Zobaczyłam datę ostatniego posta i się przestraszyłam. To już prawie miesiąc! Tak długa przerwa nie jest spowodowana tym, że próżnuje i nic nie robię. Nie, nie
pyszne zdrowościPrzeciwników brukselki jest prawdopodobnie tyle co jej fanów. Słyszałam, że lubienie (bądź nie) brukselki jest uwarunkowane genetycznie. Ja zaliczam się do zdecydowanych zwolenników tego zielonego warzywa
pyszne zdrowościKolejny dzień diety Metabolic Balance. Trochę już mi się nudzi. Mam wrażenie, że ciągle jem to samo. Zaczęłam więc szukać czegoś innego. Może cieciorka? Nie jem
pyszne zdrowościParę dni temu, kiedy na obiad, wg jadłospisu, przeznaczone było tofu, bardzo chciałam je zjeść w jakiejś innej formie niż pokrojone kawałki. Co tu jednak zrobić
pyszne zdrowościPrzypadkowe zakupienie kapusty włoskiej zaowocowało przyrządzeniem gołąbków. Jak zwykle w trochę innej wersji;) Niestety ja nie mogę ich jeść, ze względu na moją przymusową dietę
pyszne zdrowościDiety Metabolic Balance ciąg dalszy. Zamarzył mi się sos lub pesto. Chwila namysłu, chwila w kuchnie i jest :) Moje pesto jest odchudzone bo chciałam by służyło
pyszne zdrowościA oto i pesto z cieciorką, o którym wcześniej pisałam. Mniammm, ale się najadłam:) Składniki: szpinakowe pesto ( tu przepis) 130 g cieciorki (waga przed ugotowaniem) Przygotowanie
pyszne zdrowościA teraz coś na obiad. Soczewica - cenne źródło białka. Danie lekkie i pożywne, a do tego sycące. Tutaj w moim ulubionym połączeniu z zielonymi warzywami
pyszne zdrowościGeneralnie pierogów nie lubię. Zawsze uważałam, że ta potrawa jest zaklejająca i ma niewiele wartości odżywczych. Wczoraj, w ramach odstępstwa od ścisłej diety, spróbowałam pieroga z
pyszne zdrowościUwielbiam czekoladę! Najlepiej smakuje wieczorową porą, kiedy już nic nie muszę. Im bardziej gorzka tym lepsza :) i zdrowsza ;) A gorącą czekoladę mogłabym pić codziennie, pod warunkiem
pyszne zdrowościBył tofurnik w wersji "naturalnej" pora na czekoladę! :) Desery uwielbiam więc kombinuje jak mogę, by były możliwie zdrowe i nie spowodowały wielkiego wyrzutu glukozy do krwi
pyszne zdrowościOstatnio mam fazę na soczewicę. Chyba dlatego, że szybko sie ją gotuje i można ją przerabiać na różne sposoby. To przepis z zeszłego tygodnia. W tym
pyszne zdrowościNiesamowite jak wiele osób nigdy nie jadło świeżego szpinaku. Wciąż mnie to dziwi, bo jest niezwykle smaczny :) Ponadto zawiera wiele cennych dla zdrowia składników - witaminę C
pyszne zdrowościHummus - danie wywodzące się z Bliskiego Wschodu coraz bardziej popularne u nas. Idealnie nadaje się do kanapek, pasuje też do surowych lub pieczonych warzyw jako dip
pyszne zdrowościMojej kalarepkowej przygody ciąg dalszy. Po zjedzeniu dużych ilości surowej, podawaniu jej jako surówki do obiadu, przyszła pora na kalarepkę pieczoną. muszę wam powiedzieć, ze wyszła
Polska Zupa