarrna od kuchniIdealne ciasteczka na świąteczny stół. Zresztą te ciastka są smakowite zawsze i o każdej porze dnia i roku. Idealne do kawy, herbaty czy czystka. Zasmakują każdemu
Moje Małe CzarowaniePotrzebne będą kostka masła, nożyk, praska do czosnku/widelec, pieprz w ziarenkach. Sposób przygotowania Na kostce masła rysuje baranka, następnie nożem go wycinam i „modeluje
RAROSSA