warzywa z kurczakiem - 2895 przepisów (strona:44/193)

Nadziewane babeczki 142

chciałam przygotować babeczki z różnymi nadzieniami ale pieczenie kruchych spodów zajmuje mnóstwo czasu więc kupiłam gotowe. Pozostało mi przygotowanie farszu. Zrobiłam dwa jeden z wędzonego kurczaka a drugi z samych warzyw. Liczba babeczek jaka została wypełniona 32: Sałatka z wędzonego kurczaka: 2 udka wędzone z kurczaka 2 kiszone ogórki 15dkg żółtego sera (starty na grubych oczkach) 1 puszka kukurydzy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Poniedziałkowy "fit" - Sałatka z czerwonym ryżem i orzeszkami piniowymi 182

minut), odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i przesmażamy na niej ryż wymieszany z kawałkami kurczaka. Pomidora obieramy i kroimy w kostkę, paprykę również kroimy. Warzywa mieszamy z ryżem i kurczakiem kiedy lekko ostygną. Dodajemy pokrojoną w piórka czerwoną cebulę. Całość mieszamy i doprawiamy delikatnie solą i pieprzem  oraz skrapiamy oliwą. Orzeszki prażymy na suchej patelni i posypujemy nimi

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Makaron z kurczakiem po meksykańsku 341

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Lubicie szybkie obiady? Jeśli tak to spodoba się wam ten przepis Kurczak z mieszanką meksykańskich warzyw w sosie pomidorowym podany na razowym makaronie. To moja propozycja na bardzo smaczny i zdrowy obiad Post Makaron z kurczakiem po meksykańsku pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Domowy rosół z kluseczkami 377

łyżeczka ziarnistego czarnego pieprzu, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, biały pieprz do smaku 3,5 litra wody Obieramy i myjemy warzywa. Cebule kroimy na pół i przypalamy delikatnie nad gazem. Układamy w garnku kawałki pokrojonego kurczaka lub kury, dodajemy 1 łyżeczkę soli . Zalewamy wodą i zagotowujemy. Gdy na powierzchni pojawią się szumowiny, ściągamy je łyżką cedzakową. Zmniejszamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z kurczakiem, camembertem i sosem winegret 418

dodatku tłuszczu. Gotowe mięso  pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa należy pokroić w kostkę. Szczypiorek i natkę drobno posiekać. Mix sałat wyłożyć na talerz razem z warzywami, ziołami, camembertem oraz kurczakiem. Całość polać sosem winegret.  Można podać z pieczywem zapiekanym z masłem czosnkowym. Dressing: 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki cukru sól

The Sweet Damsel
Kurczak po marokańsku 405

znajomego, który praktycznie nie jada warzyw, z mięs tylko kurczaka i nie uznaje większości przypraw oraz nie lubi, żadnych eksperymentów w kuchni… Żal mi trochę człowieka… Na szczęście to nikt z bliskich znajomych… ufff. Ja jestem zupełnym kulinarnym przeciwieństwem tego kogoś i zupełnie nie wyobrażam sobie, żeby na całe życie zamknąć się w kilku smakach. Lubię poznawać

UgotujmyTo.pl
Sałatka z kurczakiem, ananasem, grzankami i z sosem chili 350

albo w kostkę. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w małej ilości wody z kostką drobiową do wyparowania wody,aż do momentu przysmażenia się mięsa. Warzywa z serem, podsmażonym kurczakiem i grzankami mieszamy. Polewamy sosem wykonanym z ketchupu, oliwy, soku z ananasa i z dodatkiem chili. Ozdabiamy szczypiorkiem i świeżą bazylią. Sałatka z ananasem, kurczakiem

Bon Appetit Małgorzaty
Souvlaki z grillowanymi warzywami 257

postanowiłam też powspominać greckie klimaty. Na moim grillu zagościły szaszłyki w towarzystwie cukini, bakłażana i pieczarek. Oczywiście nie mogło zabraknąć sosu tzatziki. Souvlaki z grillowanymi warzywami Składniki: 3 piersi z kurczaka 1 średni bakłażan 2 młode cukinie 20 dag pieczarek patyczki do szaszłyków olej Marynata do szaszłyków: 2 łyżki suszonego oregano 1 łyżka suszonego tymianku(...)łyżka rozkruszonego suszonego chilli 1/3 szklanki oliwy 2 łyżki octu winnego sól Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy w kawałki 3 cm x 3 cm. Składniki marynaty mieszamy, (dwie łyżki odlewamy do innej miseczk), i dodajemy do niej mięso. Odstawiamy na co najmniej 3-4 godziny, im dłużej tym lepiej. Po tym czasie mięso nadziewamy na drewniane patyczki

Kulinarne przygody Gatity
Warzywa duszone z kurczakiem 200

bazylia w listkach -ziemniaczki młode Umyj mięso, włóż do miski, dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, oliwę z oliwek, pieprz. Wymieszaj. Przygotuj naczynie do duszenia, na dno daj kurczaka, następnie zasyp go warzywami. Przykryj, duś. Dodaj ziemniaki, duś. Pod koniec rozpuść we wrzątku esencję do duszonych warzyw i wlej.  Duś jeszcze trochę. Ja moje danie podałam ... w temperaturze pokojowej. Wszystko

