Nigdy bym nie przypuszczała, że zrobię chałwę – raz, że jej nie lubiłam (przynajmniej nie jej tradycyjnej wersji), a dwa, że nigdy nie uważałam jej za zdrową
Fill The BowlTo nie są zwykłe ciasteczka. To ciasteczka nad, którymi pracowałam od wielu, wielu miesięcy…a nawet lat. Nie myślcie sobie, że jestem aż tak ambitna
Fill The BowlMuszę się Wam przyznać, że mazurki nigdy nie były obecne w moim rodzinnym domu. Ba! Gdy zabierałam się za takowego po raz pierwszy (jakieś dwa lata
Fill The BowlCzy macie czasem tak, że kompletny niewypał okazuje się początkiem wielkiego, pozytywnego (a czasem i pysznego) odkrycia? Czyli jak to mówią „nie ma tego złego
Fill The BowlTotalnie tego nie ogarniam – dopiero co (a tak dokładniej to w styczniu; )) wróciłam z USA, a już jest maj! Gdyby nie fakt, że skończyły mi się
Fill The Bowl„Co dzisiaj na deser?” – usłyszałam od siostry paręnaście godzin po powrocie do domu rodzinnego, do którego uciekłam z zatłoczonej i pełnej pokus Warszawy, by w spokoju
Fill The BowlDzisiaj danie, które jest szybkie, proste i zawsze wychodzi – makaron z cukinii z sosem pomidorowym. Historia tego dania sięga aż do marca, kiedy to powstała w
Fill The BowlJeśli użyjemy cukru żelującego, zachowamy witaminy i smak, a przygotowanie dżemu zajmie naprawdę mało czasu. O Trattori kiedyś pisałam tutaj. Na zdjęciach: olbrzymie calzone, a właściwie
Qlinarnie i QlinarnieC zy u Was też jest tak niemiłosiernie gorąco? Jeśli tak, to mam dla Was coś ekstra! Słyszeliście już o bubble tea ? Ten popularny herbaciany napój
Food SquareJak urozmaicić zwykłą sałatkę? Wystarczy dołożyć do niej warzywa z grilla i gotowe! Trzeba wykorzystać ciepłe dni i sezon grillowy na próbowanie nowych smaków :) Sałatka z
Bananowe PoleTo jeden z moich ulubionych dżemów. Dlatego dbam, by było w nim to, co najlepsze, bez niepotrzebnej chemii i polskie (!). Jedynymi składnikami są bardzo dojrzałe truskawki
Weekendy w domu i ogrodzieTym razem odkrywam kuchnię marokańską, głównym składnikiem tego dania jest tak dobrze znana wszystkim wegusom ciecierzyca. Składniki na 4 porcje: 400 g ugotowanej soczewicy 400 g
greenscarfWiem, że obiecałam Wam posta na wczoraj, ale.. no właśnie, wczoraj miałam dzień pełen wrażeń. A na zakończenie 4,5h na pogotowiu. Rozumiem, że pielęgniarki
Gotuj z Blue RavenMy nadal walczymy z anemią, tak więc w naszym jadłospisie króluje pietruszka, szpinak i witamina C. Ale nie powiem - nie narzekamy jest smacznie. Jako, że pogoda
MamaOskarkaWysokie temperatury, na jakie jesteśmy ostatnio skazane kojarzą mi się w kuchni z zapachem mięty i rozmarynu, czego pewnie się domyślacie, śledząc ostatnie wpisy tutaj. Dziś
Weekendy w domu i ogrodzie