Składniki: 1 puszka ananasa w kawałkach 2 puszki tuńczyka 1/2 pora 1/2 czerwonej papryki 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Tuńczyka i
czarrna od kuchniJak co roku przychodzę z garścią inspiracji na świąteczne wypieki. W mojej kolekcji sprawdzonych przepisów znajdziecie puszyste babki, kruche mazurki, pyszne serniki i apetycznie
Cynamonowe szczęścieBabka drożdżowa pomarańczowa ponczowa. Babka : 500 g mąki pszennej krupczatki, 6 żółtek, 130 g cukru, 2 średnie pomarańcze (po ugotowaniu ok. 330 g), 150
królestwo garów„Gdy za czasów saskich kuchnia polska stała się wykwintną, powiadano, że dobry kucharz powinien był umieć przygotować kiełbasę na 12 sposobów, a pański na 24. Na
Kulinarne przemysleniaWiele osób nie wyobraża sobie bez niej Świąt Wielkanocnych. Jest bowiem bardzo wdzięcznym produktem z którego można wyczarować wiele pysznych dań. Ponieważ jest to pierwszy mój
Kulinarne przemysleniaŻeberka pieczone ze śliwką Piekielnie dobre żeberka z suszonymi śliwkami i powidłami, niebanalne połączenie powideł i przypraw sprawi, iż tak przygotowane żeberka zachwycą nas smakiem i
Kulinarna ChwilaOkres wielkanocny zbliża się do nas wielkimi krokami, pora więc zająć się przygotowywaniem świątecznego menu. Z reguły na naszych stołach pojawiają się tradycyjne wielkanocne dania, ale
Kulinarne przygody GatityUdka z kurczaka w kapuście Tradycyjne danie to żeberka w kapuście kiszonej ja postanowiłam zmienić przepis i wypróbować danie z udek kurczaka w kapuście kiszonej. Danie
Kulinarna Chwila