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak z nadzieniem a'la węgierskim 145

obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę pozbawiamy łupiny, przekrawamy wszerz i obie części dzielimy na osiem kolejnych. Czosnek obieramy. Wszystkie warzywa wrzucamy do miski i doprawiamy solą, pieprzem cayenne oraz paprykami. Mieszamy całość dokładnie dla połączenia składników. Nadziewamy mieszanką kurczaka i zaszywamy go. To, co zostanie, układamy wokół niego. Samego kurczaka wysmarowujemy miodem i doprawiamy ponownie solą, pieprzem cayenne

Życie zamknięte w smaku
Zapiekanka ziemniaczana z warzywamy i wędzonym kurczakiem 214

Lubię zapiekanki pod różnymi postaciami. Tym razem podaję przepis na zapiekankę ziemniaczaną. Dużo warzyw z dodatkiem wędzonego kurczaka zapieczone z serem żółtym i ziołami prowansalskimi - to coś dla smakoszy ziemniaków. Składniki: 5 kartofli średniej wielkości ugotowanych na półmiękko 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1 cebula 1 pomidor kilka pieczarek (ilość wedle uznania) 1 wędzona noga z kurczaka ser żółty

tojestpyszne.blogspot.com
Ślimaczki z tortilli 185

marchewka, czerwona papryka, zielona papryka, 250g chudego twarogu, sól, pieprz, wędzona pierś z kurczaka, ogórek, dip czosnkowy Prymat, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego. Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę. Warzywa umyć, marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Wymieszać z połową twarogu i piersią kurczaka. Doprawić do smaku. Tortille smarować

Z miłości do słodkości
Ostry Makaron z Woka 154

Cebulę, paprykę, kroję w paski. Pędy wysypuję do miski. Czosnek przeciskam przez praskę. Do upieczonego kurczaka dodaję czosnek oraz pastę. Po upływie ok 2 min dodaję warzywa i dalej piekę z kurczakiem. Fix rozpuszczam w szklance zimnej wody.  Do woka dodaję makaron. Mieszam szybkim ruchem. Całość polewam fixem. Mieszam i duszę ok 5 minut. Wykładam do miski albo talerzyk

Gotowanie Patki
Zimowe menu w Le Victoria Brasserie Moderne 105

małżami i sosem grzybowym,  filet jagnięcy confit z purée z topinamburu i jarmużem, pierś z kurczaka z rzepą i grzybami, wolno gotowane policzki wieprzowe z zimowymi warzywami oraz purée z chrzanem, kurczaka po normandzku z cydrem lubelskim oraz spätzlami, carpaccio z ananasa, z estragonem i sorbetem z trawy cytrynowej, duszoną łopatkę jagnięca z czarnymi kurkami i dyniowym gnocchi, karmelowy

królestwo garów
Placki ziemniaczane z gulaszem drobiowo cukiniowym 205

Chyba w każdym domu znane są placki ziemniaczane. Pamiętam jeszcze czasy kiedy babcia tarła ziemniaki na klasycznej tarce do warzyw. Dobrze że mamy teraz rozmaite pomoce kuchenne, które pozwalają nam pominąć tę tarkę, nigdy tego nie lubiłam. Ale do sedna. Z czym lubicie najbardziej placki ziemniaczane? U mnie w domu jadało się je z cukrem lub ze śmietaną. Jednakże(...)połączenia składników. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy porcję ciasta ziemniaczanego formując placuszki. Smażymy na złoto z dwóch stron. Gulasz drobiowy z cukinią  SKŁADNIKI: 300 g piersi z kurczaka 1 mała cukinia 1 cebula biała 1 łyżka koncentratu 2 łyżki oleju sól pieprz szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Cebule obieramy kroimy w kostkę.  Cukinie myjemy i kroimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Udka z kurczaka z patelni z marchewką (a'la potrawka) 233

Udka z patelni z marchewką i pietruszką oraz kaszą pęczak - warzywa "robią" za sałatkę, więc o zieleninę nie trzeba się już martwić ;) Niech mi ktoś do jasnej anielki wyjaśni, co można zaliczyć jako potrawkę z kurczaka, a co nie? Czy kurczak musi być "podziabany" czy mogą być całe udka? Czy sosu musi być dużo, czy wystarczy odrobina? Bo ja się(...)smaż przez 2 - 3 minuty cały czas mieszając. Wlej szklankę wody i przykryj pokrywką. Duś około 25 - 35 minut (w zależności od wielkości pałek kurczaka), od czasu do czasu zamieszaj. 4. Kiedy mięso i warzywa będą miękkie, dopraw do smaku solą, kolorowym pieprzem i tymiankiem lub innymi ulubionymi ziołami. Po nałożeniu na talerze posyp natką pietruszki. Udka z kurczaka

Kraina Tysiąca Smaków

Proponowane wyszukiwania