cebulę posiekać, grzybki także można pokroić jeśli są duże kawałki. Musztardę wymieszać z majonezem i pieprzem. Wystudzone ziemniaki obrać i pokroić w dość dużą kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z sosem musztardowym
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasałatka tak mi zasmakowała, że jak dla mnie to mogłaby stanowić cały obiad. Słodki i słony smak doskonale łączą się z goryczką musztardowego sosu, choć na pierwszy rzut oka taki połączenie może wydawać się dziwne. Doskonała dla osób na diecie (bez orzeszków) jako samodzielne danie ale też idealna do obiadu lub jako dodatek do dań z grilla. Składniki: kilka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawłaściwie w każdej chwili. Jeśli chcemy zabrać ją ze sobą do pracy lub szkoły wystarczy, że zapakujemy ją w pudełko. Kanapka nie jest zwyczajna. Chrupiące kromeczki, warzywa w ziołowo-musztardowym sosie na bazie zdrowego oleju lnianego, a to wszystko po przegryzieniu uzupełnia płynne żółtko. Jak dla mnie jest, to wspaniała propozycja na lunch, śniadanie, kolację... Spróbujcie i Wy, zapraszam. Składniki
Słodkie okruszkitrzeba ich aż tak wiele by poczuć chęć do działania. Dziś mój talerz zdobią pomarańczowe wstążki z marchewki. Niby nic wielkiego, a jednak oko się cieszy. Wieprzowina w sosie musztardowym składniki: 800 g mięsa wieprzowego na gulasz 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy Dijon 4 marchewki 4 szalotki 150 ml śmietany 18% 300 ml białego wina wytrawnego
Przysmaki KarolkiPrzedstawiam kolejny szybki pomysł na obiad dla zabieganych, a lubiących smacznie i domowo zjeść:). Soczyste kotlety ze schabu (najlepiej z kością) zapiekane z mozzarellą w miodowo-musztardowym sosie śmietanowym z dodatkiem pieczarek. Danie praktycznie „robi się samo” w piekarniku, więc w międzyczasie można przygotować dodatki np. z puree z kapustą i brie i lekką sałatkę, które stworzą przepyszny
karmelowyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pita to okrągłe, cieniutkie placki pszenne. Możemy nadziać je ulubionymi składnikami. Ja takie chlebki zrobiłam z warzywami i kurczakiem w sosie musztardowym. Powiem wam jedno – rewelacja! Smakują tak pysznie, że nie można się od nich oderwać Chlebki upiekłam na kamieniu do pizzy od podstawki.pl , o którym
Marta Gotujeskładniki. Dodaj przyprawy i ponownie wymieszaj. W osobnej filiżance wymieszaj sezam, siemię lnianę i mielony len. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia/folią, filety posmaruj z obu stron musztardowym sosem, obtocz w siemieniowej panierce a na koniec posyp płatkami migdałów*. Piecz ok. 20 minut w 180 stopniach. Podałam z pieczonymi ziemniaczkami** i kolorową sałatką. * Płatki migdałów dość szybko się
Corner With Recipesprzykryciem do pieca nagrzanego do 180 stopni. Trzymamy w piecu około 90 minut. W połowie pieczenia odwracamy a na ostatnie 15 minut odkrywamy. Całość można podać z pieczonymi ziemniaczkami, sosem musztardowym i ketchupem
Lubczyk i Waniliakażdy z was lubi śledzie, ja też nie jem ich za często, ale od dwóch tygodni ciągle miałam na nie ochotę ;) kiedyś kupiłam sobie śledzia w sosie musztardowym i był pyszny! :) jednak w skład wchodził oczywiście majonez, śmietana, cukier i takie tam bomby kaloryczne. Wczoraj przygotowałam sobie light-ową wersję takiego śledzia i dziś kiedy przeszedł przyprawami zjadłam
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmnie osobiście w pewien sposób ma to jakiś swój klimat. Ale, co o burgerach? Przepadłam mówię wam, jak dla mnie smakują genialnie, zaczynając od mega chrupiącej bułki, poprzez świetny sos(musztardowy Jaglanex Cieciorex
More food, love and dreamsPyszny schab w sosie chrzanowym z szynką parmeńska, szczypiorkiem i czerwonym pieprzem. Możecie zobaczyć także mój przepis na schab w sosie musztardowym . Składniki: 5 kotletów schabu, 400 ml śmietanki 30%, 2 łyżeczki chrzanu Orzech , kilka kawałków szynki parmeńskiej, posiekany szczypiorek, pieprz czerwony ziarnisty, sól, pieprz czarny mielony, olej ryżowy Oleofarm . Przygotowanie: Rozbite kotlety schabu przyprawiamy pierzem i solą
Aga w kuchniśledziami przykrywamy i wkładamy do lodówki przynajmniej na pięć dni. Po tym czasie śledzie są gotowe do spożycia. Takie śledzie można podawać na różne sposoby np. w śmietanie, oleju, sosie musztardowym. Kategoria: Przystawki , Ryby , WIelkanoc
kuchcikowniaGorący i pyszny sos musztardowy, będzie doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs pieczeniowych a także drobiu i ryb. Przygotowuje się go ekspresowo i bardzo prosto. W zależności od dodanego rodzaju musztardy można uzyskać ciekawy efekt smakowy. Polecam do wypróbowania. składniki na 2 porcje 3 łyżki margaryny 3 łyżki mąki 1 i 1/2 szklanki rosołu ( może być z kostki ) 3 łyżki
Smakowite DaniaLekka sałatka z kurczakiem podlanym winem i musztardowym sosem. Na dworze coraz bardziej wiosennie i jak co roku o tej porze nadchodzi dla mnie pora porządków. Okna, komputer, wszystko nabiera blasku :) Z pulpitu znikną zbędne ikonki, na Facebooku strony, które nic ciekawego do mojego życia nie wnoszą - a tych będzie sporo. Po kolei, stopniowo, świat staje się prostszy i czystszy
Kraina Tysiąca Smaków